vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

Micro coil setup

Απ: Micro coil setup
« Απάντηση #660 στις: Μαρτίου 29, 2014, 00:18 »
Μια έξυπνη συσκευή για κατασκευή σπειρών τύπου micro coil διαφόρων διαμετρημάτων

και άλλη μια συσκευή για εύκολη κατασκευή αντιστάσεων micro coils

Αποσυνδεδεμένος jlemonak

• **
  • 162
  • Φύλο: Άντρας
  • Live to Vape, Vape to Live
« Απάντηση #661 στις: Μαρτίου 29, 2014, 10:01 »
Τέτοιου είδους εργαλεία είναι, κατά τη γνώμη μου, άχρηστα,  υπό την έννοια ότι αν κάποιος έχει βρει το τρυπανάκι του, κατσαβιδάκι του, το εργαλείο του και το σύρμα του, μετά από μερικές προσπάθειες θα βρει το τρόπο...  Αν κάποιος ξεκινάει τώρα σε επισκευάσιμο ή έχει προσπαθήσει και δε τα καταφέρνει, ας το πάρει...

« Απάντηση #662 στις: Μαρτίου 29, 2014, 10:05 »
Διευκολύνει πάντως ειδικά αρχάριους ή σε περιπτώσεις με διπλές ή τριπλές αντιστάσεις που δεν έχει κάποιος 3 ίδια κατσαβίδια ή δεν χωράνε να πάρουν θέση κατά το σφίξιμο των βιδών στο deck.

Αποσυνδεδεμένος jlemonak

• **
  • 162
« Απάντηση #663 στις: Απριλίου 05, 2014, 10:47 »
Ενδιαφέρον... πιο απλό σε εκτέλεση από άλλα "περίεργα" που έχει φτιάξει...

Αποσυνδεδεμένος e-go FUN

• 791
« Απάντηση #664 στις: Απριλίου 07, 2014, 14:53 »
Διαβαζω το νημα, βλεπω βιντεακια, κανω δοκιμες, χτυπημα δεν εχω... :wall:
Πειτε καμμια ιδεα να ενισχυσουμε λιγο το χτυπημα στα MC βρε παιδια..
Κοντευω να τα παρατησω λογω χτυπηματος κι ειναι κριμα γιατι απο γευση-ντουμανι πετανε!

ΥΓ: Στα 5v και πανω (στο προβαρι) με 1,8Ωμ, βλεπω καποιο χτυπημα αλλα χανεται η γευση...
Μηπως χρειαζεται dual coil? :hmmm:

Αποσυνδεδεμένος Buliwyf

• 1946
  • ιέεεεεεεεεπ!!!! αστ ναγκλίτσα κατ ρε!!!
« Απάντηση #665 στις: Απριλίου 07, 2014, 15:06 »
Δεν ξέρω σε τι ατμοποιητή το χρησιμοποιείς... ΑΝ μπορείς, απομάκρυνε σταδιακά την αντίστασή σου από την τρύπα του αέρα, πιθανόν να έχεις μια σχετική βελτίωση.
Πάντως, δεν φημίζεται ούτως ή άλλως για το κτύπημά του αυτό το στήσιμο.

Αποσυνδεδεμένος jlemonak

• **
  • 162
« Απάντηση #666 στις: Απριλίου 07, 2014, 15:43 »
Εγώ, μετά από ποοοοολλές δοκιμές, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το micro coil από μόνο του, αν φτιαχτεί σωστά, δεν επηρεάζει τόσο το ντουμάνι/χτύπημα/γεύση, όσο το φυτίλι και συγκεκριμένα το μέγεθος και η θέση του φυτιλιού σε σχέση με τον ατμοποιητή και την αντίσταση... Και εξηγώ... Στο Zenith v2 RDA, στήνω ένα άψογο micro coil και αρχίζω να πειραματίζομαι με φυτίλια. Τη μια έχω ντουμάνι αλλά δεν έχω χτύπημα, την άλλη έχω χτύπημα αλλά δεν έχω ντουμάνι, μιλάμε για απειροελάχιστες διαφορές στο μέγεθος και στη τοποθέτηση του φυτιλιού, τεράστια διαφορά στο αποτέλεσμα...  :wall: Μέχρι που βρίσκω το sweet spot και εκεί αρχίζει και πυροβολάει...  :fight_shot_bandana:

