Γιατί πρέπει να το συγκρίνουμε με το κανονικό τσιγάρο ?
Καλή ερώτηση.
Γιατί το ΗΤ απευθύνεται σε καπνιστές που αποφασίζουν να σταματήσουν το κάπνισμα και να το αντικαταστήσουν με κάτι απολαυστικό που θα επιβαρύνει πολύ λιγότερο την υγεία τους. Ποτέ δεν απευθύνθηκε σε μη καπνιστές (αν και κάποιοι λίγοι θα γνωρίσουν το ΗΤ), και ποτέ δεν υποστηρίχθηκε σοβαρά πως είναι κάτι απόλυτα ασφαλές για την υγεία. Η ίδια η ύπαρξή του βασίζεται στην ανταλλαγή μιας εξάρτησης με μια παραπλήσια που θα επιφέρει πολύ λιγότερες φθορές στον οργανισμό.
Από την πρώτη στιγμή έως και τώρα μιλάγαμε ελπίζοντας να είναι 100 ή 200 ή 300 φορές λιγότερο βλαβερό.
Δεν είναι ένας χυμός που θεωρούσαμε ασφαλή και τώρα νιώσαμε προδομένοι.
Τώρα για την μορφή της συνήθειας του ατμίσματος...
Κρατάμε κάτι στο χέρι, ρουφάμε, φυσάμε, απορροφούμε νικοτίνη (η μεγάλη πλειοψηφία), νιώθουμε "χτύπημα" στο λαιμό. Φυσικά και έχει σχέση με το τσιγάρο, λόγω του τσιγάρου μπήκαμε σε τέτοιες διαδικασίες, δεν τις μαθαίνει κανείς από την φύση του! Οι διαφορές υπάρχουν αλλά (αν εξαιρέσεις την βλάβη στον οργανισμό) δεν είναι τόσο καθοριστικές όσο θέλουμε να πιστεύουμε.
Νομίζω πως πολλοί από εμάς θα επιστρέφαμε στο τσιγάρο αν ως δια μαγείας εξαφανιζόταν το ΗΤ από την ζωή μας. Όχι όλοι, αλλά πολλοί.
Λες γι αυτό που πιστεύαμε πως ατμίζαμε;
Ποιοί είμαστε "εμείς" που πιστεύαμε πως είναι τελείως αθώο; Τόσο που και το "100 φορές προτιμότερο" να τρομοκρατεί;
Εδώ στο φόρουμ δεν το πίστευε κανείς (και υπάρχει γραμμένο σε χίλια σημεία), έξω από το φόρουμ δεν το πίστευε κανείς που να έχω γνωρίσει.
Ίσως το 1% να έπεσε από τα σύννεφα, τι να πω...
Από το
2009 που ασχολήθηκε η FDA δεν έλλειψαν οι αμφιβολίες για το ΗΤ, ούτε η προπαγάνδα εναντίον του αλλά ούτε και οι μετρήσεις που δεν το εβγαζαν "αθώο" -απλά πολύ καλύτερο από τσιγάρο. Και δεν πιστεύω πως άτμιζαν πολλοί νωρίτερα, ούτε πως αναφέρεσαι στο τότε, φίλε Απόστολε!
Οπότε αυτές οι "πρώτες έρευνες" είναι οι πρώτες που κάποιοι πήρανε είδηση.
Και το "πριν τις πρώτες έρευνες" είναι: πριν ψάξουνε τι είναι αυτό το πράμα που βάζουνε μέσα τους.
Συγνώμη που το θέτω έτσι, δεν είναι ειρωνεία ούτε μαγκιά.
Καταλαβαίνω πως κάποιοι δεν έχουν πληροφορηθεί για το τι είναι το ΗΤ και μπορεί να νόμιζαν πως είναι αέρας.
Αλλά είμαστε στην πηγή των πληροφοριών! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ!
Κι αν κάποιος τρομοκρατηθεί με ό,τι δει, ας το κόψει.
Οι υπόλοιποι (νομίζω πως είναι τουλάχιστον το 95%) ξέραμε την κατάσταση και ξέραμε πως πάμε στο "βλέποντας και κάνοντας" και "καλά ως εδώ". Πάντα σε σύγκριση με το τσιγάρο καλά, όχι με τα πνευμόνια ενός άκαπνου.
Και συνεχώς αυτό συζητούσαμε, δεν έκρυψε κανείς τίποτα.
Δηλαδή όποιος τρομοκρατήθηκε τώρα το έπαθε γιατί δεν έψαξε να τρομοκρατηθεί νωρίτερα!
Εγώ δεν βλέπω λόγο τρομοκρατίας:
Είμαι ευτυχής γιατί είναι λιγότερο βλαβερό από το κάπνισμα,
γι αυτό ακριβώς το συγκρίνουμε συνέχεια με το κάπνισμα!