Φίλες και φίλοι γειά σας!
Ονομάζομαι Θεοδωρίδης Βασίλειος, καταγωγή Σέρρες και μένω στον Λαγκαδά Θεσ/νίκης. Πριν ένα μήνα έκλεισα τα 59 κι αμάν αμάν!
Όταν είμουν 16, με πήρε ένα βουλγάρικο φορτηγό από κάτω, με αποτέλεσμα να καταλήξω στο περήφημο τότε για το ορθοπαιδικό του τμήμα, νοσοκομείο του Κιλκίς. Εκεί, ακούγοντας τον Νταλάρα να παραπονιέται πως τον χτύπησε τ' αγιάζι και πως στάζει το σακάκι του, ενώ εγώ έχανα την χρονιά από τις απουσίες στο γυμνάσιο, ( 3 μήνες νοσοκομείο, δυό επεμβάσεις, 6 μήνες πατερίτσες ) εκεί λοιπόν αγόρασα το πρώτο μου πακέτο τσιγάρα ( 22άρι φίλτρο ).
Όταν έγινα καλά, μην θέλοντας να επιστρέψω στο γυμνάσιο, διότι νόμιζα πως όλοι θα με κοροΐδεύανε, έφυγα για Γερμανία όπου ζούσαν και εργάζονταν οι γονείς μου.
Με εξαίρεση το στρατιωτικό, όλα τα υπόλοιπα χρόνια μου, τα πέρασα στην ξενητιά, όπου σπούδασα και εργαζόμουν σαν υπεύθυνος ρομποτικής αποθήκης σε μια πολυεθνική.
Το 2005 λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας ( σ' αυτό συνέβαλε και η...σύγκρουση μου με το βουλγάρικο φορτηγό ), βγήκα σε αναπηρική σύνταξη και επαναπατρίστηκα. Από τότε ζω στον Λαγκαδά με την γυναίκα μου, ενώ τα δυό μας κορίτσια 33 και 21 ετών βρίσκονται στην Φρανκφούρτη.
Μανιώδης καπνιστής από τα 16 μου, είχα και την ατυχία να είμαι ο μοναδικός μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον και από τις δυό πλευρές που κάπνιζε.
Το τι έχω τραβήξει άλλο πράγμα, άλλο να σας τα λέω και άλλο να τα ζείτε!
Βρε τι παράθυρα άνοιγαν, τι γκρίνια, οι γονείς μου, τα πεθερικά μου ( κατα τ' άλλα χρυσοί άνθρωποι ) η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, όλοι μα όλοι γκρίνιαζαν, έδειχναν ενοχλημένοι.
Κάπου το 92 - 93 προαπάθησα να το κόψω και τα πεθερικά μου από την χαρά τους μου κάνανε δώρο ένα στερεοφωνικό που κόστησε τότε 4000 μάρκα.
Ούτε 3 μήνες δεν πήγε, στις επόμενες διακοπές μας στην Ελλάδα, Χαλκιδική, παραλία, καλή παρέα, ουζάκι, μεζεδάκια...έ άνθρωπος είμαι...λύγισα...έκανα ένα τσιγάρο...έκανα δεύτερο...στο τέλος γύρισα με πακέτο στο σπίτι!
ΤΡΑΓΩΔΙΑ...ΟΔΥΡΜΟΣ... η γυναίκα μου έσκιζε τα ρούχα της, η μάνα μου έριχνε στάχτες στα μαλλιά της...
ο πεθερός μου ζητούσε το στερεοφωνικό πίσω.
Εγώ εκεί, ανένδοτος! Και κράτησα και το στερεοφωνικό!
Τώρα, έχω από τις 3 Νοεμβρίου να βάλω τσιγάρο στο στόμα μου, το έκοψα μιά και έξω καθώς πήρα το Η/Τ και η διαφορά με την πρώτη φορά, είναι πως δεν το ζητά καθόλου ο οργανισμός μου, ενώ πρώτα τραβούσα καθημερινό μαρτύριο.
Κατά τα 'αλλα, τα χόμπυ μου είναι το ψάρεμα ( πήγαινα κάθε χρόνο στην Νορβηγία για βαθειά καθετή ) το διάβασμα και η ερασιτεχνική συγγραφή.
Γράφω σατιρικές ιστορίες και αρκετά κομμάτια μου έχουν δημοσιευτεί σε γερμανικά περιοδικά. Είχα ποστάρει έτσι για πλάκα σε γερμανικό φόρουμ μια από τις ιστορίες μου και είχε γίνει χαμός. Τα μέλη μου ζητούσαν κι άλλα και η απήχηση ήταν τόσο μεγάλη που κίνησε το ενδιαφέρον στους επαγγελματίες και έτσι καταλήξαμε σε συνεργασία.
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην φάση συμπλήρωσης υλικού προς έκδοση βιβλίου. Άντε να δούμε τι θα δούμε!
Στα ελληνικά γράφω ένα ιστορικό μυθιστόρημα με θέμα την αρχαία Ελλάδα, αλλά έχω πολύ δρόμο ακόμα...
Αυτά τα...λίγα προς το παρόν
Γειά σας