vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

472 επισκέπτες, 6 χρήστες
Tem, Mimhsdr, camber, antiklitos140, stsoulos, thanos1071

Micro coil setup

Αποσυνδεδεμένος megst

• 1278
  • Φύλο: Άντρας
  • Γιώργος
Απ: Micro coil setup
« Απάντηση #1575 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 13:55 »
Πράγματι με το θέμα του dry burn και εγώ έχω μπερδευτεί τελείως. Τελικά η αλήθεια είναι απλώς πως δεν ξέρουμε τίποτα? Από που έχει προκύψει όλος αυτός ο ντόρος να μην κάνουμε dry burn γιατί αλλάζει η δομή του μετάλλου κλπ κλπ?

Αποσυνδεδεμένος teo77

• 1450
« Απάντηση #1576 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 14:12 »
και εμενα αυτο πηρε το ματι μου οτι δεν κανει καλο και το σταματησα!αρα δεν πρεπει να γινεται σε κανθαλ και τιτανιο χωρις ελεγχο παντα το δευτερο?

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

• 6415
  • Πανορατμίξ
« Απάντηση #1577 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 14:19 »

Αυτό το βίντεο ξεκίνησε την όλη παρεξήγηση με το θέμα. Ο μεταλλουργος (ο οποίος είναι ο κατασκευαστής του caravella) που "συμβουλεύει "τον γιατρό είπε μετά αυτά που έγραψα στο προηγούμενο ποστ μου.
Επίσης υπήρχε συζήτηση και στο facebook με αυτόν και άλλους μεταλλουργούς και όλοι κατέληγαν ότι απαιτείται το dry burn.
Φυσικά ο καθένας διαμορφώνει την άποψη του και πράττει ανάλογα.

Αποσυνδεδεμένος Zarathustra

• 638
« Απάντηση #1578 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 14:35 »
Μπορείτε να κάνετε dry burn πυρώνοντας, αλλά όχι κοκκινίζοντας το σύρμα.

Σε μηχανικό πατάτε το fire παλμικά, όσο χρειάζεται για να σταχτοποιηθούν τα κατάλοιπα στην αντίσταση. Με λίγο υπομονή θα τα καταφέρετε.

Σε ηλεκτρονικό, κάπως πιο εύκολο, είτε κάνετε το ίδιο όπως στο μηχανικό, είτε, αν η συσκευή το επιτρέπει, χαμηλώνετε τα γκάζια σας τόσο, ώστε να μην κοκκινίζει καθόλου το coil (στο SX κατεβάζω τα J στο κατώτερο όριο, στα 5 δηλαδή και πυροβολώ παλμικά προσέχοντας πάλι να μην κοκκινίσει. Στο VTC κατεβάζω στα 2-2.5 και κάνω πάλι το ίδιο).

EDit: Ξέχασα να αναφέρω ότι στα TC mods χρειάζεται να ανεβάσουμε τον limiter πάνω απο τους 200C ώστε να πετύχουμε την ποθητή θερμοκρασία και, μετά το πέρας του ψυχρού dry burn επαναφέρουμε τις ρυθμίσεις μας.

Πληροφοριακά, κάνω αυτό το "ψυχρό" dry burn αρκετούς μήνες και προφανώς δεν μου χρειάζεται να αλλάζω coil κάθε λίγο …

Επίσης, πάντα μετά το dry burn και εν όσο η αντίσταση σας είναι ακόμη καυτή, δέκατα του δευτερολέπτου αφού αφήσετε το fire button δηλαδή, μην ξεχνάτε να την "παγώσετε" με τρεχούμενο νερό ώστε να να σκληρύνει δηλαδή, να επανέλθει όσο το δυνατόν στην αρχική του κατάσταση το σύρμα, αφού ακόμη και αν δεν κοκκινίσει μαλακώνει αρκετά και, προφανώς αλλοιώνονται οι αρχικές ιδιότητες του.

Χρησιμοποιώ την παραπάνω μέθοδο και με Kanthal αλλά και σε Ni200, προβλέψιμα πλέον ..

Τα παραπάνω αφορούν στο τι κάνω εγώ, αλλά δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα, υπ'όψιν …  ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 03, 2015, 15:00 από Zarathustra »

Αποσυνδεδεμένος teo77

• 1450
« Απάντηση #1579 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 14:41 »
οποτε μπορει να γινει το dry burn και στο τιτανιο με ελεγχο?

