Mόλις τελείωσα με τις μετρήσεις στο GUS Lord μου που είχα στα χέρια μου διαβάζοντας τις παραπάνω αναρτήσεις και είπα να τις αναρτήσω μιας και χθες το βράδυ το είχα λύσει και καθαρίσει.
Οι μετρήσεις έγιναν με δύο πολύμετρα πρώτα στις μπαταρίες εκτός μοντ και μετά πάνω στο μοντ με ατμοποιητή που είχε αντίσταση 1,14 Ohm με σύρμα Kanthal A1
Μέτρηση 1ηΜπαταρία LG HE4 (δύο χρόνων) με 100 περίπου φορτίσεις - αποφορτίσεις.
Τάση 4,16 Volt
Mέτρηση στους πόλους του ατμοποιητή δίνοντας ρεύμα: 3,97 Volt
Απώλειες μόνο 0,19 Volt.Μέτρηση 2ηΜπαταρία LG HG2 (ενός χρόνου) με 50 περίπου φορτίσεις - αποφορτίσεις.
Τάση 4,03 Volt
Mέτρηση στους πόλους του ατμοποιητή δίνοντας ρεύμα: 3,87 Volt
Απώλειες μόνο 0,16 Volt.Μέτρηση 3ηΜπαταρία ΑW 18490 (6 μηνών) 40 περίπου φορτίσεις - αποφορτίσεις.
Τάση στα άκρα της 3,75 Volt
Mέτρηση στους πόλους του ατμοποιητή δίνοντας ρεύμα: 3,51 Volt
Απώλειες: 0,24 Volt.Μέτρηση 4ηΜπαταρία ΑW 18350 (ενός χρόνου) 100 περίπου φορτίσεις - αποφορτίσεις.
Τάση στα άκρα της 4,14 Volt
Mέτρηση στους πόλους του ατμοποιητή δίνοντας ρεύμα: 3,85 Volt
Απώλειες: 0,29 Volt.Μέτρηση 5ηΜπαταρία ΑW 18350 (ενός χρόνου) 100 περίπου φορτίσεις - αποφορτίσεις κι αυτή.
Τάση στα άκρα της 4,04 Volt
Mέτρηση στους πόλους του ατμοποιητή δίνοντας ρεύμα: 3,73 Volt
Απώλειες: 0,31 Volt.Στις μετρήσεις που έγιναν με τις 18350 χρειάστηκε να προσθέσω δύο μικρά βιδωτά δαχτυλιδάκια - προεκτάσεις που βιδώνουν στο κάτω μέρος του πιν της πάνω πλάκας του μοντ που έχει και την ασφάλεια, για να "φθάσουν" οι κοντές 18350 να κάνουν επαφή.
Νομίζω ότι αυτά τα μπρούτζινα δακτυλιδάκια με το που μπήκαν δημιούργησαν και τις πρόσθετες απώλειες ρεύματος.
Σαν συμπέρασμα μπορώ να πω ότι έχω μείνει έκπληκτος με τις επιδόσεις του GUS Lord, μιας και παλαιότερα που το είχα μετρήσει είχα καταγράψει μεγαλύτερες απώλειες (γύρω στα 0,40 Volt).
Οι απώλειες ρεύματος από 0,16 έως 0,31 Volt που μέτρησα νομίζω είναι πολύ μικρές συγκριτικά με άλλα μηχανικά.
Νομίζω ότι όσο παλιώνει γίνεται και καλύτερο. Σαν τα παλιά καλά κρασιά κάτι...

Ίσως επειδή εχθές το είχα καθάρισει επιμελώς;