vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

140 επισκέπτες, 5 χρήστες
thanos1071, Antiprosopos, mathimatikos1966, antre, manoslykos

Micro coil setup

Αποσυνδεδεμένος Nico

• *
  • 68
  • Φύλο: Άντρας
  • I got 99 problems, but a smoke ain't one
Απ: Micro coil setup
« Απάντηση #810 στις: Ιουνίου 14, 2014, 15:55 »
Εγώ χρησιμοποιώ την ακίδα από τέτοιο πολύμετρο του 5ευρου. με βόλεψε και για 2mm φυτίλι και για βαμβάκι

Αποσυνδεδεμένος MichalisF

• 579
  • Η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους!
    • https://www.flickr.com/photos/97769829@N08/
« Απάντηση #811 στις: Ιουνίου 14, 2014, 16:06 »
Εγώ έχω φτιάξει αυτό εδώ,εκεί που είναι η βίδα σφιγκω τη μια άκρη του σύρματος για να έχω όσο γίνεται περισσότερη αντίσταση και με την άλλη άκρη φτιάχνω τις σπιρες μου σφιχτά πάνω στο κονταρακι 2mm

Αποσυνδεδεμένος Vrs5

• 2526
« Απάντηση #812 στις: Ιουνίου 14, 2014, 16:28 »
Εγω χρησιμοποιω αυτες

υπαρχουν σε ολα τα νουμερα και εχοντας απο δυο στο καθενα κανεις οτι θες ακριβως  ;)

Αποσυνδεδεμένος vilsnick

• *
  • 54
« Απάντηση #813 στις: Ιουνίου 14, 2014, 16:45 »
Εγω χρησιμοποιω τρυπανακια 0,5mm - 1,0mm - 1,5mm τα βρισκει κανεις ευκολα σε καταστηματα και πολυκαταστηματα στα σημεια οπου εχουν αντ/κα για dremel η τυπου dremel

Αποσυνδεδεμένος pany

• 606
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #814 στις: Ιουνίου 15, 2014, 13:28 »
Κάποιος που έχει δοκιμάσει διάφορες διατομές σε τραπανάκια μπορεί να αναφέρει τι διαφορές έχει παρατηρήσει όσο αφορά χτύπημα, γεύση, ντουμάνι?

Δηλαδή φτιάχνοντας μια αντίσταση στα ίδια Ohms πάντα, τι διαφορετικό εκτός από των αριθμό των σπειρών έχει να προσφέρει το μέγεθος στο τραπανάκι?

Αποσυνδεδεμένος gstriftos

• **
  • 200
  • Παλιά έστριβά τσιγάρα,τώρα αντιστάσεις..
« Απάντηση #815 στις: Ιουνίου 15, 2014, 13:42 »
Δεν είναι απαραίτητα θέμα δοκιμής αλλά και λίγο κοινής λογικής:
Περισσότερες σπείρες ισούται με μεγαλύτερη επιφάνεια ατμοποίησης οπότε σίγουρα περισσότερο ατμό και,λογικά,χτύπημα.
Απ' την άλλη το φυτίλι αναγκαστικά έχει μικρότερη διάμετρο οπότε διαφορετική γεύση.
Αυτά αρκεί να μιλάμε για την ίδια ισχύ ατμοποίησης.

Οι διαφορές στη γεύση βέβαια οφείλονται και στην δεδομένη ισχύ που περνάει(θερμαίνεις υγρό,όπερ εστί διαφορετική συμπεριφορά αναλόγως της θερμοκρασίας).Το αν είναι καλύτερη ή χειρότερη δεν μπορεί να στο απαντήσει κάποιος με σιγουριά καθότι έχει να κάνει με τη σύσταση του υγρού σε PG/VG.Υγρό με περισσότερη PG είναι λεπτόρρευστο και θερμαίνεται ευκολότερα οπότε ευνοείται από το χοντρό φυτίλι,ενώ η VG από λεπτότερα φυτίλια(μικρότερος όγκος υγρού,άρα ευκολότερη θέρμανση) καθότι παχύρρευστη.
Φυσικά ιδανικό δεν υπάρχει καθότι οι γευστικοί κάλυκες σε κάθε άνθρωπο έχουν άλλη ευαισθησία.

