Καλώς σας βρήκα συνατμιστές!!
Πρώτο ποστ για μένα και ήδη έλαβα ένα pm για το καλώσήρθες, από ένα φίλο. Δεν έχω τη δυνατότητα να στείλω απάντηση οπότε σας χαιρετώ όλους από εδώ! Αν τυχόν δεν ποστάρισα στο σωστό μέρος συγχωρέστε με, ακόμη προσπαθώ να μάθω τις λειτουργίες του φόρουμ!
Είναι εξαιρετικά εθιστικό το custom μικρόβιο που τροφοδοτείται από αρκετό ατμόκοσμο, από ότι κατάλαβα .. χμμ .. εδώ θα πρέπει να προσέξω διότι γενικότερα έχω ένα θέμα με το custom, μεγάλο θα έλεγα ...
Περιληπτικά, κάπνιζα 30 χρόνια και έχω κάνει απόπειρες να το κόψω δυό τρείς φορές. Μια φορά πριν χρόνια κατάφερα και το έστειλα στο διάολο για 4μιση ολόκληρα χρόνια αλλά μάλλον η νεότητα της εποχής δεν μου επέτρεψε να το αφήσω πίσω μου (ή το μυαλό που κουβαλούσα,ΧΑΧΑ) και έτσι το ξαναάρχισα ενώ πραγματικά δεν το είχα ανάγκη από καμία άποψη ..
Μέχρι πριν 10 μέρες κάπνιζα ένα οργανικό καπνό από βόρειο Ελλάδα, 10 με 15 λεπτά τσιγάρα τη μέρα, τα πιο πολλά όταν ήμουν στη δουλειά και στον υπολογιστή..
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώην βαρύ καπνιστή, αλλά και, συνειδητοποιώ συχνά ότι δεν ενδιαφέρομαι τόσο άμεσα να κόψω τη συνήθεια, λόγω του ότι δεν θέλω να χάσω την απόλαυση και λόγω του ότι οι στερήσεις δεν ταιριάζουν στη χαρακτήρα μου!!
Μια μέρα θα πεθάνουμε έτσι και αλλιώς + είναι σημαντικό να μην αποεστιάζουμε από αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι είναι καλό να προσκολιόμαστε σε συνήθειες χωρίς να το ελέγχουμε .. τεσπά, σταματώ εδώ τη φιλοσοφία .. αν εδραιώσω τη συνήθεια του ατμίσματος ως προς το κάπνισμα, πιθανολογώ ότι κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να θελήσω και την ολοκληρωτική διακοπή. Θα δείξει..
Επιτου πρακτέου, δουλεύω νύχτα και σε μαγαζιά με πολύ κάπνα, οπότε η ατμόσφαιρα και το κλίμα εκεί δεν βοηθούν. Ακόμη και όταν κάπνιζα τσιγάρα με ενοχλούσε αφάνταστα η ιδέα να με ντουμανιάζουν οι άλλοι τόσο πολύ, να γυρνάω σπίτι και να βρωμάω από πάνω μέχρι κάτω κλπ, όμως το υπομένω λόγω των συνθηκώνε.
Ένα θετικό στην υπόθεση είναι το ότι αθλούμαι αδιάλειπτα τα τελευταία 20+ χρόνια, ως άμυνα στον υπόλοιπο επιβλαβή τρόπο ζωής μου, και αυτό ισορροπεί κάπως τα πράγματα. Είμαι 47.
Τώρα είμαι πραγματικά χαρούμενος που δεν καπνίζω + το vaping μου έκανε τη μετάβαση piece of cake! Δεν υπήρξε μεταβατικό στάδιο, μιας και το vaping μου δίνει πιο πολλές δυνατότητες να πετύχω όσα θέλω όπως τα θέλω. Δεν με απασχολεί καθόλου το τι λένε οι γύρω μου για το άτμισμα και την περίεργη κατά τη γνώμμη τους συνήθεια που απέκτησα τελευταία. Εκείνοι είναι που πρέπει να αντιληφθούν πράγματα και όχι εγώ.
