Γειά σας, Είμαι μέλος του forum από 20/10/2012 και γράφω για πρώτη φορά.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις μου για την επικινδυνότητα του Η.Τ.
Κάπνιζα επί 44,5 χρόνια, 2.5 πακέτα την ημέρα, από "χύμα στούκας και Τέλειον μέχρι 100ρια τα τελευταία 30 χρόνια.Είμαι 63 ετών και αποκλειστικά ατμίζω τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Ατμίζω καθημερινά 4-6 ml, 4 γεύσεις (καπνική, βεδουίνικη, μέντα και ελαφρύ καπνικό)-ανάλογα την ώρα και τα κέφια, με 6 έως 12 mg νικοτίνη, αποκλειστικά σε MT3 & MT3S, με απλές αντιστάσεις 1,8 & 2,4 ohm- ανάλογα το υγρό και μπαταρίες TWIST .
Συνεπώς θεωρώ ότι έχω και Γνώση και Αποψη και για το Κάπνισμα και για το Ατμισμα και είμαι εξαρτημένος από τη Νικοτίνη.
Κάπνιζα τόσα χρόνια για απολύτως συγκεκριμένους λόγους, δηλ. μου άρεσε ο καπνός, το τασάκι, η όλη διαδικασία και ήταν ο μοναδικός καλός και πιστός μου φίλος και σύντροφος σε καλές και κακές στιγμές.
Γνώριζα ότι πιθανόν να πεθάνω από καρκίνο του πνεύμονα και ότι σίγουρα θα είχα προβλήματα με τα πνευμόνια μου. Αλλά είχα αποδεχθεί τα αποτελέσματα του καπνίσματος προκειμένου να έχω τα ωφέλη που προανέφερα. Ευτυχώς ήμουν από τους τυχερούς και είμαι ακόμη σε θέση να γράψω αυτές τις γραμμές.
Το Η.Τ το γνώρισα τυχαία από τον γιό μου που είχε πάρει ένα E-go C τύπου Α με γεύση καπνική. Το δοκίμασα και δεν ήταν κακό (μόνον που έτρεχε το υγρό αρκετά.)
Λόγω ηλικίας τότε (60 ετών) και λόγω του δεν με έπαιρνε να συνεχίσω το κάπνισμα αποφάσισα να αρχίσω το Η.Τ.
Διέκρινα στο Η.Τ τρία ωφέλη
1) Σταμάτησε η δικαιολογημένη γκρίνια της γυναίκας μου για την κατάσταση που ήταν το σπίτι λόγω του τσιγάρου,
2) Δεν θα αποχωριζόμουν την αγαπημένη μου Νικοτίνη και
3) Μπορούσα επί τέλους να απολαύσω ένα καφέ ή ένα ποτό μέσα στο σπίτι ή στα σπίτια φίλων χωρίς να είμαι υποχρεωμένος να βγαίνω στό μπαλκόνι με +30 βαθμούς C ή με -15 βαθμού C (υπό το μηδέν) .
Μακρηγόρησα λίγο αλλά τελειώνω λέγοντας σας ότι ο κάθε ένας απο μας έγινε ΑΤΜΙΣΤΗΣ για τους δικούς του ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ λόγους πχ για οικονομία , άτμισμα σχεδόν παντού, οικογενειακούς , για εφέ και για την καραμέλα "ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ"
Ας είμαστε σοβαροί.
Το Η.Τ ΔΕΝ είναι αβλαβές. Φαίνεται λογικά πολύ λιγότερο βλαβερό αλλά τι ακριβώς βλάβες προξενεί ή θα προξενήσει στον οργανισμό μεσο-μακροπρόθεσμα κανείς δεν το ξέρει.
Συνεπώς αν κάποιος συνατμιστής ισχυρίζεται ότι Ατμίζει μόνον για λόγους Υγείας απλώς κοροιδεύει τον εαυτό του.
Ενας που ενδιαφέρεται πραγματικά για την ΥΓΕΙΑ του απλά ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ και ΔΕΝ ΑΤΜΙΖΕΙ και ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ και ΔΕΝ τρώει τον "αγλέουρα" και δεν είναι 15 ώρες πάνω σε μία καρέκλα στο γραφείο ή στο PC και γενικά ΔΕΝ κάνει καταχρήσεις
Δηλαδή Ζεί την απόλυτη Υγειηνή Ζωή ΔΗΛΑΔΗ ΖΕΙ ΣΑΝ "ΖΟΜΠΙ" ή σαν Ρομποτάκι.
Ενας φυσιολογικός άνθρωπος επιλέγει να κάνει αυτό που που του αρέσει -εφ' όσον και όσο" μπορεί, έχοντας όμως επίγνωση ότι ρισκάρει κάποια πράγματα και ότι ίσως τα αποτελέσματα να μην είναι όπως ακριβώς τα περίμενε.
Συμπέρασμα : Πείτε απλώς " Ατμίζω γιατί έτσι μου αρέσει, Ατμίζω για τους δικούς μου λόγους, Ατμίζω για το κέφι μου και σταματήστε να παίρνετε στα σοβαρά "άρθρα, μελέτες, αναλύσεις, συγκρίσεις, είναι-δεν είναι και τα παρόμοια.
Τίποτα από αυτά δεν με έπεισε να μη καπνίζω επι 44,5 χρόνια όπως και τίποτα απο αυτά θα με εμποδίσει να ατμίζω για τα επόμενα χρόνια.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας και σας εύχομαι καλές και απολαυστικές τζούρες.