vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

116 επισκέπτες, 10 χρήστες
gfilip, manoslykos, marauder800, maprix, thanos1071, lagoudakis, vag21, Buliwyf, dvelev, vasim

Micro coil setup

Αποσυνδεδεμένος prof

• **
  • 353
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Micro coil setup
« Απάντηση #450 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 01:28 »
Δηλαδή στο δυάρι τρυπανάκι τι διάμετρος φιτίλι ταιριάζει? Το 2μμ του πέφτει μεγάλο? Γράφεις ότι βάζεις 1.5αρι βέβαια. Έχεις δοκιμάσει με 2άρι φιτίλι και δεν κάνει?

Το επόμενο τρυπανάκι που έχω είναι 1μμ οπότε παραείναι. Και ελπίζω να μην χρειαστεί να αγοράσω ΚΑΙ τρυπανάκι για το ΗΤ.  :D

Αποσυνδεδεμένος Πολυκράτης

• 1277
    • ΡΟΚ Α Μπίλυ ο ζουμερός!
« Απάντηση #451 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 01:48 »
Ασχετα αν λεγεται micrο - nano - mega coil, η διαφορά με τα συμβατικα ειναι στην πιεση των σπειρων ωστε να γινει ολη η αντισταση "ενα". Οποτε οτι νομιζει ο καθεις καλο ειναι.
Εγω εχω καταληξει σε τρυπανακι 2 μμ, για εχω ενα οριο ασφαλειας - δυσκολα να στεγνωσει μεσα στην αντισταση ακομα και με απανωτες, ισως ψυχολογικο.
Δοκιμασε και με βαμβακι.

Αποσυνδεδεμένος camber

• 3884
    • camber
« Απάντηση #452 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 02:36 »
1) Ντουμάνι καλό αλλά χτύπημα μέτριο. Επειδή όμως είμαι κανένα μήνα στα 6 το βρίσκω λογικό. Θεωρώ όμως πολύ καλό το αποτέλεσμα χωρίς όμως να το θεωρώ πολύ ανώτερο από Ekowool με σπέσιαλ "νορμαλ" αντίσταση γύρω του. Στην επόμενη θα περάσω μάλλον εκογουλ για να έχω πλήρη εικόνα.
Αυτός ήταν ο λόγος που ξαναγύρισα στα απλά στησίματα. Δεν θα κερδίσεις κάτι με ekowool ή βαμβάκι σε micro coil. Ίδιο χτύπημα θα πάρεις. Έχει σχέση με τον τρόπο που κολλάνε οι σπείρες και όχι με την τροφοδοσία. Πιο γλυκό αλλά ασθενέστερο χτύπημα.

Αποσυνδεδεμένος slammer

• 1837
  • Dripάρω....
« Απάντηση #453 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 02:58 »
Δηλαδή στο δυάρι τρυπανάκι τι διάμετρος φιτίλι ταιριάζει? Το 2μμ του πέφτει μεγάλο? Γράφεις ότι βάζεις 1.5αρι βέβαια. Έχεις δοκιμάσει με 2άρι φιτίλι και δεν κάνει?

Το επόμενο τρυπανάκι που έχω είναι 1μμ οπότε παραείναι. Και ελπίζω να μην χρειαστεί να αγοράσω ΚΑΙ τρυπανάκι για το ΗΤ.  :D