Αποσυνδεδεμένος pany

• 606
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #816 στις: Ιουνίου 15, 2014, 13:58 »
Θα συμφωνήσω σε όσα λες αν μιλούσαμε για κανονική αντίσταση και όχι micro coil. Σε κανονική αντίσταση όπου η διάμετρος των σπειρών παραμένει σταθερή, είναι αυτονόητο ότι οι περισσότερες σπείρες παράγουν περισσότερο ατμό και καλύτερη γεύση. Για περισσότερο κτύπημα δεν θα το έλεγα γιατί οι περισσότερες σπείρες προκαλούν και πιο αργό άναμμα.

Στην περίπτωση όμως του micro coil, η διάμετρος των σπειρών είναι μεταβλητή ανάλογα με το πάχος του τραπανακιού. Αυτό άμεσα επηρεάζει και το πάχος του τροφοδοτικού υλικού πχ βαμβάκι. Έστω και με περισσότερες σπείρες, με λιγότερο όμως βαμβάκι λόγο μικρότερου τραπανακιού ίσως δεν εξυπακούεται το περισσότερο ντουμάνι.

Για τον πιο πάνω λόγο, ας αφήσουμε για λίγο την κοινή λογική και ας δούμε την άποψη κάποιου που το έχει δοκιμάσει στην πράξη.

Αποσυνδεδεμένος renesis

• **
  • 399
  • Tango's dirty only if it's done right...
« Απάντηση #817 στις: Ιουνίου 15, 2014, 16:19 »
Στον trident έχω δοκιμάσει mc από 1mm μέχρι 2,2mm. Είχα παρατηρήσει ότι όσο πιο μικρή η διάμετρος τόσο καλύτερη η γεύση, ενώ όσο μεγαλύτερη τόσο περισσότερο χτύπημα. Για το ντουμάνι δεν ξέρω, ο συγκεκριμένος άτμο, ό,τι αντίσταση και να φτιάξεις ομίχλη παράγει.  :))

Πάντως, η βελτίωση στη γεύση με τη μικρότερη διάμετρο ήταν μικρή, ενώ η βελτίωση στο χτύπημα με την αυξηση της διαμέτρου ήταν αισθητή.

Έχω την εντύπωση ότι αυτά ισχύουν κυρίως για άτμο τύπου rda, όπου είναι άμεση η αλλαγή και η αντίσταση είναι πολύ κοντά στο drip tip. Αν παρεμβάλλονται αυλάκια, καμινάδες κτλ αυτές οι διαφορές αμβλύνονται.

Αποσυνδεδεμένος vilsnick

• *
  • 54
« Απάντηση #818 στις: Ιουνίου 15, 2014, 16:34 »
Καλησπερα σε ολους...
Pany, απο την μικρη εμπειρια μου στα microcoil θα ηθελα να σε ενημερωσω οτι και ακριβως το ιδιο να κανω εννοω σε σπειρες, τρυπανακι, διαμετρος Kanthal, ποτε δεν εχω το ιδιο αποτελεσμα ,παντα υπαρχουν πολυ μικροι παραμετροι που στο τελος κανουν τη διαφορα τι εννοω μ'αυτο ? π.χ.
 Η δυναμη που ασκεις τυλιγοντας το συρμα
 Η ποσοτητα του βαμβακιου που θα περασει στο microcoil
 Ποσο σφιχτο θα εχεις κανει το βαμβακι απο πριν

Το καλυτερο ειναι να πειραματιστεις λιγακι
Ενας 'μπουσουλας' καλος κατ'εμε ειναι σε 2αρι τυπανακι, 4-5 σπειρες, 28αρι kanthal

« Απάντηση #819 στις: Ιουνίου 15, 2014, 17:14 »
Θα συμφωνήσω σε όσα λες αν μιλούσαμε για κανονική αντίσταση και όχι micro coil. Σε κανονική αντίσταση όπου η διάμετρος των σπειρών παραμένει σταθερή, είναι αυτονόητο ότι οι περισσότερες σπείρες παράγουν περισσότερο ατμό και καλύτερη γεύση. Για περισσότερο κτύπημα δεν θα το έλεγα γιατί οι περισσότερες σπείρες προκαλούν και πιο αργό άναμμα.

