Καλησπερα παιδια, Μιχάλης λεγομαι ειμαι 24 απο Αθηνα. Πρωτη επαφη με το τσιγαρο ειχα σε πολυ μικρη ηλικια (11-12 ετων) και θυμαμαι οτι καπνιζα με την παρεα μου τα Σαββατα που βγαιναμε εξω τα Next που τοτε κοστιζαν 80 λεπτα. Απο τα 15 μου και μετα εγινα κανονικος καπνιστης των 8-10 τσιγαρων την ημερα, μετα στα 16-18 γυρω στο 1 πακετο τη μερα και απο τα 18 και μετα απο 2 πακετα τη μερα και πανω. Βαρια τσιγαρα παντα (Prince, Marlboro κοκκινο, Camel) και τα τελευταια χρονια εκανα σχεδον ενα καπνο drum μπλε την ημερα, η εναλλακτικα οταν επαιρνα πακετα σχεδον τελειωνα και 3ο. Καπνιζα ΠΑΝΤΟΥ. Ακομα και οταν περπαταγα. Η κατασταση ειχε φτασει στο απροχωρητο και για οικονομικους λογους, αλλα κυριως λογω επιπτωσεων που ειχε στη φυσικη μου κατασταση.
Τη γλωσσα μου την ενιωθα ξερη και καμμενη, το ιδιο και ο λαιμος, η αναπνοη μου μυριζε ολη μερα(και το πρωι και το βραδυ ακομα χειροτερα), ειχα ενοχλησεις στα πνευμονια μου, λαχανιαζα πολυ ευκολα, ενιωθα ενα "φουσκωμα" στα πνευμονια, για καποιο λογω ενιωθα μια ατονια ολη τη μερα, εβηχα καφε φλεμματα, τα δοντια μου ειχαν κριτρινισει αρκετα, οπως και τα δαχρυλα των χεριων μου, τα ρουχα μου βρωμαγαν οπως και το σπιτι μου και πολλα ακομα.
Αυτο που με ενοχλουσε περισσοτερο απ ολα ηταν οτι το τσιγαρο ειχα σταματησει να το απολαμβανω εδω και καιρο. Απο τα 50-60 τσιγαρα την ημερα, ζητημα να μου αρεσαν τα 5. Τα υπολοιπα με αηδιαζαν σχεδον αλλα ειχα συνεχως την αναγκη να καπνισω, δεν μπορω να εξηγησω πως ακριβως ενιωθα, αλλα ειχα μονιμως ενα βαρος στο στηθος μου και ηθελα να καπνισω.
Πριν 2 βδομαδες πηγα και πηρα απο ενα καταστημα Nobacco 2 μπαταριες, μια veve1300 με ρυθμιζομενα βολτ και αλλη μαι στα 650 για "καβατζα", ατμοποιητη Еpsilon BDC και δοκιμασα σαυτες τις 2 βδομαδες 4 διαφορετικα υγρα της Nobacco, ολα στα 18mg νικοτινη.
Εχω να βαλω τσιγαρο στο στομα μου 13 μερες ακριβως(τις 2 πρωτες δεν αντεξα και εκανα και 3-4 τσιγαρα), αλλα μετα μαχαιρι. Και τολμω να πω οτι δεν δυσκολευτηκα και ιδιαιτερα.
Στην αρχη δε μου αρεσε και πολυ το η.τ. Μου ξεραινε το στομα και τη γλωσσα και γενικα ενιωθα να με καιει και να μη μου δινει καμια ευχαριστηση. Τωρα το συνηθισα και δεν με ενοχλει. Μαρεσει κιολας, ισως περισσοτερο απ το κανονικο. Ειδικα με το καινουριο υγρο που εχω παρει τωρα(Nobacco mystique golden margy) ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Τα προηγουμενα (Nobacco 1-2-3) δεν μου πολυαρεσαν.
Εχω δει αρκετη διαφορα σε πολλους τομεις. Το στομα μου πλεον εχει καθαρισει και δεν νιωθω αυτη την απαισια γευση που ειχα ολη μερα. Ο λαιμος μου δεν ειναι ξερος, σταματησα να βηχω, ενοχλησεις στα πνευμονια πλεον εχω απειροελαχιστες και νομιζω οτι συμβαινει μονο οταν ατμιζω υπερβολικα, περπαταω πιο ανετα, μου ανοιξε η ορεξη, νιωθω να εχω περισσοτερη ενεργεια ολη μερα(εκτος απο μερικες φορες που με πιανει υπνηλια οταν ατμιζω πολυ λογω νικοτινης προφανως), βελτιωθηκε η γευση και η οσφρηση μου, στο τρεξιμο και στη γυμναστικη επισης ειδα διαφορα(στις αναπνοες κυριως) οπως και στο σεξ και γενικα νιωθω πολυ καλυτερα.
Πιστευω οτι θα παραμεινω στο η.τ και δε θα ξαναγυρισω στο κανονικο.
Το προβλημα μου αυτη τη στγμη ειναι το εξης.
Ατμιζω σχεδον ολη μερα με τη veve1300 στα 3,8 με 4 volt και τον Εpsilon bdc με υγρο στα 18mg. Στην αρχη ο ατμοποιητης μου δινει μεγαλη ικανοποιηση(πολυ ντουμανι και δυνατο "χτυπημα" στο λαιμο και τα πνευμονια). στην πορεια ομως μετα απο λιγα λεπτα ατμισματος, η αποδοση του ατμοποιητη πεφτει αισθητα(ζεσταινεται προφανως) και πρεπει να τον αφησω αρκετη ωρα για να κρυωσει για να αναπιασει την αρχικη του αποδοση. Στα πιο πολλα βολτ το χτυπημα και η απολαυση γινονται ακομα εντονοτερα, αλλα δυστυχως μετα απο λιγο μου ερχεται γευση καμμενου και ξανακατεβαινω σε βολτ.
Τι μου προτεινετε να κανω;; Να παω σε ακομα υψηλοτερη νικοτινη η να αλλαξω ατμοποιητη;;
Θελω ΠΟΛΥ ΝΤΟΥΜΑΝΙ και ΔΥΝΑΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ολη μερα χαχαχα
Ευχαριστω εκ των προτερων και συγχαρητηρια για το φορουμ
Το ηλεκτρονικο τσιγαρο με εσωσε!