Παρόλο που έχει υπεραναλυθεί το θέμα της τιμής των πιονιών, θέλω να βάλω μερικές ακόμα παραμέτρους στην κουβέντα.
Για ξεκίνημα, και μένα μου φαίνεται κάπως αν κάνω αναγωγή σε λίτρο. Το ξεπερνάω γρήγορα όμως όταν σκέφτομαι ότι με ένα μπουκάλι από αυτά, περνάω δύο μήνες καθώς ατμίζω ένα τανκ την εβδομάδα, σε στιγμές που θέλω κάτι καλό. Εκτός από το Sample Pack που αγόρασα για να τα δοκιμάσω πέρυσι τον Αύγουστο, από τότε στο σύνολο έχω αγοράσει 2 Castle Long, ένα Castle Long Reserve και ένα Grandmaster. Σε 8 μήνες, δεν είναι και μεγάλο το έξοδο, αρκεί να το μεταχειρίζομαι έτσι. Με το ίδιο σκεπτικό που αγοράζω μία φορά το χρόνο μια καλή βότκα, ή ένα καλό ουίσκι ή ένα καλό κονιάκ, για να τα απολαύσω όταν πιστεύω ότι η κατάσταση το απαιτεί. Με το ίδιο σκεπτικό που όταν κάπνιζα αγόραζα ένα Cohiba Siglo VI μία δύο φορές το χρόνο, το πλήρωνα €30-35 αν θυμάμαι καλά, και σε τρεις ώρες δεν υπήρχε. Είναι ακριβά, δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό. Αλλά ακόμα και τα λιγότερο γνωστά της σειράς, πραγματικά αποδίδουν αυτό που σου περιγράφουν. Και μετά από δοκιμή πολλών υγρών, προσωπικά το θεωρώ καλό λόγο για να πληρώσω μια φορά στο δίμηνο αυτό το ποσό. Για όλες τις υπόλοιπες στιγμές, έχω τη "Βασούλα", η οποία μου τρώει €15 το μήνα και είμαι άρχοντας. Σε κάποια υγρά, δεν πληρώνεις PG, VG, WFI, άρωμα και νικοτίνη. Πληρώνεις το αποτέλεσμα. Με το ίδιο σκεπτικό που πληρώνεις το φραπέ (από όσο θυμάμαι γιατί έχω καιρό να πιω) €5 στο Θησείο. Βέβαια εκεί είναι ακόμα χειρότερα, γιατί εκτός του σέρβις, της μούρης και της θέας, πόσο διαφορετικό να είναι το αποτέλεσμα από το φραπέ που φτιάχνεις στο σπίτι?
Θα πω άλλη μια φορά αυτό που έχω πει πολλές φορές για τα συγκεκριμένα: ακόμα και να είχα την οικονομική δυνατότητα να ατμίζω δέκα ml τη μέρα από αυτά, και να έχω και στο σπίτι ένα βαρέλι Reserve, δεν θα το έκανα. Για τον απλούστατο λόγο ότι όταν κάποια στιγμή θα έψαχνα αυτό το κάτι ιδιαίτερο για μια ξεχωριστή στιγμή, δεν θα μπορούσα να το βρω. Αν λοιπόν μεταχειριστούμε αυτά τα υγρά ώς κάτι σπέσιαλ για σπέσιαλ στιγμές και όχι για πιπίλα, τότε στην πραγματικότητα, είναι φτηνά.
Εννοείται φυσικά ότι πάντα θα υπάρχουν και αυτοί που δεν θα τους αρέσουν. Απόλυτα λογικό και σεβαστό. Το θέμα είναι να φτάνει κάποιος σε αυτή την άποψη αποκλειστικά από θέμα γεύσης και εμπειρίας ατμίσματος. Κάποιος ο οποίος σήμερα ας πούμε, λέει ότι τα υγρά είναι μάπα κατά την προσωπική του άποψη, τι θα έκανε αν ξαφνικά τα έβρισκε €12/30ml?
Αν και νέος ατμιστής, φαντάζομαι ότι τα προηγούμενα χρόνια η κατάσταση πρέπει να ήταν ακόμη χειρότερη.
Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις! Μια εποχή πληρώναμε €8/10ml Flavourart... Και €100 για ένα σετ με 2 ego-c, φορτιστή και 2 μπαταρίες 650mAh...
@thenetpoet
Συμφωνώ μαζί σου και περί...καταναλωτισμού, γι' αυτό άλλωστε έγραψα πως τα έχω αγοράσει.
Συμφωνώ και για το....castle long, που και για μένα θα ήταν.
Η...φιλολογική ένστασή μου αφορά το αν θα πρέπει να επιδοκιμάζουμε τέτοιους κατασκευαστές, αγοράζοντας τα προϊόντα τους, ή αν θα πρέπει να τους "συνετίσουμε" (αυτούς ή επίδοξους μελλοντικούς) μη αγοράζοντας τα προϊόντα τους.
Όσο και να τους συνετίσεις, πάντα θα υπάρχουν και αυτοί που τους αρέσει αυτό το προϊόν και θα το αγοράσουν. Και εγώ εδώ και πολλά χρόνια, "συνετίζω" τη Bugatti μη αγοράζοντας ούτε την EB110 (τότε) ούτε τη Veyron (τα τελευταία χρόνια). Δεν βλέπω όμως να βάζουν και πολύ μυαλό...