Η κοπέλα μου τα φταίει όλα που το πρωτοανακάλυψε και έκοψε το κάπνισμα εδώ και 3 μήνες. Στην αρχή έφαγε αρκετό δούλεμα φυσικά, με τα διάφορα αρώματα τύπου γαλακτομπούρεκο που άτμιζε όλη μέρα !! You know, κοριτσάκια, να κολλάνε τα σαγόνια από τα σιρόπια !!!
Αλλά τελικά είχε δίκιο και καλώς με κόλλησε !!! Μου πήρε λίγο χρόνο μέχρι να καταλάβω το πόσο πιο επωφελές είναι το άτμισμα, συγκριτικά μιλώντας.
Κατά τα άλλα, όπως διάβασα και εδώ από φίλους, είμαστε πειραματόζωα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ...
Περιττό να σημειώσω ότι έχω ένα κεφάλι καζάνι από την πολλή πληροφορία, αλλά μετά από μερικές μέρες διαβάσματος που έχουν περάσει, τώρα αισθάνομαι ότι κάπως καταλαβαίνω κάποια γενικά πράγματα. Λέμε τώρα..
Κατά τα άλλα ξεκίνησα με ένα starter kit eGo-C4, μετά άλλαξα τον μιάς χρήσης άτμο με έναν version 3 ή 4, δεν ξέρω ακριβώς μοντέλο, που αλλάζει η φυτιλοαντίσταση και ξεβιδώνει και από κάτω. Μετά άλλαξα και τη μπαταρία με μια 900ρα Biansi (CE RoHS) για μεγαλύτερη αυτονομία στη δουλειά μου & τώρα ψάχνω -μάλλον- ένα άτμο με λίγο μεγαλύτερο τάνκ, κεραμικό δοχείο, πιο ποιοτική γενικά καύση και .. το λουρί της μάνας (μη κρυφογελάτε ρε παιδιά με τον πόνο μου, είπαμε υπάρχει έλξη με το customizing).
Από ζουμιά, χθές έφτιαξα όπως όπως το πρώτο μου DIY, με περίπου 5-6% νικοτίνη, βάση 50% PG/VG, με προσθήκη στο σύνολο 30% καπνικό και λιιίγο άρωμα μαστίχα που μου άρεσε πολύ από αυτά που έχω δοκιμάσει. Οι δοσολογίες στο περίπου, μέχρι να καταλάβω πως να λειτουργήσω τα διάφορα προγραματάκια που είδα. Κατέβασα ήδη το eJuice Me Up και την παλεύω. Αρρρρρρώστιααα ..
Υποθέτω ότι είμαι light ατμιστής, αν και παρατήρησα πολύ αυξημένες τζούρες όσο πιο ελαφρύ είναι το μείγμα,πάντα συγκριτικά με το στριφτό που κάπνιζα τα τελευταία χρόνια. Αλλά λόγω του αρχικού ενθουσιασμού περιμένω να δω πως θα σταθεροποιηθώ. Προς το παρόν δοκιμάζω γεύσεις και συνδυασμούς ...
Ιδανικά θα ήθελα ότι χρησιμοποιώ να είναι οργανικής προέλευσης και να μπορώ να το προμηθευτώ από Ελλάδα για ευνόητους λόγους, αλλά ίσως να είναι κάπως δύσκολο αυτό.
Θα συνεχίσω το διάβασμα ώστε να καταλάβω πιο πολλά. Θα αποφύγω επι του παρόντος να θέσω ερωτήματα,μιας και έχω την αίσθηση ότι όλα είναι απαντημένα κάπου μέσα στο φόρουμ, ενώ ταυτόχρονα οι απορίες μου είναι τόσες πολλές που δεν, απλά δεν ... αν τώρα κάποιος θέλει να μου δώσει κάποια συμβουλή, αυτό θα είναι καλοδεχούμενο και ίσως ξεστραβωθώ.
Πιο πολύ σας γράφω για τη γνωριμία και το ευχαριστώ για όλα που έχω διαβάσει 10 μέρες τώρα!
Είστε καταστροφή λέμε και μου αρέσετε!!!!