φίλε έχω τον ίδιο ατμοποιητη (απλά την έκδοση με μεταλλικό το μεσαιο δαχτυλίδι www.fasttech.com/products/3028/10006473/1744005 ) το πρόβλημα στην καμινάδα λυνετε με ένα ορινκ στο καπάκι αλλά και καλο βίδωμα ολόκληρης της καμινάδας (εμένα κάπου σκάλωνε και άφηνε ένα μικρο κενό) αλλά και με χοντρά φιτίλια (αυτά που έχει η συσκευασία δεν κάνουν για τον συγκεκριμένο) εγώ τον δουλεύω με αυτό το φιτίλι www.fasttech.com/p/1595700 και αυτά τα σύρματα www.fasttech.com/p/1573600 και δουλεύει γ@μ@τ@,αν θέλεις μπορώ να σου στείλω 2-3 σύρματα φιτίλια και ορινκ για να δοκιμάσεις
α!! το δουλεύω με μοντα medusa www.fasttech.com/p/1815406
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε xristos για τις πληροφορίες, επιτέλους κι ένας έμπειρος με τον ίδιο κλώνο του Καϊφούν για να μοιραζόμαστε εμπειρίες.
Λοιπόν, από ότι κατάλαβα δηλαδή, ούτε κι ο δικός σου είχε oring στην καμινάδα, έτσι δεν είναι; Τότε δεν έτυχε απλά μόνο στον δικό μου, έτσι τους στέλνουν οι Κινέζοι.
Εγώ του έβαλα στην καμινάδα, το ένα από τα δύο λευκά orings που βλέπεις δεξιά στη φωτό, ήταν τα μαμίσια του "Μπιλ" by Zarras, του επιστόμιου που έχω βάλει στον Ναυτίλο μου.
Ο Γιάννης μου τα άλλαξε με τα μαύρα, επειδή με τα λευκά το επιστόμιο ήταν πολύ χαλαρό στον Ναυτίλο. Του έκατσε μια χαρά στον Καϊφούν, και το τανκ σφραγίζει πλέον τέλεια, αφού του άλλαξα όμως και τα δύο μεγάλα orings πάνω και κάτω (βάση και πάνω μέρος).
Το μεγάλο πρόβλημα που είχα εγώ, ήταν με το βούλωμα που είχα στην τρύπα στην κεντρική βίδα από ένα πολύ μεγάλο κομμάτι γρέζι. Δεν άφηνε σχεδόν καθόλου αέρα να περνάει, ελάχιστο μόνο. Επειδή ο Καϊφούν είναι ο πρώτος μου επισκευάσιμος, άργησα πολύ να το πάρω πρέφα και να αποφασίσω να τον λύσω εντελώς για να τον φτιάξω. Από προχτές όμως που τον "ξεβούλωσα",
πετάει κυριολεκτικά, είμαι
απόλυτα ικανοποιημένος, φοβερό ντουμάνι, γεύση, χτύπημα.
Επίσης οι διαρροές του υγρού από την τρύπα του αέρα,
σχεδόν σταμάτησαν, και λέω σχεδόν, γιατί σήμερα το μεσημέρι που η στάθμη του υγρού είχε πέσει αρκετά χαμηλά, κάπου στα
1,5-2 ml, όταν τον ζόρισα με μερικές απανωτές τζούρες μου έβγαλε λίγο υγρό από την τρύπα του αέρα. Επιτόπου τον γυρνάω ανάποδα και τον τιγκάρω υγρό, και όλη την ημέρα δεν είχε καθόλου διαρροή, άρα το συνδέω με την υποπίεση όταν η στάθμη του υγρού πέσει πολύ χαμηλά, μια και δεν πείραξα τίποτε άλλο.
Για το στήσιμο που του κάνω: χρησιμοποιώ σύρμα Kanthal D στα 0,28 mm και βαμβάκι Nakamichi, όπως ακριβώς τα βλέπεις στη φωτό.
Τα πήρα από το fabvape, και έτσι παντελώς άσχετος από επισκευάσιμους όπως είμαι,
λέω στον Φώτη "δόσμου ότι πιστεύεις ότι θα του ταιριάζει καλύτερα". Επειδή έχω ακούσει από πολλούς ότι ο Καϊφούν έχει "sweet spot" ανάμεσα στα
1,6 και
1,8Ω αποφάσισα κι εγώ να κινηθώ κάπου εκεί. Με δέκα τυλίγματα γύρω από το κατσαβιδάκι Philips της συσκευασίας, το συγκεκριμένο σύρμα μου βγάζει ακριβώς 1,8Ω που με λίγη χρήση ανεβαίνουν στα 1,9Ω ενώ με εννέα τυλίγματα μου βγάζει 1,7Ω που μετά από λίγη χρήση ανεβαίνουν στα 1,8Ω ακριβώς εκεί που τον ήθελα δηλαδή.
Για το στήσιμο με το βαμβάκι, ακολούθησα τον οδηγό που μου έβαλε ο φίλος παραπάνω, δηλαδή κοντά τα κομμάτια από το βαμβάκι, που τα ακούμπησα απλά στις διόδους του υγρού. Με αυτό το στήσιμο, είμαι τώρα κάπου στα
12-13 ml κατανάλωση, και είναι ακόμα φοβερός, δεν έχω καταλάβει δηλαδή πτώση στην απόδοσή του.
Αλλά όπως είπα, δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τίποτε άλλο, δεν έχω ιδέα δηλαδή αν μπορεί να αποδώσει ακόμα καλύτερα...