Παιδιά,
προσπαθώ να ανοίξω καινούργιο θέμα, χωρίς όμως επιτυχία!
Δε βλέπω πουθενά κάποιο κουμπάκι που να μου επιτρέπει να το κάνω....
Το κοίταξα από δω, το κοίταξα από κει, δεν έβγαλα άκρη και έτσι αποφάσισα να γράψω και γω τις εμπειρίες μου ως πρωτάρης με τη μορφή απάντησης μέσα στο θέμα "Νέος με απορίες" που πιστεύω πως ταιριάζει στην περίσταση!
Οι εμπειρίες ενός πρωτάρη λοιπόν....
Ξεκίνησα με ego-t (με κανονικό αλλά και με lr ατμοποιητές).
Από υγρά, πήρα: Halo Freedom, decadence tobacco & Apple για να τα δοκιμάσω....
1. Δεν έχει καμία σχέση με το κανονικό τσιγάρο, υπήρξανε πολλές στιγμές μέσα στην ημέρα που ζητούσα ένα αναλογικό τσιγαράκι...
2. Πήρα το Freedom με 12mg Νικοτίνης και με βάρεσε στο κεφάλι λιγάκι!! (είχα να το νιώσω από πιτσιρικάς αυτό το συναίσθημα)
Πως ήταν όταν ξεκινούσαμε το κάπνισμα και μας προσφέρανε ένα βαρύ τσιγάρο και μας ζάλιζε; Ένα τέτοιο πράγμα.
Πρέπει εδώ να αναφέρω, πως πριν το η.τ. κάπνιζα Marlboro Silver (2 πακέτα περίπου ημερησίως) που είναι πιο ελαφρύ από τα Lights 0.4 mg Νικοτίνη.
3. Για να μη δώσω λάθος εντυπώσεις, εξακολουθώ και κάπνιζω αναλογικά τσιγάρα, επειδή ακόμα πειραματίζομαι με το ηλεκτρονικό, σκοπός μου είναι να το κόψω άμεσα.
4. Εύχομαι να βρω κάποιο υγρό που να μου κάνει, γιατί έως τώρα τουλάχιστον, είμαι λιγάκι απογοητευμένος σε αυτό το κομμάτι...
Όλα τα υγρά, "γλυκίζουν" και το βρίσκω άκρως εκνευριστικό. Δε μου άρεσαν ποτέ ούτε τα "γλυκά" τσιγάρα, ούτε τα γλυκά ποτά...ακόμη και τον καφέ μου τον πίνω σκέτο!
Έχω παραγγείλει επιπλέον υγρά με 8mg νικοτίνης σε μπουκαλάκια των 5ml για να τα δοκιμάσω, μήπως και καταλήξω κάπου.
Θα τολμούσα να πω, πως προτιμώ τον κανονικό ατμοποιητή του ego από τον lr.
Ο lr βγάζει πολύ καπνό και όταν εισπνέω με κάνει και βήχω (ίσως αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός, ότι χρειάζομαι υγρό με χαμηλότερο ποσοστό νικοτίνης, μιας και απ' ότι φαίνεται τα 12mg δεν τα σηκώνω...)
Τώρα, έχω κάποιες απορίες, θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια!
Τα υγρά που περιέχουν νικοτίνη είναι επικίνδυνα, με τη νικοτίνη δεν παίζουμε.
όταν η νικοτίνη έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο δέρμα, απορροφάται στιγμιαία, και σε μεγάλη ποσότητα προκαλεί ανακοπή / δηλητηρίαση.
Όλο αυτό το γράφω, γιατί ενώ κάποιος μπορεί να είναι πολύ προσεκτικός την ώρα που γεμίζει την αμπούλα του και να αποφύγει την όποια επαφή με το δέρμα, κάποιες φορές την ώρα που ατμίζω μου έρχεται υγρό στα χείλη! Σκούπισα αμέσως τα χείλη μου και ξέπλυνα το στόμα μου, αλλά πόσο επικίνδυνο είναι κάτι τέτοιο;
Μπορεί κάποιος να δώσει μια υπεύθυνη απάντηση;
Η δεύτερη μου απορία, έχει να κάνει με τον ατμοποιητή.
Έχω γεμίσει την αμπούλα με υγρό με γεύση μήλου και αφού τράβηξα μια δυο τζουρίτσες και συνειδητοποίησα πόσο απαίσιο ήταν, άδειασα την αμπούλα, την έπλυνα και την ξαναγέμισα με υγρό άνευ γεύσεως. Έλα μου όμως που ο ατμοποιητής έχει κρατήσει την γεύση. Τον φύσηξα καλά καλά, χωρίς αποτέλεσμα.
Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Απλά πετάς τον ατμοποιητή;
Ή υπάρχει κάποιος τρόπος που μπορείς να "διώξεις" το άρωμα;
Ελπίζω να μη σας κούρασα!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.