Έχοντας παρακολουθήσει το βίντεο του Παναγιωτόπουλου ( atmos lab) αλλά και βάσει κοινής λογικής και εμπειρίας, σε μεγαλύτερη θερμοκρασία, οτιδήποτε αναμειγνύεται/ομογενοποιείται πιο εύκολα άρα και γρήγορα (Βλ. ζάχαρη στον καφέ). Επιπλέον, τόσο η σκέτη βάση, όσο και η νικοτίνη έχουν αντιμικροβιακή δράση, οπότε δεν «χαλάνε» τόσο γρήγορα. Όσον αφορά το steeping, άρα, μάλλον τυχεροί είμαστε με τη ζέστη, γιατί θα έχουμε αποτέλεσμα πιο γρήγορα. Στην κατάψυξη/ψυγείο κάποιοι από μας βάζουμε τη βάση που υπολογίζουμε πως θα μείνει χρόνια καβάτζα (σίγουρα πάνω από εναν χρόνο)