Καλησπέρα σε ολους και απο μενα,
Ονομαζομαι Δημητρης και ειμαι 31 ετων. Μένω και εργαζομαι στην Πατρα ως ηλεκτρολογος μηχανικος, υπαλληλος σε εταιρια. Ειμαι καπνιστης 10 χρονια περιπου και εγω και η συζυγος μου.
Βρηκα αυτο το forum ψαχνοντας να ξεκινησω ξανα το η.τ. καθως προσπαθουσα να δω στο ιντερνετ αν εχουν εξελιχθει πλεον τα μοντελα των η.τ. απο την προηγουμενη φορα που εκανα.
Η προηγουμενη φορα ηταν πριν 2,5 χρονια περιπου και ενω στην αρχη ημουν ενθουσιασμενος, μετα απογοητευτηκα γιατι ολο προβληματα ειχε (μπουκωματα, μικρη αποδοση, τρελα της μπαταριας κλπ) οποτε ξαναγυρισα στο κ.τ.
Να σας πω την αληθεια, η περιπτωση μου (η σχεση μου με το τσιγαρο) ειναι λιγο πιο περιπλοκη απο οτι των περισσοτερων. Αυτο γιατι πασχω απο μια αυτοανοση μορφη ελκους που λεγεται ελκωδης κολλιτιδα. Το προβλημα με αυτο ειναι οτι ειναι η μια ασθενεια που "αντιδρα καλα" με την νικοτινη. Αυτο δεν το πιστεψα οταν το πρωτο ειδα αλλα το εχω διαβασει σε πρακτικα ιατρικων συνεδριων, το εχω δει σε 2-3 βιβλια παθολογιας και εχω ρωτησει 3-4 γιατρους. Αυτο το ειχα μεν στο μυαλο μου αλλα δεν το εδινα και πολυ σημασια.
Πριν 3 χρονια περιπου αποφασησα να κοψω το τσιγαρο αφου διαβασα ενα σχετικο βιβλιο. Το καπνισμα ειναι περισσοτερο εγκεφαλικη εξαρτηση (την νικοτινη την αποβαλει ο οργανισμος μετα απο μερικες μερες μη καπνισματος) και το βιβλιο με βοηθησε να το δω αυτο και με προετοιμασε να το κοψω. Οντως το εκοψα πολυ ευκολα και αμεσα, χωρις να νιωθω την παραμικρη αναγκη να γυρισω ξανα σε αυτο.
Ελα που ομως η ασθενια θεριεψε μεσα μου... Στο μηνα επανω ειχα νοσηλευτει με αφορητους και συνεχεις πονους. Περασα 3 μηνες στο νοσοκομειο. Ειχε να με ενοχλησει αυτο το πραγμα 6 χρονια (ειχα ξεχασει σχεδον οτι το ειχα που λενε) και η μονη αλλαγη στην καθημερηνοτητα μου ηταν το κοψιμο του τσιγαρου. Οταν με ρωτουσαν οι γιατροι και τους το ελεγα απλα κουνουσαν "συγκαταβατικα" το κεφαλι και δεν ελεγαν τιποτα. Φυσικα κανεις τους δεν μου ειπε ξανααρχισε το για ευνοητους λογους αλλα καταλαβαιναμε ολοι τι ειχε παιχτει.
Μεσα στο νοσοκομειο λοιπον εβαλα τα δυνατα μου να το ξαναρχισω. Μου ηταν 10 φορες πιο δυσκολο απο οταν το εκοψα. Αναγουλες και αηδια σε καθε τζουρα και εμετος στην τουαλετα....
αλλα οι πονοι ηταν τοσο χειροτεροι που το εβλεπα πλεον σαν "φαρμακο", σαν ελπιδα να σταματησω να βασανιζομαι...
Οταν βγηκα απο το νοσοκομειο ημουν ξανα καπνιστης αλλα με μια συναισθηση οτι ειμαι υποχρεωμενος να το κανω αυτο το πραγμα. Γιαυτο και εψαξα και πηρα το πρωτο μου η.τ
Στην αρχη ημουν ενθουσιασμενος αλλα δεν κρατησε πολυ. Το ενα τσιγαρο απο το τοτε σετ της nobacco μου επεσε κατω σε καποια φαση και σταματησε να δουλευει και το αλλο μετα απο 2-3 μηνες σταματησε να δουλευει σωστα. Η μπαταρια κρατουσε ελαχιστα, ηταν συνεχεια μπουκωμενο και η ολη αποδοση του δραματικη... Δεν αργησα λοιπον να ξαναγυρισω στο κ.τ.
Πλεον ειμαι κανονικος καπνιστης στα παλια μου δεδομενα, 1,5 πακετο την μερα και η αθενεια με εχει ξεχασει τελειως (ολες οι εξετασεις αψογες ενοχληση καμια). Εχω ομως στο πισω μερος του μυαλου μου οτι το τσιγαρο με καταστρεφει μακροπροθεσμα και ειμαι ξανα σε μια ψυχολγια απομακρυνσης απο αυτο... αλλα δεν θελω να κανω παλι το ιδιο λαθος.
Σκεφτομουν την λυση της νικορετ.. αλλα δεν το μπορω αυτο το φισουνακι ρε παιδι μου ουτε μπορω να ειμαι συνεχεια με μια τσιχλα στο στομα, απλα δεν μου παει...
Θελω λοιπον να ξαναδωσω μια ευκαιρια στο η.τ. που πλεον το ονομαζω συσκευη εισπνοης νικοτινης (αντε και με την λεξη ηλεκτρονικη μπροστα) και αρχησα να ψαχνω στο νετ μπας και τα προβληματα που ειχα στο παρελθον εχουν εντοπιστει και διορθωθει... Τα περισσοτερα απο τις εξελιξεις τα εμαθα εδω και πειστηκα και παρηγγειλα ενα EGO-W σετ απο ενα μαγαζι (που απο οτι καταλαβα σημερα δεν εχει στοκ αλλα τα παραγγελνει και αυτος απο Κινα).
Δεν ξερω απο τα μοντελα που υπαρχουν σημερα αλλα ελπιζω να μην μετανιωσω ξανα και συνεχισω να ειμαι καπνιστης. Οση ωρα το γραφω αυτο 3-4 τσιγαρα εκανα..... Χθες ξαναφορτισα το παλιο μου η.τ. και του εσταξα 2-3 σταγονες απο το υγρο.... μετα απο 4 ωρες φορτισης 3-4 τζουρες εβγαλε μονο!!! ετσι δεν μπορω να στηριστω πανω του... Με την 1100 μπαταρια που παραγγειλα θεωρω οτι θα μπορω, οποτε ειμαι αισιοδοξος...
Μου φαινεται εχω κουρασει παρα πολυ με την ιστορια μου και ειναι καιρος να το κλεισω το post.
Ελπιζω να εχουμε πολλες καλες συζητησεις εδω μεσα (απο οτι ειχα υπαρχουν τοσα ενδιαφεροντα threads...!!!)
Καλο σας βραδυ και
καλως σας βρηκα........
Δημητρης
edit: τωρα που ξανακοιταζω τα βασικα μοντελα που εχετε στο forum αυτο που ειχα πρεπει να ηταν το 401 μοντελο. Εχω γυρισει την συσκευασια αναποδα... δεν γραφει το μοντελο πουθενα, οπως δεν γραφει και ποσα mAh ειναι η μπαταρια...