Ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια συνταγή, η δεύτερη είναι ουσιαστικά η πρώτη με αυξημένα τα ποσοστά, και γλυκαντικό.
Είναι από τις βασικές συνταγές custard, την είχα δοκιμάσει όταν πρωτομίξαρα πρόπερσι. Είναι μια καλή "καθαρή" custard, και έχει χρησιμοποιηθεί ως stone και για άλλες πιο σύνθετες συνταγές.
Γενικά σου προτείνω να ακολουθήσεις την δεύτερη στα περισσότερα. Η πρώτη δημιουργήθηκε όταν υπήρχαν μόνο συσκευές ego, καμία σχέση με το άτμισμα σήμερα. Οπότε μίξαρε με τα ποσοστά της δεύτερης, αλλά ρίξε λίγο το γλυκαντικό αν δεν είσαι συνηθισμένος σε εμπορικά αμέρικάνικου τύπου υγρά. Είναι θέμα γούστου βέβαια, αλλά τα υγρά που κάνουμε Ελλάδα σπάνια παίζουν με μαλτόλη στο 1%. Ξεκίνα χαμηλώτερα και ανέβασε.
Επίσης ακολούθησε ΣΙΓΟΥΡΑ την πρόταση της δεύτερης για ωρίμανση 4-6 βδομάδες. Στη μία βδομάδα και στις δύο δεν υπάρχει ούτε προφίλ με αυτά τα υλικά.