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ φιτιλιών ίδιας ονομαστικής διαμέτρου και έτσι δεν βγαίνει άκρη. Όπως και να 'χει πρέπει να πειραματιστείς λίγο για να βρείς τον κατάλληλο συνδυασμό πυρήνα και φιτιλιών.
Με τρυπάνι 2.2mm περνάω είτε δύο φιτίλια του 1.5mm ή ένα 2mm και ένα 1.5mm. Με το ψάρεμμα με δίπλωμα υπάρχει το πρόβλημα ότι το τσάκισμα γίνεται αρκετά χονδρό και δυσκολεύεται να περάσει, με αποτέλεσμα να παραμορφώνει το σύρμα. Έχω προτείνει πέρασμα με λίγο mesh (πολύ πριν εμφανιστεί το mc), με τη μέθοδο αυτή είναι ευκολότερο το πέρασμα, επιπλέον θα πρέπει τα φιτίλια να κινούνται γλυκά μέσα στο σύρμα, ούτε να αφήνουν κενό, ούτε να μαγκώνουν.
Ένα άλλο θέμα με τις μεγάλες διαμέτρους είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις πολύ χονδρό σύρμα ώστε να βγεί ένας καλός αριθμός σπειρών αλλιώς με "νορμάλ" σύρματα θα σου βγούν λίγες οι σπείρες. Το χοντρό σύρμα με τις πολλές σπείρες θέλει ισχύ για να παίξει σωστά (αρα και το κατάλληλο εργαλείο). Ένας μικρότερος πυρήνας, "αρπάει" πιό γρήγορα αλλά αν τον φορτώσεις πολύ με ισχύ θα σου στεγνώσει (όπως λέει και ο Πολυκράτης). Εχω πειραματιστεί και με 1.8mm πυρήνα και 3-4 φιτιλάκια του 1mm με καλό αποτέλεσμα, κυρίως σε χαμηλές τάσεις (μηχανικά mod και μπαταρίες ego)

Δυστυχώς παίζουν πολλοί παράμετροι για το τελικό αποτέλεσμα και η επιλογή διαμέτρων/φιτιλιών/σπειρών δεν είναι μονόδρομος.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 16, 2014, 03:08 από slammer »

Αποσυνδεδεμένος c00kieR

• **
  • 270
« Απάντηση #454 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 19:15 »
Καλησπερα μια ερωτησουλα εχω. Ποια η διαφορα στο να κανω αντιστασεις με no resistance συρματα;
Ειμαι νεος στην κατασκευη αντιστασεων οποτε συγχωρηστε με αν η ερωτηση μου ειναι "ακυρη".

Αποσυνδεδεμένος capable

• 599
« Απάντηση #455 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 19:20 »
Εξαρτάται απο τον ατμο σου. Αν χρειάζεται νον τοτε του βάζεις. Αν όχι δεν υπάρχει λόγος να φτιαξεις αντίσταση με νον. Βέβαια σημειωσε οτι στα μικρό κοιλ θέλουμε μεγαλύτερης διατομής σύρμα πράγμα που για να στρηψεις με νον θα δυσκολευτεις.

στάλθηκε μέσω tapatalk

Αποσυνδεδεμένος c00kieR

• **
  • 270
« Απάντηση #456 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 19:23 »
Δηλαδη οι non δεν προσφερουν κατι παραπανω απο τις αλλες.

Και κατι ακομα. Για την κατασκευη mc αντιστασης ποιο συρμα θεωρητε καλυτερο; Nicro/Kanthal/Ribbon; Και σε τι διαμετρο;

Αν βοηθαει μιλαω για kayfun lite plus.

Αποσυνδεδεμένος igatos

• **
  • 284
« Απάντηση #457 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 19:26 »
Δεν εχει καμια σχεση το νον, ειναι απλα για να του δωσεις ρευμα. Ο kayfun σου παιζει χωρις non απευθειας το συρα με αντισταση το βαζεις στους πολους του. Καλυτερα με kanthal θα κανεις MC.

Αποσυνδεδεμένος metmat

• **
  • 470
« Απάντηση #458 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 19:30 »
Εγώ για τις mc χρησιμοποιώ kanthal 0,28 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Νομίζω ότι θα σε καλύψει. Αν δεν έχεις 0,28, χρησιμοποίησε 0,25. Μην πας μόνο σε λεπτότερο γιατί στις mc χρειάζονται περισσότερες σπείρες κι αν το σύρμα σου είναι πολύ λεπτό, θα σου βγει πολύ υψηλή η αντίσταση.

