Παρέλαβα πριν 5 ημέρες τον κλώνο του Hcigar (Kayfun 3.1 ES) και σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες καθώς και τις εντυπώσεις μου ύστερα από αρκετό καιρό που ψάχτηκα με τους κλώνους του συγκεκριμένου ατμοποιητή. Να σημειώσω ότι έχω και τον κλώνο του fasttech Κayful Lite (τώρα τον λένε Russian 91%).
Ας ξεκινήσω με το πως τον παρέλαβα γιατί στο τέλος θα γράψω κι από που.
]
Έρχεται σε δική του θήκη που κλείνει και σε σχέση με τον original η πρώτη εντύπωση είναι καλύτερη σε σχέση με το άσπρο χάρτινο κουτάκι. Α, εδώ ο Κινέζος είναι κύριος!
Μέχρι και η αντίσταση που περιέχεται στην συσκευασία μου έκανε εντύπωση διότι ήταν τυλιγμένη άψογα.
Εδώ μαζί με τα δώρα από το κατάστημα.
Όπως κάθε ατμοποιητή που αγοράζω έτσι και αυτόν τον έκανα βίδες και τον μούλιασα στο νερό με σαπούνι για 5-10 ώρες. Μετά ακολούθησε βούρτσισμα με μινι βουρτσάκια παντού.
Εδώ καθαρισμένος κι έτοιμος για μοντάρισμα. Να σημειώσω ότι άλλαξα όλα τα o-rings και τις βίδες και έβαλα του original γιατί είχα αγοράσει 2 κιτ και τα είχα. Οι βίδες του original είναι επίσης με πιο φαρδυά κεφαλή και με βοελεύουν καλύτερα με τα χονδρά σύρματα. Ταίριαξαν άψογα μιας και είναι 1:1 κλώνος.
Ο κλώνος είναι πραγματικά πάρα πολύ ποιοτικός και τον αγόρασα ύστερα από πολύ πρόσφατο review αγγλικού site το οποίο δήλωνε ότι δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τον αυθεντικό. (Θα επανατοποθετηθώ).
Το finish του είναι άψογο, τα πάντα βιδώνουν όπως πρέπει και τα σπειρώματα είναι επίσης πολύ καλά χωρίς γρέζια και την παραμικρή αντίσταση ενώ κλείνουν 100% χωρις κενά. Κανένα πρόβλημα και με τη βίδα του πόλου όπως αναφέρει ο φίλος ο panosath. Από αυτά που έχω διαβάσει καθώς και από έμμεση επικοινωνία με τον Hcigar, σε σχέση με τις πρώτες παρτίδες έχει κάνει βελτιώσεις όπως άλλες βίδες (SS) + βαλβίδα και ίσως και στον πόλο αν κρίνω από το δικό μου και του review στο planet of the vapes που ήταν επίσης άψογος.
Εδώ μερικές φωτογραφίες κοντινές:
Αυτό που ήθελα να δω όμως στην πράξη είναι πόσο καλά λειτουργεί η υποπίεση με τα κανάλια του υγρού. Τον έστησα λοιπόν πολύ απλά προς κακά (λίγο φυτίλι) εσκεμμένα ώστε να ελέγξω και τη λειτουργεία των καναλιώνα αλλά και του airflow σε σχέση με αυτά (όσο σφίγγει τόσο περισσότερο υγρό πάει στο θάλαμο ατμοποίησης.
Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά όπως το περιμένα δεδομένου της καλής δουλειάς που έχει γίνει στο μηχανουργείο που τον έβγαλαν. Το υγρό ταξιδεύει ανεμπόδιστο ενώ η υποπίεση εμποδίζει τις διαρροές και δεν είχα καμία! Τον έχω στήσει με twisted kantha 0.20 στα 1.1 ohm και τον δουλεύω με προβάρι στα 3.6 volt αλλά πάει και στα 3.8 άνετα απλά πρέπει να κλείνεις λίγο τον αέρα για τραβάει περισσότερο υγρό.
