Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως ούτε ζήτησα ούτε χρειάζομαι κάποια προστασία από το φόρουμ ή τους διαχειριστές σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει. Άλλωστε, κατά την γνώμη μου αυτά που γράφτηκαν ούτε εκθέτουν ούτε ακουμπάνε εμένα.
Με την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω κάτι επειδή ίσως από κάποιους η ευγένεια παρερμηνεύεται μερικές φορές. Τα πνευματικά δικαιώματα, η πατρότητα και η ευθύνη για την μελέτη ανήκουν σε μένα. ΔΕΝ ανήκουν στον οποιονδήποτε χρηματοδότη. Να το ξέρουν αυτό και οι μελλοντικοί χρηματοδότες.
Είναι αποκλειστικό μου δικαίωμα ποιον και πότε θα ενημερώσω για τα οποιαδήποτε αποτελέσματα. Ούτε είμαι υποχρεωμένος να δώσω αναφορά τί μελέτη κάνω και τί χρησιμοποιώ, ούτε χρειάζομαι άδεια για να χρησιμοποιήσω τα υλικά που θέλω (είτε είναι ατμοποιητές, είτε συσκευές, είτε υγρά άτμισης). Από την στιγμή που τα παίρνω από το εμπόριο και κυκλοφορούν νόμιμα και κανονικά και αγοράζονται και παραδίδονται σφραγισμένα στο εργαστήριο ακριβώς όπως πωλούνται στους χρήστες η.τ., είναι δικαίωμά μου και αποκλειστικά δική μου επιλογή να χρησιμοποιήσω όποιο προϊόν κρίνω και θέλω εγώ. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στις επόμενες μελέτες. Όποιος έχει πρόβλημα με αυτό, είναι δικαίωμά του να το εκφράσει όπως θέλει. Εγώ ότι κρίνω πως έχει ενδιαφέρον προς μελέτη, θα δώσει καινούργια στοιχεία και γνώση και θα βοηθήσει στο να κατανοήσουμε καλύτερα την ασφάλεια ή τα πιθανά προβλήματα θα το χρησιμοποιώ. Απειλές για μηνύσεις, κυνηγητό ή οτιδήποτε άλλο δεν με πτόησαν, δεν με σταμάτησαν και ούτε θα με σταματήσουν. Η μόνη μου υποχρέωση είναι να παρουσιάζω αναλυτικά και με ακρίβεια την μεθοδολογία, την διαδικασία, τα υλικά και τα αποτελέσματα της μελέτης. Η διαδικασία peer review των περιοδικών το εξασφαλίζει αυτό (ζητούν μέχρι και την έδρα της εταιρίας που παρασκευάζει ή διαθέτει στην αγορά το κάθε υλικό--πόλη και χώρα).
Ο λόγος ενημέρωσης για την εργασία δεν είχε να κάνει ούτε με κάποια δική μου υποχρέωση, ούτε επειδή το επιβάλλει κάποιος κανονισμός και νόμος. Είχε να κάνει με το γεγονός ότι ζήτησα πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο παραγωγής, τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή και την μεθοδολογία. Ξεκαθαρίζοντας ότι τα στοιχεία τα χρειάζομαι για την δημοσίευση (για να αποφύγει κάποιος να μου δώσει πληροφορίες που δεν θα ήθελε να δημοσιευτούν λόγω μυστικών στην παραγωγική διαδικασία που δεν θα ήθελε να διαρρεύσουν).
Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε στο μέλλον να κάνω δημόσιες ανακοινώσεις για το ποια μελέτη ξεκινάω, πως θα την κάνω και τί θα χρησιμοποιήσω. Όταν κρίνω εγώ θα δίνονται τα στοιχεία και οι πληροφορίες που κρίνω εγώ, και όταν δημοσιεύεται η μελέτη τότε θα είναι στην διάθεση όλων... Έτσι γίνεται σε κάθε ερευνητική δραστηριότητα, για πολλούς λόγους.