Αποσυνδεδεμένος Shadowjump

• 1428
« Απάντηση #1580 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 14:48 »
Αυτό το βίντεο ξεκίνησε την όλη παρεξήγηση με το θέμα. Ο μεταλλουργος (ο οποίος είναι ο κατασκευαστής του caravella) που "συμβουλεύει "τον γιατρό είπε μετά αυτά που έγραψα στο προηγούμενο ποστ μου.
Επίσης υπήρχε συζήτηση και στο facebook με αυτόν και άλλους μεταλλουργούς και όλοι κατέληγαν ότι απαιτείται το dry burn.
Φυσικά ο καθένας διαμορφώνει την άποψη του και πράττει ανάλογα.

Που ειναι αυτη η συζητηση; Θα με ενδιεφερε να την διαβασω!

Αποσυνδεδεμένος Zarathustra

• 638
« Απάντηση #1581 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 14:56 »
Μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε σύρμα, τηρουμένων των αναλογιών φυσικά. :yes:

Αποσυνδεδεμένος teo77

• 1450
« Απάντηση #1582 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 15:10 »
ok ναι καλα θα το τεσταρω

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

• 6415
  • Πανορατμίξ
« Απάντηση #1583 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 16:05 »

Που ειναι αυτη η συζητηση; Θα με ενδιεφερε να την διαβασω!
Θα προσπαθήσω να "ξεθάψω" τα links. Μάλιστα είχε στείλει ένας μεταλλουργός από την NASA αν θυμάμαι καλά στον caravella το βιογραφικό του ώστε να ξέρει με ποιόν συζητάει και μετά συζήτησαν για το θέμα. Αν θυμάται κανείς άλλος τα links ας βοηθήσει γιατί είναι μήνες πίσω...

Αποσυνδεδεμένος chzamp

• 1000
  • Χρήστος.....χάρηκα...
« Απάντηση #1584 στις: Νοεμβρίου 04, 2015, 03:28 »
Να τα λινκς

http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,25901.0.html
https://www.e-cigarette-forum.com/forum/threads/the-end-of-microcoils.675754/

Επίσης , από οσα εχω διαβάσει, δεν είμαι σίγουρος ότι εναι καλη ιδεα να πυρώνουμε έστω και με ελαφρυ dry burn, νικέλιο....

Αποσυνδεδεμένος Shadowjump

• 1428
« Απάντηση #1585 στις: Νοεμβρίου 04, 2015, 04:04 »
Ευχαριστω για τα links. Διαβασα και εκει αρκετα. Αυτο εδω δεν το βρηκα ομως.

Παράθεση
ένας μεταλλουργός από την NASA αν θυμάμαι καλά στον caravella το βιογραφικό του ώστε να ξέρει με ποιόν συζητάει και μετά συζήτησαν για το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Yannis2810

• *
  • 84
  • Μόνο άτμισμα από 1 Απριλίου 2015...
« Απάντηση #1586 στις: Νοεμβρίου 04, 2015, 09:07 »
Κι εγω κάνω spaced τις αντιστάσεις αφού διάβασα το άρθρο του Φαρσαλινού. Το άρθρο δεν στηρίζεται σε έρευνα με συγκεκριμένα και αδιαμφισβήτητα ευρήματα, οπότε μπορεί και να μην ισχύει, αλλά έχει μια λογική η σκέψη ότι η παρατεταμένη και επανειλημμένη πυράκτωση του σύρματος μπορεί να προκαλεί δομικές αλλαγές στο μέταλλο.

Ωστόσο νομίζω ότι μια ελαφρά, στιγμιαία πυράκτωση για να καούν τα υπολείμματα πάνω στο σύρμα (λάδι μεταλλουργίας ή οτιδήποτε άλλο) είναι απαραίτητη, όπως γράφει κι ο φίλος Ζαρατούστρα παραπάνω. Σίγουρα το στιγμιαίο ζέσταμα του σύρματος πριν μπει το βαμβάκι, δεν μπορεί να συγκριθεί με το παρατεταμένο dry burn για να καθαρίσει το σύρμα μετά από 3-4 μέρες ατμίσματος.

