Η λέξη ποιότητα, νομίζω ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται με πολύ προσοχή όταν μιλάμε για υγρά αναπλήρωσης καθώς
δεν είναι κάτι το υποκειμενικό. Έχω κάνει ανάλογο σχόλιο
εδώ γι αυτό και πρώτος θα πω ότι κακώς στις αρχές τουλάχιστον, χρησιμοποιούσα αυτό τον όρο αδόκιμα για να χαρακτηρίσω ένα υγρό που μου άρεσε.
Η τιμή αυτών εδω των υγρών, είναι υψηλή. Είναι πολύ υψηλή, ιδιαίτερα για τα Ελληνικά δεδομένα. Ακόμα και στην Αμερική που τα βρίσκεις με $27, δηλαδή €21,31 με τη σημερινή ισοτιμία, γκρινιάζουν για την τιμή. Προσωπικά, δεν θα συμφωνήσω με σχόλιο του Busardo (μην γκρινιάζετε για την τιμή, κανείς δεν σας υποχρεώνει να τα αγοράσετε) γιατί το θεωρώ προσπάθεια να τοποθετήσει τα υγρά στη σφαίρα του μυθικά καλού, ακριβού και αποκλειστικού. Θα συμφωνήσω όμως στο ότι ο συνδυασμός promotion, συσκευασίας, τιμής και χαμηλής ποσότητας παραγωγής σε κάνουν να περιμένεις ότι θα βρεις το Άγιο Δισκοπότηρο και ότι μετά την πρώτη τζούρα θα βρεθείς στην κορυφή του Σινά, ακτινοβολώντας ενώ Χερουβείμ θα τραγουδάνε παραδίπλα. Λίγο(!!!) υπερβολικός, το ξέρω αλλά αυτές τις προσδοκίες δημιουργούν.
Δεν θα κάτσω να μιλήσω συγκεκριμένα για το Grandmaster, ότι είχα να πω το έγραψα στην παρουσίασή μου. Και πλέον, η τακτική μου είναι να προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός. Οκ, το Grandmaster πέρα από το πόσο αντικειμενικός είμαι, τυχαίνει να μου αρέσει κιόλας. Το χρησιμοποίησα και ως παράδειγμα
εδώ καθώς είναι πρόσφατη η εμπειρία μου.
Τώρα, το κατά πόσον η τιμή τους δεν συνάδει με αυτό που προσφέρουν, είναι σίγουρα προσωπική άποψη του καθενός ανάλογα με το πως αντιλαμβάνεται τη γεύση και τι είναι διατεθιμένος να πληρώσει γι αυτήν. Το διατεθιμένος, δεν σημαίνει "σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεται", προς Θεού, αλλά στο αν εκτιμά ότι του αρέσει αρκετά για να πληρώσει αυτά τα χρήματα. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα δοκιμάσουν κάποιο υγρό της εταιρείας (το περιορίζω στα πιο δημοφιλή, και όχι στα "παράξενα" της Mixology) από τις κορυφαίες επιλογές και θα πουν "αυτή η αηδία κοστίζει €29?". Και θα το πουν γιατί έτσι το αισθάνονται, όχι γιατί δεν μπορούν να το αγοράσουν.
Προσωπικά αγοράζω ένα μπουκάλι από το υγρό της εταιρείας που μου αρέσει και μου κρατάει κοντά ένα μήνα. Και την οικονομική δυνατότητα να είχα να αγοράσω ένα την ημέρα, δεν θα το έκανα για να μην μπουκώσω. Οπότε, ένα δύο ml τη μέρα για να σπάσει η σκέτη βάση. Και ευτυχώς που υπάρχει το μπούκωμα δηλαδή γιατί με τα 8-10 ml τη μέρα που ατμίζω, θα καταστρεφόμουν οικονομικά!!!
Όσον αφορά το κατά πόσο ο ΙΑΤΤΥ είναι μανούλα: Από ΙΑΤΤΥ είχα την χαρά να δοκιμάσω μόνο μια φορά, το mini του chriscorfu88 με το After-8 smoke μέσα. Φυσικά και δεν έχω άποψη καθώς από ότι μου είπε και ο Χρήστος, τείνει να αναδεικνύει τη γλυκάδα των υγρών και δεν τα πάει και πολύ καλά με καπνικά. Ακριβώς όμως γι αυτό το λόγο προσωπικά δεν θα το επέλεγα για χρήση Grandmaster. Η μπανάνα και το φυστίκι πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία και ένας ατμοποιητής που απογειώνει τις γλυκές γεύσεις, νομίζω ότι δεν θα το κολάκευε. Μου κάνει εντύπωση πάντως που το υγρό δεν απέδωσε καλά σε Kayfun. Δεν θέλω να ανοίξω συζήτηση για στησίματα, καθώς είμαι ο πλέον "νέους" στους επισκευάσιμους, αλλά θα πω ότι τα ψηλά βατ, τα γρήγορα αρπάγματα και τα double twisted σύρματα, το "ματώνουν" το υγρό.
Είναι πολύ πιθανόν επίσης, να έγραψα όλο αυτό το ποστ τσάμπα και τα υγρά αυτά απλά να μην σου ταιριάζουν!!!
Καλημέρα σας!