ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ,ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ (και όχι μόνο) ΗΓΕΙΑ.
ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΩΤΗ : Μετά από σχεδόν 10 χρονιά σωματικής άσκησης (πέντε φορές την εβδομάδα, αερόβια άσκηση και προπόνηση με αντίσταση και κατά καιρούς χορό,πολεμικές τέχνες κ.α.), στα 36 χρόνια μου έχω φτάσει στο σημείο εκείνο φυσικής κατάστασης οπού φυσιολογικά θα περίμενα αυτή η φυσική μου κατάσταση να αρχίσει να φθίνει λόγο ηλικίας άλλα και λόγο παύσης της προσαρμοστικής διαδικασίας του οργανισμού ενός νέου αθλούμενου στην διαδικασία της σωματικής άσκησης.
Χρόνιος και φανατικός καπνιστής είχα καταφέρει να συνδυάσω το κάπνισμα με την σωματική άσκηση που τόσο αγαπώ κάνοντας ασφαλώς συμβιβασμούς και ευρισκόμενος πάντα σε χαμηλότερα επίπεδα αθλητικών επιδόσεων από το εάν δεν κάπνιζα. Τους τελευταίους 5 μήνες σχεδόν έχω διακόψει το κάπνισμα και ατμίζω φανατικά. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχω παρατηρήσει αξιοσημείωτη βελτίωση της φυσικής μου κατάστασης και της σωματικής μου αντοχής και μάλιστα σε μια ηλικιακή περίοδο όπου λογικά θα έπρεπε το σώμα μου να ανταποκρίνεται όλο και πιο δύσκολα στην σωματική άσκηση. Εκτελώ δυσκολότερες ρουτίνες αερόβιας άσκησης από ότι πριν από 6-7 μήνες,μεγαλύτερης διάρκειας, στα ίδια ακριβώς μηχανήματα που χρησιμοποιούσα και πριν διακόψω το κάπνισμα. Όσοι είχαν στο παρελθόν ή έχουν έστω και μια επιφανειακή σχέση με στατικά ποδήλατα,διαδρόμους κλπ. γνωρίζουν ότι τα εν λόγο μηχανήματα μετρούν και καταγράφουν τις επιδόσεις του ασκούμενου κατά την διάρκεια της άσκησης (βαθμός δυσκολίας-αντίστασης,χιλιομετρική απόσταση, θερμίδες που καταναλώνονται,χρόνος, και σε μερικές περιπτώσεις συχνότητα καρδιακών παλμών.). Εγώ πλέον σημειώνω καλύτερες επιδόσεις στο ίδιο ακριβώς μηχάνημα που χρησιμοποιούσα και πριν αντικαταστήσω το κ.τ. με τον ατμό.
ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: Αγαπώ πολύ τα ζώα και ιδιαίτερα τις γάτες (εξ'ού και η φωτογραφία του προφίλ μου). Έχω στο σπίτι έναν γάτο τον οποίο όποτε ήθελα να διώξω από ένα σημείο του σπιτιού όπου δεν θα έπρεπε να βρίσκεται, π.χ. πάνω από το τραπέζι της κουζίνας, πλησίαζα και φυσούσα στο πρόσωπό του καπνό κανονικού τσιγάρου. Το ζωντανό μόλις εισέπνεε τον καπνό εξαφανιζόταν με την χαρακτηριστική ταχύτητα που διαθέτουν όλα τα αιλουροειδή. Τώρα πια, όσο ατμό και να φυσάω προς το μέρος του αγαπημένου μου τετράποδου εκείνο δείχνει να αδιαφορεί και να μην ενοχλείται καθόλου από τον ατμό.
Στα παραπάνω προσθέστε το γεγονός ότι το κανονικό κάπνισμα αποδεδειγμένα και πέραν πάσης αμφιβολίας σκοτώνει και προκαλεί σοβαρότατα προβλήματα υγείας.
Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει λόγος να μακρηγορήσω περισσότερο για να γίνει κατανοητό πως οι προσωπικές,πρακτικές μου εμπειρίες στέλνουν στον κάλαθο των αχρήστων όλες τις υποκινούμενες από συμφέροντα "μελέτες" και έρευνες"....