Καλησπέρα, ονομάζομαι Αντώνης, 27 χρονών, κάτοικος Αθήνας με υψηλές ελπίδες για μόνιμη μετακόμιση στο εξοχικό μου στο Λουτράκι, μιας και μπορώ να πω με ασφάλεια ότι με έχει κουράσει η Αθήνα΄ήταν ωραία στην εφηβεία αλλά πλέον σχεδόν κάθε πτυχή της έχει καταντήσει κουραστική. Καπνίζω από τα 17 μου περίπου (συνολικά 9 χρόνια), και εδώ και πολλά χρόνια κάπνιζα περίπου 40 Marlboro light's 100's, μερικές φορές και παραπάνω.
Πλέον, και μέσα σε μόνο 21 μέρες που έχω κόψει το κάπνισμα και έχω γυρίσει στο άτμισμα, είμαι φανατικός υποστηριχτής του Ηλεκτρονικού Τσιγάρου. Το τελευταίο το ανακάλυψα από ένα φίλο που ουσιαστικά με έπεισε να παραγγείλουμε παρέα από ένα ο καθένας (ο φίλος είχε δοκιμάσει από συνάδελφο στην δουλειά του και ενθουσιάστηκε). Ευτυχώς που κατάφερε να με πείσει γιατί δεν είμαι και ο ευκολότερος άνθρωπος να πειστεί. Και όχι επειδή δεν ήθελα να κόψω το τσιγάρο.
Συγκεκριμένα, είτε το ονομάσω πείσμα, είτε θέληση, είτε απλώς "για το γ@#ώτο", είχα κόψει το τσιγάρο 2-3 φορές στο παρελθόν και με επιτυχία. Εν τέλη, κάθε φορά που ξαναγύριζα δεν ήταν ούτε για την νικοτίνη, ούτε λόγω αδυναμίας χαρακτήρα (υπό μια έννοια). Απλώς μετά από τόσα χρόνια καπνίσματος, ήθελα να έχω κάτι στα χέρια μου και κάτι να καπνίζω. Είχα δοκιμάσει μεχρι ΚΑΙ ναργιλέ. Απλά δεν μπορούσα (και ακόμα δεν μπορώ), σε ένα καφέ, σε μια ταβέρνα, οπουδήποτε, απλά να κάθομαι και να μιλάω, κλπ. Θέλω κάτι να κάνω ταυτόχρονα. Σε περιόδους που στην ζωή μου είχα βαρύ πρόγραμμα εργασιών κλπ και έπρεπε να είμαι στο τρέξιμο, απλά δεν κάπνιζα τόσο. Κατά την διάρκεια της θητείας μου όμως, είχε παραγίνει το κακό.
Η δουλειά μου είναι (σχεδόν) προγραμματιστής υπολογιστών (σε μερικές ημέρες παίρνω και επίσημα το πτυχίο μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα για το στρατιωτικό). Οπότε όταν η δουλειά σου είναι μπροστά σε μία οθόνη, ο αριθμός των τσιγάρων την ημέρα πολλαπλασιάζεται. Πολλές φορές κάπνιζα χωρίς ουσιαστικά να το έχω ανάγκη και λόγω των πολλών τσιγάρων έπρεπε να έχω τουλάχιστον νερο + χυμό/φραπέ/Lipton Ice Tea δίπλα μου για να "σβήνω" (ειρωνικά) την τσιγαρίλα. Αυτά μέχρι πριν 21 ημέρες.
Ξεκίνησα το άτμισμα με eGo-T συσκευή και eGo-T ατμοποιητές. Από υγρά, Cappuccino Fantasy και ecoSmoke. Δοκίμασα πολλά άλλα στην πορεία αυτών των ημερών καθώς και (αφού είδα την απήχηση που είχε σε αυτό το forum) το Halo Freedom. Αυτά τα 3 (ειδικά το τελευταίο), παραμένουν τα αγαπημένα μου. Το αγάπησα από πρώτη στιγμή. Και όχι απαραίτητα επειδή με βοήθησε να κόψω το τσιγάρο. Αλλά επειδή είναι καλύτερο από το τσιγάρο.