Στην περίπτωση όμως του micro coil, η διάμετρος των σπειρών είναι μεταβλητή ανάλογα με το πάχος του τραπανακιού. Αυτό άμεσα επηρεάζει και το πάχος του τροφοδοτικού υλικού πχ βαμβάκι. Έστω και με περισσότερες σπείρες, με λιγότερο όμως βαμβάκι λόγο μικρότερου τραπανακιού ίσως δεν εξυπακούεται το περισσότερο ντουμάνι.

Για τον πιο πάνω λόγο, ας αφήσουμε για λίγο την κοινή λογική και ας δούμε την άποψη κάποιου που το έχει δοκιμάσει στην πράξη.

1. Σε κανονικη αντισταση η διαμετρος παιζει ρολο και ειναι λογικο. Και σε μικρο κοιλ ομως τον ιδιο ρολο παιζει, αλλο 2 χιλιοστα διαμετρος και αλλο 1. Και ποιος ειπε οτι παραμενει σταθερη η διαμετρος στις κανονικες αντιστασεις;

2. Και τις κανονικες αντιστασεις μπορουμε να φτιαξουμε σε τρυπανακι, δεν ειναι προνομιο τον μικρο κοιλ αυτο. Και φυσικα οση σημασια εχει η διαμετρος για την μια, εχει και για την αλλη αντισταση.

3. Οταν δεν αρπαζει γρηγορα η αντισταση δεν εχουμε μειωση του χτυπηματος (τουλαχιστον οχι απαραιτητα. Πρακτικα ισως και να εχουμε, αναλογως του στησιματος, του μοντ κτλ κτλ κτλ). Απλα κραταμε το κουμπι πατημενο περισσοτερη ωρα ωστε να φτασει η αντισταση στην θερμοκρασια που θελουμε. Εκτος και αν μιλαμε για ακραιες αντιστασεις οπου δεν θα μπορεσουν ποτε να φτασουν την θερμοκρασια που θελουμε, αλλα δεν ειναι εκει το ζητουμενο.

4. Με μικροτερο τρυπανακι, αρα περισσοτερες σπειρες στο μικρο κοιλ, εχουμε περισσοτερη παραγωγη ατμου. Το ξερω γιατι εχω αλλαξει απειρα στησιματα μεχρι να καταληξω σε αυτο που ατμιζω τωρα. Και ειναι και λογικο, περισσοτερες σπειρες= μεγαλυτερη επιφανεια συρματος. Μεχρι ενα οριο βεβαια, περιπου 1.5 χιλιοστα. Πιο κατω και η τροφοδοσια υποφερει. Αλλα στα 1.5 χιλιοστα διαμετρο εχουμε και καλη τροφοδοσια, δεν στεγνωνει το βαμβακι κατα τη διαρκεια της τζουρας, αλλα και καλο μηκος αντιστασης.

Αποσυνδεδεμένος spkok

• **
  • 448
« Απάντηση #820 στις: Ιουνίου 15, 2014, 17:45 »

4. Με μικροτερο τρυπανακι, αρα περισσοτερες σπειρες στο μικρο κοιλ, εχουμε περισσοτερη παραγωγη ατμου. Το ξερω γιατι εχω αλλαξει απειρα στησιματα μεχρι να καταληξω σε αυτο που ατμιζω τωρα. Και ειναι και λογικο, περισσοτερες σπειρες= μεγαλυτερη επιφανεια συρματος. Μεχρι ενα οριο βεβαια, περιπου 1.5 χιλιοστα. Πιο κατω και η τροφοδοσια υποφερει. Αλλα στα 1.5 χιλιοστα διαμετρο εχουμε και καλη τροφοδοσια, δεν στεγνωνει το βαμβακι κατα τη διαρκεια της τζουρας, αλλα και καλο μηκος αντιστασης.