Αποσυνδεδεμένος chzamp

• 1000
  • Χρήστος.....χάρηκα...
« Απάντηση #1587 στις: Νοεμβρίου 04, 2015, 09:15 »
Στην σελίδα 30 του ecf ο Pedro μέσω τρίτου, απαντά και παίρνει ευθύνη για τα όποια μη ακριβή γράφονταν στο κειμενο του γιατρού με την δικη του συμμετοχή (δικα του λογια ) . Στην 32 σελ. του στέλνει βιογραφικο ο μεταλουργος ώστε να ξεκινήσουν συζητηση.

Αποσυνδεδεμένος giorgos maniadakis

• 2157
  • Ποτε μην εκλαβεισ : την σιωπη μου ωσ αδιαφορια ...
« Απάντηση #1588 στις: Νοεμβρίου 04, 2015, 09:16 »
Φίλε Yannis2810  τώρα και μήνες δεν πυρακτωνο ουτε στο ελάχιστο αν και είναι πεντακάθαρα τα σύρματα αυτό που κάνω είναι πλύσιμο με υγρό πιάτων και καλό σκούπισμα

Στάλθηκε από το Hive V 3G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος chzamp

• 1000
  • Χρήστος.....χάρηκα...
« Απάντηση #1589 στις: Νοεμβρίου 04, 2015, 09:36 »
Το θεμα δεν είναι τοσο απλο και δεν εχει να κανει μονο με την καθαριότητα του σύρματος από λάδια κλπ. αλλά με την ανάγκη (όπως λεει η άλλη αποψη) οξείδωσής του μέσω του dry burn.Για να μην το ξαναγράφω παραθέτω κατι  που ειχα γραψει τοτε και δεν νομιζω ότι τελικα είχαμε καταληξει καπου παρα στο ότι ο καθενας μας κανει ότι τελικα θεωρει αυτος σωστο.

Καταλαβαινω την θεωρεία της ελαχιστοποίησης του ρίσκου που επικαλείτε ο Dr. Φαρσαλινος και αν και  θεωρώ ότι με ξεβολεύει λιγο, μπορω να πετύχω αντίσταση χωρις να πυρώσω το σύρμα. Το βασικο όμως επιχείρημα των αντιθέτων σε αποψη, δεν είναι ότι απλα δεν πειράζει το Dry burn, αλλά ότι και συνίστατε η ελαφριά χρήση του καθώς η οξείδωση προστατεύει το συρμα από περεταίρω διάβρωση. Μεταλλουργοί εκει καταλήγουν, ο pedro τα "γύρισε" λιγο και μιλά με γενικότητες, ερευνα δεν εχει γίνει, τουλάχιστον όχι μια που να δείχνει, όχι την υπαρξη μετάλλων στο υγρο, αλλά την διαφορα dry burn or not.

Θα κανω ένα ελαφρυ άναμα όταν φτιάχνω αντίσταση, ισα να πυρώσει και να μου δείξει τυχών ατέλειες και θα κοψω τα ενδιάμεσα dry burn με την αλλαγη βαμβακιού. Στην δευτερη αλλαγη, αλλαγη και αντίστασης (περίπου στην εβδομάδα).

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 04, 2015, 09:50 από chzamp »

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2124 351361 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 02:27
από antiklitos140
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1023 104173 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 31, 2024, 19:58
από anetost
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 96259 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1822 321430 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 27, 2024, 15:10
από anetost
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4924 602240 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 24, 2024, 21:46
από thanoulis
Αγαπημένα SnV Shake and Vape 15 11590 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 23, 2024, 10:08
από Giorgos F
Άτμισμα στην Τουρκία [Νομοτεχνικά] 2 3097 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 21, 2024, 18:59
από goran
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές- Νέες κυκλοφορίες Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 2718 609805 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 20, 2024, 10:40
από anetost
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 1013 154969 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 16, 2024, 13:55
από Micha3L
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8845 1161925 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 14, 2024, 19:10
από treloneritis
BD PRO XT35 [Μπαταρίες για mod] 2 4352 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 12, 2024, 05:27
από memostrikas
Τι βαμβακι σας εδωσε την καλυτερη γευση σε mtl ατμοποιητη; Περιοχή νέων μελών 55 17709 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 09, 2024, 23:13
από ipomonias