Συμπέρασμα... δεν πα να φτιάξεις το πιο μαμάτο micro coil, αν το φυτίλι σου δεν είναι στη σωστή θέση, είτε θα σου μπουκώσει την παραγωγή ατμού, είτε θα σου περιορίσει το χτύπημα... Εκεί έχω καταλήξει...  :confused1:

Αποσυνδεδεμένος SpyrosG

• **
  • 400
« Απάντηση #667 στις: Απριλίου 07, 2014, 15:48 »
Ε πες μας περισσότερα..! Ποιά είναι η σωστή τοποθέτηση του βαμβακιού στο sweet spot σου;;

Αποσυνδεδεμένος renesis

• **
  • 399
  • Tango's dirty only if it's done right...
« Απάντηση #668 στις: Απριλίου 07, 2014, 15:50 »
Θα συμφωνήσω με τον jlemonak. Κι εγώ έχω παρατηρήσει ότι αν το βαμβάκι δεν εμποδίζει τη ροή του αέρα το χτύπημα μεγαλώνει. Επίσης, στον trident (και σε τέτοιου τύπου) αν σηκώσεις το mc να είναι λίιιιγο πιο πάνω από την τρύπα έχεις παραπάνω χτύπημα (και πιο ζεστό ατμό).
Σήκωσε το mc και βάλε βαμβάκι ίσα να ακουμπάει το deck, χωρίς πολύ πολύ cotton cloud και το χτύπημα θα είναι κατακεφαλιά.

Βασική προϋπόθεση το βαμβάκι να μην είναι ούτε πολύ χαλαρό στο mc (φέρνει γρήγορα και απότομα καμένο) ούτε πολύ σφιχτό («μπουκώνει» κάπως η τζούρα και μειώνεται το χτύπημα).

Αυτά έχω παρατηρήσει προσωπικά με τιμές αντίστασης 0,7-1,5Ωμ.

Αποσυνδεδεμένος jlemonak

• **
  • 162
« Απάντηση #669 στις: Απριλίου 07, 2014, 16:27 »
Ε πες μας περισσότερα..! Ποιά είναι η σωστή τοποθέτηση του βαμβακιού στο sweet spot σου;;
Καταρχήν να κάνω μια παρένθεση και να πω ότι όποιος δοκιμάσει βαμβάκι για φυτίλι, δεν επιστρέφει σε silica. Τελεία. Διαφορά μέρα με νύχτα. Κλείνει η παρένθεση. Αυτό είναι και το θέμα, φίλε SpyrosG! Παίζουν τόσοι πολλοί παράγοντες που δε μπορείς να ξέρεις σίγουρα αν δεν πειραματιστείς... Κάθε φορά!

Αυτό που έχω εγώ σα μπούσουλα είναι όταν τεστάρω το micro coil μαζί με το φυτίλι βρεγμένο, αν η ροή του ατμού που παράγεται δεν είναι συμπαγής και προς μια κατεύθυνση, θέλει περαιτέρω πείραγμα... Αν βλεπω πολλά αλλά διακεκομένα συννεφάκια και σκασίματα υγρού, ξέρω αμέσως ότι θέλει φτιάξιμο το φυτίλι.

Και μια παρατήρηση για όσους χρησιμοποιούν RDA... ο κανόνας λέει ότι στοιχίζουμε την τρύπα εξαερισμού με την αντίσταση... Εγώ, με αυτά που έχω δει, λέω ότι πρέπει να στοιχίζουμε ΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΥ με την τρύπα. Δε θα ξεχάσω μια περίπτωση που, ενώ η τρύπα ήταν στοιχισμένη με την αντίσταση και η ροή του ατμού ήταν jet, το ντουμάνι που έπαιρνα ήταν υποτονικό... έκανα λίγο αριστερά ή λίγο δεξιά τη τρύπα και αμέσως πήρα το ντουμάνι που έβλεπα... Άντε μετά να πεις ότι έχεις κάτι στάνταρ για σετάρισμα...  :wall:

Αποσυνδεδεμένος SpyrosG

• **
  • 400
« Απάντηση #670 στις: Απριλίου 07, 2014, 16:30 »
Πολύ χρησιμός και κατατοπιστικός ο μπουσουλάς σου, θα τον χρησιμοποιήσω. Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος vladimirus

• **
  • 413
« Απάντηση #671 στις: Απριλίου 08, 2014, 21:25 »
Έκανα κι 'εγω το πρώτο μου microcoil. 8 σπείρες με 0.28 σύρμα σε τρυπανάκι 0.20 mm μου βγήκε 1.4 ohm.
Άναμα σωστά, βαμβάκι , όλα καλά. Πραγματικά εύκολη διαδικασία.  :thumpup: Ο άτμο είναι KFL+.
Μου δίνει ακριβώς την ίδια γεύση, χτύπημα και ντουμάνι με 4 σπείρες με 0.20 kanthal σύρμα σε 3άρι φυτίλι πάλι 1.4 ohm.

