Εν μέρει συμφωνώ με τις εξής παρατηρήσεις:
1. Το καφετίζει με το καφέ μπερδεύει γιατί δεν ορίζει τί είναι το "καφετίζει". Στο παράδειγμα, το ένα είναι φρέσκια και καλά συντηρημένη νικοτίνη,το 2 και ίσως το 3 είναι εντάξει. Το 4 δοκιμάζεις και αν δεν "πιπερίζει" το χρησιμοποιείς. Πιό σκούρο, άστο...
2. Η οξείδωση συμβαίνει ούτως ή άλλως, απλά το "ξέχειλο" γυάλινο μπουκάλι και κατάψυξη την καθυστερούν. Πόσο; Χοντρικά όσο ν' αλλάξει σημαντικά το χρώμα.
3. Η οξείδωση μπορεί να γίνει κι από βακτηρίδια σε περιβάλον VG, εφόσον υπάρχει αέρας στο μπουκάλι, οπότε οι αναθυμιάσεις της έχουν χαμηλή περιεκτικότητα και αποτελούν θρεπτικό υλικό. Η διαφορά από την μη βακτηριακή οξείδωση είναι οι παραγόμενες ουσίες (Νicotinine αντί για (1)-6-Hydroxynicotine) αλλά η ουσία είναι η ίδια.
4. Σε περιβάλον PG, η οξείδωση γίνεται καθαρά από τον αέρα γιατί τα μικρόβια δεν μπορούν να αναπτυχθούν σ' αυτό το περιβάλον.
5. Αυτό που κάνω για την συντήρηση, είναι σπασμένη 100άρα νικοτίνη σε 100μελα και καταψύκτη, ξεπάγωμα μιάς στο ψυγείο, χρήση της ποσότητας που θέλω για να φτιάξω περιεκτικότητα 36mg/ml και η υπόλοιπη 100άρα ξανά ψυγείο. Αυτό που έφιαξα, συντήρηση σε σκοτεινό - δροσερό μέρος και από αυτό παρασκευή του υγρού μου στα 3, 6, 9,... και
6. Διαυγές διάλυμα νικοτίνης, δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και καθαρή νικοτίνη.
ΥΓ Συμφωνώ για την προφύλαξη στη διάρκεια της αραίωσης, αλλά μπορείς για μεγαλύτερη ασφάλεια να την κάνεις και κάτω απο απορροφητήρα. Επιπλέον τα γάντια να είναι από νιτρίλιο και όχι λατέξ αν θέλουμε πλήρη προστασία στα χέρια.