Hello και απο εμένα λοιπόν...
Μπορώ να πω οτι νιώθω λίγο σαν τους ανώνυμους αλκοολικούς γράφοντας εδώ (είμαι ο Γιάννης και είμαι καλά) αλλά μόνο και μόνο επειδή δεν έχω κάνει κάτι παρόμοιο και όχι επειδή το κατακρίνω, απεναντίας! Αποφάσισα να γραφτώ γιατί πιστεύω πως μέσα απο εδώ θα πάρω πολλά σαν καινούριος ατμιστής και θα προσφέρω και εγώ ό,τι μπορώ απο τις δικές μου εμπειρίες.
Είμαι ο Γιάννης λοιπόν και ναι είμαι καλά, σίγουρα καλύτερα, απο τότε που ξεκίνησα το άτμισμα. Απο το Σεπτέμβρη δηλαδή και ενώ κάπνιζα για δεκαεννέα χρόνια, απο τα δεκαέξι μου (do your math
). Πάντα ήμουν αθλητικός τύπος και ποτέ δεν είχα πρόβλημα αντοχών, αλλά τον τελευταίο καιρό άρχισαν να βγαίνουν τα άσχημα του καπνίσματος στον οργανισμό μου. Κάπνιζα περίπου τρείς καπνούς τη βδομάδα, που μάλλον δεν είναι πολύ σε σχέση με άλλους, αλλά μπούχτισα πια. Με κούρασε το στόμα "παντόφλα" και να μην μπορώ να πάρω βαθιά ανάσα χωρίς να νιώθω το "βράσιμο" στα πνευμόνια μου ή να βήξω και όλα αυτά. Την τελευταία βδομάδα έκανα ένα μόλις καπνό. Και θα μου πείτε γιατί δεν το έκοψες, ειδικά αν ακούσετε και τη συνέχεια, αλλά εμένα προσωπικά μου αρέσει να παίρνω μία, δύο τζούρες με τον καφέ μου, στη βόλτα, στο ποτό...οπουδήποτε και όχι να πρέπει να κάνω ολόκληρο τσιγάρο ειδικά αφού έχω μπουχτήσει κιόλας. Έτσι άρχισα να ψάχνομαι λίγο με το ηλεκτρονικό μετά και απο παρακολούθηση φίλων, συνατμιστές πια, το οποίο τελικά με κάλυψε 110% σε αυτό που ήθελα. Έτσι πλέον όχι μόνο κάνω μία, δύο τζούρες όποτε θέλω, αλλά απολαμβάνω και "ντουμάνι" μου, την ωραία γεύση μου...ακόμα και τα κυκλάκια μου όπως τότε που ξεκίνησα το κάπνισμα και προσπαθούσα αδέξια να εντυπωσιάσω τους φίλους μου. Η συνέχεια σε αυτό που ανέφερα πριν για τη διακοπή του καπνίσματος, έχει να κάνει με το ότι απο την πρώτη βδομάδα κιόλας σταμάτησα τη νικοτίνη, ενώ ξεκίνησα με νικοτίνη 6mg, κόντρα σε όσους μου έλεγαν "ξεκίνα με 18mg και σιγά σιγά τη μειώνεις...", "μη σταματάς τη νικοτίνη, θα ξαναρχίσεις το κάπνισμα..." και άλλα τέτοια...! Η αλήθεια είναι ότι όπου το λέω με κοιτάνε σαν αρειανό και ελπίζω να μην είμαι ο μόνος, οπότε αν κάποιος έκανε το ίδιο τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να το πει
Εφόσον λοιπόν σταμάτησα και τη νικοτίνη, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η γεύση. Στους δυόμιση μήνες λοιπόν αυτούς που ατμίζω, έχω γυρίσει πολλά καταστήματα και έχω δοκιμάσει πολλά υγρά, καθώς επίσης έχω ψαχτεί αρκετά στο forum εδώ και σε ξένα, αλλά και στο youtube με πολλά βίντεο παρουσιάσεις κριτικές κτλ κτλ για να βρω τρόπους να βελτιώσω τη γεύση στο άτμισμα. Ευτυχώς οι ατμιστές φίλοι με παρότρυναν να ξεκινήσω με μοντάκι της eleaf, το οποίο το θεωρώ αξιοπρεπέστατο για αρχή και για τα λεφτά του και μπορώ να πω ήμουν τυχερός που πήρα το 40w και μπόρεσα να ασχοληθώ απο την αρχή με έλεγχο θερμοκρασίας, πράγμα το οποίο έψαξα αρκετά και φρόντισα να πάρω τα μέτρα μου πριν ασχοληθώ, το οποίο τελικά μου δίνει και την καλύτερη γεύση ως τώρα, αλλάζοντας βέβαια και τον πρώτο μου ατμοποιητή απο τον GS Air MS της eleaf με τον Subtank Mini της Kanger (ξέρω ξέρω υπάρχουν και καλύτεροι). Σε κάποια φάση θα δοκιμάσω και κανένα driperάκι, κανένα μοντάκι που παίζει και με άλλα σύρματα για έλεγχο θερμοκρασίας εκτός απο ni200 και θα συνεχίσω να ψάχνομαι. Θα συμφωνήσω μαζί σας οτι έχω προχωρήσει πολύ γρήγορα, αλλά επειδή "πιάνουν" και τα χέρια μου και βρήκα πολύ ενδιαφέρον το όλο θέμα με την κατασκευή αντιστάσων, τα Ωhm, τα Watt κτλ μπήκα στα "βαθιά".
Καθώς γράφω οι σκέψεις μου είναι αμέτρητες και δεν μπορώ να τις εκφράσω όλες σε ένα μήνυμα αυτοπαρουσίασης, της οποίας μάλλον ξεπέρασα τα όρια, οπότε ελπίζω με τον καιρό να τα καταφέρω στα διάφορα θέματα του forum. Δεν επέλεξα να γράψω για τα ωφέλη της διακοπής του καπνίσματος γιατί με έχουν καλύψει οι προηγούμενοι. Επίσης δεν έχω γράψει συσκευές η.τ. που προτιμώ γιατί η εμπειρία μου είναι μικρή. Υγρά θα γράψω σύντομα γιατί με τόσα που έχω δοκιμάσει έχω ανακαλύψει κάποια απίστευτα (κατ' εμέ) και θέλω να τα μοιραστώ.
Αυτά προς το παρόν και απο εμένα, ελπίζω να μην κούρασα όποιον ασχολήθηκε αρκετά και διάβασε όλη την παρουσίαση...και συνεχίζω στην αναζήτηση καλύτερης γεύσης!
ΥΓ1. Ξέχασα να πω οτι απο τότε που ξεκίνησα το άτμισμα δεν έχω ξανακαπνίσει, ο τελευταίος μου καπνός είναι ακόμα στη γωνίτσα του...παρατημένος και μόνος...
ΥΓ2. Ατμίζω με τη συχνότητα του καπνίσματος και λιγότερο. Δηλαδή σπάνια θα κάνω τζούρα σε κλειστό χώρο και δεν το έχω κάνει πιπίλα επειδή "μπορώ".