Βέβαια πρώτο στήσιμο είναι με microcoil και δεν έχω μέτρο σύγκρισης αλλά μάλλον περίμενα κάτι παραπάνω.
Δεν ξέρω τι παραπάνω ...γιατί και με τα δύο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απλά με τόσα που άκουσα για microcoil .... :) .
Η μόνη καλύτερη γεύση που έχω πάρει και πιο βελούδινο ατμό είναι με τον DID (και mesh) αλλά αυτη είναι άλλη ιστορία.

Κρατώ σαν σημαντικό πλεονέκτημα - από αυτά που ακούω - το ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω ξανά την αντίσταση αλλάζοντας μόνο τα βαμβάκι.

Αποσυνδεδεμένος jhon100

• **
  • 241
« Απάντηση #672 στις: Απριλίου 08, 2014, 21:53 »
Με microcoil και εγω σεταρω πλεον τον kfl+ (0,25 συρμα, 6 σπειρες, 2mm τρυπανι, 1,5Ω), περισσοτερο για ευκολια. Εχει λιγο καλυτερη αποδοση σε σχεση με το φυτιλι. Αλλα θελει πιο προσοχη στο στησιμο, στο βαμβακι δηλαδη, γιατι λιγο παραπανω αν βαλεις ή λιγο λιγοτερο εμφανιζονται προβληματα τροφοδοσιας. Για την αντισταση που λες, ναι οντως μπορεις να την κρατησεις παραπανω διαστημα. Ειχα ρωτησει ομως και δεν μου απαντησε κανεις. Καθε ποτε ειναι ευλογο να την αλλαζουμε? Ενταξει καθαριζει οταν την καις, αλλα τι συμβαινει με το μεταλο, μηπως αλλοιωνεται και γινεται επικίνδυνη?  :)

« Απάντηση #673 στις: Απριλίου 08, 2014, 22:13 »
Σωστός ο vladimirus  :thumpup:

Την αντίσταση όποτε μπορείς να την αλλάζεις καλό θα είναι, αλλά και να κάνεις dry burn
δεν έχεις κανέναν λόγο να την αλλάξεις αν είσαι ικανοποιημένος. Το βαμβάκι κάθε 3 μέρες περίπου
αν ατμίζεις σε ψηλά watt.
Συνήθως οι λόγοι αλλαγής είναι για διαφορετικό αποτέλεσμα ατμίσματος.

Αποσυνδεδεμένος mpekas

• **
  • 357
« Απάντηση #674 στις: Απριλίου 09, 2014, 00:43 »
Στα δικά μου στησίματα, κάθε 3-4 βδομάδες με κατανάλωση 15ml τη μέρα, η αντίσταση θέλει αλλαγή γιατί χαλάει το σύρμα
και πλέον δεν ανάβει από τη μέση όπως πρέπει να κάνει ένα microcoil, αλλά ανάβει πρώτα η πρώτη σπείρα στο θετικό πόλο.

Μερικές φορές ανεβαίνει και η αντίσταση κατά 0.1Ω, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αδυνατίζει το σύρμα και όταν το ξετυλίγω
οι πρώτες σπείρες κοντά στο θετικό πόλο λυγίζουν και σπάνε πολύ πιο εύκολα.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1027 106709 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 15:12
από Chris66
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 13389 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 27273 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2127 354338 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 00:57
από Tem
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 97873 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1822 323582 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 27, 2024, 15:10
από anetost
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4924 603485 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 24, 2024, 21:46
από thanoulis
Αγαπημένα SnV Shake and Vape 15 12616 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 23, 2024, 10:08
από Giorgos F
Άτμισμα στην Τουρκία [Νομοτεχνικά] 2 3779 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 21, 2024, 18:59
από goran
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές- Νέες κυκλοφορίες Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 2718 611489 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 20, 2024, 10:40
από anetost
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 1013 156281 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 16, 2024, 13:55
από Micha3L
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8845 1163661 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 14, 2024, 19:10
από treloneritis