Αποσυνδεδεμένος c00kieR

• **
  • 270
« Απάντηση #459 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 19:44 »
Το φλογιστρο ειναι απαραιτητο εργαλειο για την κατασκευη mc η γινεται και με καψιμο αντιστασης πανω στην μπαταρια;

Το ιδιο ερωτημα και για το "καθαρισμα" της αντιστασης.

Αποσυνδεδεμένος VOLTEROS

• **
  • 177
« Απάντηση #460 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 19:46 »
Εγώ για τις mc χρησιμοποιώ kanthal 0,28 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Νομίζω ότι θα σε καλύψει. Αν δεν έχεις 0,28, χρησιμοποίησε 0,25. Μην πας μόνο σε λεπτότερο γιατί στις mc χρειάζονται περισσότερες σπείρες κι αν το σύρμα σου είναι πολύ λεπτό, θα σου βγει πολύ υψηλή η αντίσταση.

Πόσες σπείρες κάνεις και σε τι διάμετρο τρυπάνι και τι αντίσταση σου βγαίνει ??

Αποσυνδεδεμένος metmat

• **
  • 470
« Απάντηση #461 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 19:49 »
Γύρω στις 10 σπείρες κάνω πάνω στο μίνι κατσαβιδάκι που δίνουν πολλοί ατμοποιητές στα πακέτα τους. Πρέπει να είναι στο 1,5mm. Μου βγαίνει περίπου 2Ω.

Όσον αφορά στο φλόγιστρο, δεν είναι απαραίτητο. Και πάνω στον ατμοποητή γίνεται. Ακόμα και με αναπτήρα μπορείς να το κάνεις πριν βάλεις την mc σου στον ατμοποιητή σου.

Αποσυνδεδεμένος prof

• **
  • 353
« Απάντηση #462 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 20:07 »
Δεύτερη δοκιμή στο τρυπανάκι των 2μμ. Πάλι πέτυχα μεγάλη καλλιτεχνία. Αυτή την φορά πέρασα με ψάρεμα διπλό 1μμ Ekowool. To οποίο φαίνεται να ταιριάζει γάντι. Το οποίο είναι και λογικό. 2μμ η οπή, 2χ1μμ το φιτίλι. Εχω πολλά σκασίματα για 1-2 δεύτερα (λογικά σημαίνει καλή τροφοδοσία). Έχω πολύ περισσότερο ντουμάνια από το διπλό 2μμ σίλικα. Χτύπημα λόγω 6μγ δεν έχω πολύ αλλά είναι και λογικό. Σαφώς και ανέβηκε η απόδοση.

Επόμενη δοκιμή θα είναι με σκέτη βάση pg/vg El Toro που κάνω στον Ντρίπερ και μου αρέσει πολύ.

Αποσυνδεδεμένος Pempis

• **
  • 247
« Απάντηση #463 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 22:16 »
Μήπως κάποιος γνωρίζει κατάστημα στη Θεσσαλονίκη όπου μπορούμε να βρούμε οργανικό βαμβάκι?

Sent from my iPad using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ

• *
  • 20
  • Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς
« Απάντηση #464 στις: Φεβρουαρίου 16, 2014, 22:26 »
Είχε φέρει το  vape club στη Νεάπολη. Ο Μιχάλης. Κάνε μία προσπάθεια. Είχε φέρει 30αρι. Δεν ξέρω αν τελείωσε

Στάλθηκε από το GT-N7100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1029 107133 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 10:39
από Giorgos F
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 13656 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 27492 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2127 354612 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 00:57
από Tem
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 98053 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1822 323831 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 27, 2024, 15:10
από anetost
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4924 603595 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 24, 2024, 21:46
από thanoulis
Αγαπημένα SnV Shake and Vape 15 12646 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 23, 2024, 10:08
από Giorgos F
Άτμισμα στην Τουρκία [Νομοτεχνικά] 2 3787 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 21, 2024, 18:59
από goran
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές- Νέες κυκλοφορίες Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 2718 611702 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 20, 2024, 10:40
από anetost
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 1013 156424 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 16, 2024, 13:55
από Micha3L
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8845 1163827 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 14, 2024, 19:10
από treloneritis