Αυτό είναι το σημαντικότερο θέμα για μένα. Γι αυτό το λόγο μέσα σε 21 μέρες έχω ξοδέψει κυριολεκτικά ένα ολόκληρο μισθό σε υγρά, ανταλλακτικά, μπαταρίες για τις δοκιμές μου και την εκμάθησή του. Δυστυχώς για νέους ατμιστές, τα πράγματα δεν είναι γέμισε, κούμπωσε, άτμισε. Έχει την φασαρία του ειδικά αν πετύχεις σε ελλατωματικό ατμοποιητή ή αρχίσουν διαρροές από τον ego-T κλπ. Αλλά θέλει υπομονή τις πρώτες μέρες. Όταν μάθεις τα κόλπα του, το αποτέλεσμα σε ανταμοίβει. Γιατί ο ατμός που καπνίζεις (ατμίζεις) για μένα είναι υπερβολικά ανώτερος του απλού τσιγάρου. Ειρωνικά και τις ίδιες επιπτώσεις να είχε το άτμισμα στην υγεία με το κανονικό τσιγάρο, από γεύση, ποιότητα, χτύπημα κλπ, πάλι άτμισμα θα επέλεγα. Πόσο μάλλον που το άτμισμα δεν είναι βλαβερό (απ ότι ξέρουμε μέχρι τώρα).
Πλέον δεν βήχω, ξυπνάω το πρωί και μπορώ να πάρω μια βαθειά ανάσα, οι αντοχές μου έχουν εκτοξευθεί και μπορώ πλέον να τρέξω 500 μέτρα ή να ανέβω σκάλες σχετικά γρήγορα χωρίς να νοιώθω ότι ξεψυχάω. Και όλα αυτά μόνο σε 21 μέρες, ΧΩΡΙΣ να έχω κόψει την αγαπημένη μου ασχολία. Απλά την έχω αλλάξει/βελτιώσει από καπνό σε ατμό.
Αυτή είναι η πρώτη φορα ουσιαστικά που γράφω σε topic αυτοπαρουσίασης μελών, και ήθελα να το κάνω για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο forum αυτό και τα μέλη του. Τις τελευταίες 21 μέρες που μπαίνω (το ανακάλυψα τυχαία με το κλασσικό Google) έχω δει πως όχι μόνο έχει κάθε μικρή η μεγάλη πληροφορία (από το "how-to - Το πρώτο Η.Τ." μέχρι έρευνες επιπτώσεων στην υγιεία) αλλά και φοβερά μέλη. Κυριολεκτικά δεν περνάνε παρά μόνο κάποιες ώρες/λεπτά που κάποιος ποστάρει μια απορία πριν τρέξουν να απαντήσουν τα μέλη. Για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο από μένα σε όλους, από τον iδρυτή του forum, τον Administrator μέχρι το τελευταίο μέλος που έχει το κέφι και την όρεξη να απαντήσει μέχρι και στις ποιο απλές ερωτήσεις. Ως αποτέλεσμα από εκεί που πήρα τηλέφωνο μαζί με τον φίλο μου πριν 21 μέρες να ρωτήσω το κατάστημα το "τι ακριβώς είναι ένας ατμοποιητής" να έχω καταλήξει όχι μόνο να λύνω απορίες στον ίδιο φίλο (ο οποίος δεν τα πάει καλά με διάβασμα σελίδων στο Internet γενικότερα), αλλά ήδη να έχω στρέψει άλλα 2 άτομα του κοντινού μου κύκλου στο άτμισμα και ελπίζω να παραμείνουν σε αυτό.
Στο κάτω κάτω ό,τι και να γίνει, αν συνεχίσω να ατμίζω για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου (αντί να το κόψω τελείως), προτιμώ να σκάβω τον (υποθετικό, μιας και με το άτμισμα εκτός της νικοτίνης δεν εισπνέεις τίποτα άλλο βλαβερό) τάφο μου *εισπνέωντας φοβερή γεύση, εκπληκτικό χτύπημα, με αντοχές μη καπνιστή* με 1.5Ευρό την ημέρα παρά *εισπνέωντας καμμένη πίσσα + πόσα άλλα* με 8.60Ευρό την ημέρα...