Να σημειώσω εδώ και κάποια μικρά αρνητικά:
Α) Οι βίδες των πόλων είναι πιο στενές σε σχέση με τις original που έβαλα αλλά δεν παρουσίασαν κανένα θέμα κατά το μούλιασμα. Απλά προτιμώ τις original.
B) Τα o-rings τα άλλαξα επίσης με τα αυθεντικά όχι γιατί υπήρχε κάποιο θέμα εφαρμογής αλλά αφενός γιατί έχω αρκετά από τα αυθεντικά και αφετέρου διότι μύριζαν λίγο λαστιχίλα. Τα έχω στο "καθαρτήριο" για παιρεταίρω καθάρισμα.
Γ) Το λογότυπο είναι αχνό ενώ σε άλλες παρτίδες ακόμη πιο έντονο. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και καθόλου να μην το είχε.
Δ) Η βαλβίδα θέλει στρώσιμο και όπως και στον original δουλεύει με συγκεκριμένες μύτες μόνο και δεν βρίσκω καθόλου βολικές αυτές από τα μπουκαλάκια αρωμάτων. Για την ώρα έφτιαξα ένα mini tube από κάποιο επιστόμιο το οποίο σφηνώνει ακριβώς στην πρόσοψη της βαλβίδας και σε αυτό εφαρμόζω τα μπουκαλάκια με μεταλική μύτη που έχω ώστε να μην ακουμπούν τη βαλβδίδα και της κάνουν ζημιά. Με την πίεση ανοίγει η βαλβίδα και γεμίζει. Θέλει όμως λίγο δούλεμα και μετά είναι άψογη. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον κλώνο βέβαια και πολλοί χρήστες του αυθεντικού έχουν παιδευτεί με το γέμισμα. Απλά θέλει τη σωστή μύτη και καλό θα ήταν και ο αυθεντικός και οι κλώνοι να την παρέχουν. Το κατάστημα που τον αγόρασα δίνει μια μύτη που είναι ικανοποιητική αλλά προσωπικά βρίσκω την πατέντα μου ακόμη πιο βολική. Η ιδανική μύτη πωλείται στο Cloud9.
Σε σχέση με τον κλώνο του fasttech τον KFL (Russian 91%) είναι σαφώ ποιτικότερος και αν και δεν έχω δει τον original (μπορεί πάρω έναν Lite Plus)
ειλικρινά δεν βλέπω να έχει να ζηλέψει κάτι από αυτόν o συγκεκριμένος κλώνος.
Για εμένα οι επιλογές είναι οι εξής αν θέλετε την άποψη μου περί κλώνων Kayfun. Είτε φθηνοί από Fasttech και ότι σου κάτσει (βίδες, σκουριές κτλ,) και προσωπικά τον 3.1 από εκεί δεν θα τον αγόραζα, ή ο Original στα 76/129 ευρώ + μεταφορικά ή του Hcigar στα 53 ευρώ που μου κόστισε από
vaporhouse.gr (Εδώ ειναι). Από Αμερική μπορεί να τον βρείτε λίγο φθηνότερα 5-6 ευρώ αλλά δεν αξίζει ούτε να περιμένεις, ούτε να σου έρθει κάτι που να χρειαστείς βοήθεια ή να πρέπει να το στείλεις πίσω. Τα παιδιά στο Vaporhouse είναι πάρα πολύ εξυπηρετικοί. Σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα φθηνός για κλώνος αλλά σε σχέση με τον αυθεντικό είναι στο 1/3 της τιμής και ο καλύτερος κλώνος που κυκλοφορεί.
Επίσης πήρα και τον Aqua (Hcigar) και θα γράψω στο ανάλογο νήμα.
*EDIT* Επειδή με ρωτούν, αν θέλει κάποιος τα αυθεντικά o-rings και βίδες αυτά πωλούνται απ'ολους τους dealers του Svoemesto (και το δικό τους site) όπως intaste.de και cloud9.