Η δικιά μου εμπειρία είναι παρόμοια με του Λευτέρη (Atmin).
Ατμίζω και εγώ για πάνω από 8 μήνες.
Κάπνιζα χρόνια γύρω στα 3 πακέτα την ημέρα ότι πιο δυνατό μπορούσα να βρώ.
Π.χ το Gauloises το άφιλτρο και στριφτό επί χρόνια, το Gittanes το άφιλτρο επί χρόνια, το Prince, το Assos International το κόκκινο κτλ...

Τα τελευταία δύο τρία χρόνια πριν ξεκινήσω το ηλεκτρονικό, είχα συνέχεια πρόβλημα με την αναπνοή μου, κυρίως δύσπνοιες. Όλο τον χειμώνα την έβγαζα με εισπνοές. Ο γιατρός μου διέγνωσε χρόνια βρογχίτιδα, η οποία όπως μου είχε πει, θα επανέρχονταν εάν έκοβα το τσιγάρο.
Αντοχές μηδεν...
Το βράδυ στο κρεβάτι το γνωστό τραίνο και το πρωί έβηχα σαν τρελός, αρκετή ώρα μέχρι να συνέλθω.
Κατά καιρούς είχα δοκιμάσει την τσίχλα και το τσιρότο με νικοτίνη, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Είχα καταλήξει στο τέλος να έχω το τσιρότο, να μασάω την τσίχλα και να καπνίζω και τσιγάρο ταυτόχρονα...
Κάποια στιγμή τον περασμένο Οκτώμβριο αποφάσισα να ξαναδώ το θέμα της διακοπής του καπνίσματος, γιατί δεν πήγαινε άλλο.
Σκέφτηκα λοιπόν ότι πιθανώς να υπήρχαν, πέρα από τσίχλες και τσιρότα, και εισπνοές με νικοτίνη. Ψάχνοντας λοιπόν στο internet βρήκα άρθρα για το ηλεκτρονικό.

Γράφτηκα σε ένα γερμανικό φόρουμ και έτσι παράγγειλα το πρώτο μου ηλεκτρονικό.
Ένα τσιμπούκι τύπου DSE 601.
Από την πρώτη μέρα και χωρίς δυσκολία δεν ξαναέπιασα τσιγάρο. Ήμουν τόσο πια απεγνωσμένος στην προσπάθεια να το κόψω που το ηλεκτρονικό με κάλυψε απόλυτα.
Σίγουρα είχε να κάνει και με το ότι το ηλεκτρονικό τσιμπούκι έχει απίστευτα ντουμάνια και throat hit.
Ήδη μετά από 5 ημέρες άρχισα να βλέπω τις πρώτες βελτιώσεις.
Το σφύριγμα στο κρεβάτι εξαφανίστηκε και άρχισα πια να νιώθω ότι αναπνέω καλύτερα.
Φέτος το χειμώνα την έβγαλα χωρίς εισπνοές, χωρίς καθόλου βήχα και με απίστευτη διαφορά σε αντοχές. Αναπνέω χίλιες φορές καλύτερα απ’ ότι πριν με τις εισπνοές.
Η όσφρησή μου βελτιώθηκε, με ενοχλεί πια ο καπνός του τσιγάρου, το σπίτι δεν μυρίζει και τα παιδιά μου αναπνέουν σαφώς καθαρότερο αέρα στο σπίτι.

Συγχώνευση μηνυμάτων: Νοε 21, 2011, 19:17
Ναι, η αντιμικροβιακή δράση της Προπυλενογλυκόλης είναι γνωστή από πάρα πολύ παλιά.
Το είχαμε συζητήσει και παλιότερα. Αφορά όμως μόνο κάποιους ιούς του αναπνευστικού (πνευμονίας;) αν θυμάμαι καλά.
Ναι είναι γνωστό το θέμα αυτό.
Φέτος το χειμώνα δεν πέρασα ούτε ένα μικρό κρυολόγημα.
Όλοι οι άλλοι ήταν άρρωστοι και γω πετούσα

Τώρα εάν φτάνει και για τον ιό της γρίπης δεν ξέρω αλλά και δεν θα το πρότεινα ως αντιιικό