Συμφωνώ σε όλα εκτός από το τελευταίο ! Για δεδομένο μήκος σύρματος είτε κάνεις 4 είτε 14 σπείρες το μήκος και άρα η επιφάνεια ατμοποίησης είναι η ίδια ! :)

Αποσυνδεδεμένος camber

• 3884
    • camber
« Απάντηση #821 στις: Ιουνίου 15, 2014, 18:17 »
Πολύ σωστά  :thumpup:
Θα έλεγα ότι κάποιος πρέπει να βρει πρώτα το μήκος και πάχος σύρματος που ταιριάζει στο mod του ώστε να ανάβει γρήγορα και σωστά η αντίσταση.
Μετά σε κάθε ατμοποιητή να χρησιμοποιεί την κατάλληλη διάμετρο τρυπανιού ώστε να χωράει αυτό το μήκος στον ατμοποιητή του.

Ας υποθέσουμε ότι Χ μήκος σύρματος, δίνει Ψ αριθμό σπειρών σε 1.5mm τρυπανάκι. Αυτή η αντίσταση μπορεί να χωράει τέλεια σε Kayfun αλλά να είναι πολύ μεγάλη και να βρίσκει στο κεραμικό της Σοφίας. Άρα στη Σοφία θα χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερο τρυπανάκι ώστε με τους ίδιους πόντους σύρματος να έχουμε μικρότερο μήκος αντίστασης.

Αποσυνδεδεμένος tiepolo

• *
  • 11
« Απάντηση #822 στις: Ιουνίου 21, 2014, 23:24 »
Πρωτη ever αποπειρα σε αντισταση. Micro coil Kanthal 28, 7 σπειρες, με οργανικο βαμβακι Simply Gentle. Η αντισταση βγηκε στα 1,2 Ωμ και δουλευει!!
Προφανως εχει αρκετες ατελειες οπως φαινεται στη φωτο αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Η γευση δεν εχει καμμια σχεση με κανονικο φυτιλι, πολυ πιο "καθαρη". Ατμισα καθαρη βαση El Toro VG 12mg, και Atmos Agrinio. Πολυ καλο

ξεχασα να πω, στριφτηκε πανω σε τρυπανακι των 2 χιλιοστων

Συγχώνευση συνεχόμενων πόστς
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 22, 2014, 00:27 από Giannis Pap »

« Απάντηση #823 στις: Ιουνίου 22, 2014, 00:28 »

Συμφωνώ σε όλα εκτός από το τελευταίο ! Για δεδομένο μήκος σύρματος είτε κάνεις 4 είτε 14 σπείρες το μήκος και άρα η επιφάνεια ατμοποίησης είναι η ίδια ! :)

Εχεις δικιο. Και ετσι μου γεννιεται η απορια, ειδα πραγματι διαφορα ή ηταν placebo;  :hmmm:  Μηπως με την μικροτερη διαμετρο εχουμε  καλυτερη επαφη του αερα με την αντισταση;  :confused1:

Αποσυνδεδεμένος spkok

• **
  • 448
« Απάντηση #824 στις: Ιουνίου 22, 2014, 01:19 »
Εγω εχω καταλαβει οτι την διαφορα μπορουν να την κανουν οι παρα πολλες λεπτομερειες οπως ποσοτητα βαμβακιου ποιοτητα σπειρων, ποσο καλα ακουμπανε στο φυτιλι και πααάρα πολλα αλλα που ειναι σχεδον αδυνατο να κρατας ολες τις αλλες παραμετρους σταθερες και να αλλαζεις μια για να βγαζεις συμπερασματα!

Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 26996 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2127 354169 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 00:57
από Tem
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1023 106451 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 31, 2024, 19:58
από anetost
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 97744 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1822 323391 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 27, 2024, 15:10
από anetost
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4924 603440 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 24, 2024, 21:46
από thanoulis
Αγαπημένα SnV Shake and Vape 15 12591 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 23, 2024, 10:08
από Giorgos F
Άτμισμα στην Τουρκία [Νομοτεχνικά] 2 3773 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 21, 2024, 18:59
από goran
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές- Νέες κυκλοφορίες Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 2718 611369 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 20, 2024, 10:40
από anetost
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 1013 156182 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 16, 2024, 13:55
από Micha3L
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8845 1163516 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 14, 2024, 19:10
από treloneritis
BD PRO XT35 [Μπαταρίες για mod] 2 5327 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 12, 2024, 05:27
από memostrikas