vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

762 επισκέπτες, 4 χρήστες
manoslykos, camber, anetost, Milarepa

Just GG

Αποσυνδεδεμένος eftihis.k

• 678
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Just GG
« Απάντηση #60 στις: Νοεμβρίου 13, 2013, 13:53 »
κανονικα!!

Αποσυνδεδεμένος sipropas

• *
  • 74
« Απάντηση #61 στις: Νοεμβρίου 19, 2013, 01:27 »
Δεν ξέρω τι να περιγράψω,  απλά μια φωτογραφία που μόλις τράβηξα.

« Απάντηση #62 στις: Νοεμβρίου 26, 2013, 02:03 »
Εξακολουθώ να μετανιώνω που πούλησα το stelath και οδυσσέα πριν 2 χρόνια.  :wall:  Θα μου περάσει όμως.
Πιστέυω οτι το GG και τα υπόλοιπα προιόντα του κατασκευαστή είναι πολύ καλής ποιότητας.

Σκέφτομαι να αγοράσω το καινούργιο (just) GG και πρεπει να βρώ χρόνο να κάνω μια έρευνα για τις διαφορές μεταξύ οδυσσέα, πηνελόπης, ιθάκης γιατί έχω χάσει επεισόδια.

Επίσης δεν θέλω να παρεξηγηθώ αλλα πήρε το μάτι μου στο διαδίκτυο ένα post που έλεγε για ένα ατύχημα που έγινε με GG, χωρίς να μπορώ να καταλάβω λεπτομέρειες. Λίγο μετά που έκοψα το ηλεκτρονικό, είχανε βγεί και στον τύπο κάτι άρθρα για κάποιον στην αμερική που του έσκασε στο στόμα κτλ.

Επειδή μπορώ να πώ οτι τότε φοβήθηκα λίγο (και όσο μεγαλώνουμε τόσο μεγαλώνουν και οι επιφυλάξεις μας :-\ ) θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποιο thread, ή αν μπορεί να μου απαντήσει κάποιος με σαφήνεια, σχετικά με ποιές είναι οι δικλήδες ασφαλείας στην περίπτωση( όσο απίθανη και αν είναι) που υπάρξει κάποιο βραχυκύκλωμα ή κάποιο προβλημα με την μπαταρία (υπερφόρτιση, υποφόρτιση, οτιδήποτε).

Φυσικά η απορία ισχύει για όλα τα mods της αγοράς και όχι μόνο για το συγκεκριμένο, απλά εγώ το συγκεκριμένο θέλω να αγοράσω οπότε αν μπορείτε φωτίστε με.

Ευχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος Skoudris

• **
  • 100
  • Κeep calm and Vape on
« Απάντηση #63 στις: Νοεμβρίου 26, 2013, 02:56 »
Αν μιλαμε για το ιδιο ατυχημα , ο τυπος ειχε αφησει το κουμπι πατημενο σε ενα ggts και απλα οταν το επιασε του εκαψε το drip tip το δαχτυλο λογω θερμοκρασιας. Δεν νομιζω να υπαρχει τετιος κινδυνος εαν ξερεις να στηνεις εναν επισκευασιμο και δεν σου κανει βραχυκυκλωμα , αλλα και βραχυκυκλωμα να κανει θα το καταλαβεις απο τη θερμοκρασια του σωληνα . Αυτα γινονται σε ολα τα μηχανικα εαν πατηθει το κουμπι αλλα το κλειδωμα για αυτο το εχουνε

« Απάντηση #64 στις: Νοεμβρίου 26, 2013, 04:24 »
Ναι το διάβασα αυτο, αλλα περισσότερο για κανένα μπαμ ανησυχώ. Διάβασα στο ecf οτι εχουν υπάρξει περιπτωσεις mods που εξερράγησαν... Αυτο που δεν μου αρέσει ειναι οτι οι κατασκευαστές δεν μιλάνε για αυτόν τον κίνδυνο καθόλου. Εγω απλά θέλω να είμαι σίγουρος οτι ο εκάστοτε κατασκευαστής έχει πάρει 2-3 μέτρα που στην περίπτωση που γινει το κακό δεν θα πάω στην εντατική.

Υπαρχουν πολλοί εδώ μεσα που γράφουν για γκαντεμιες κτλ λες και πρόκειται για θεμα τύχης... Νομίζω οτι η σωστή ενημέρωση στο θεμα της υγειας θα έπρεπε να ειναι η πρωτη προτεραιότητα του καθε κατασκευαστή και οχι των φορουμ ειδικότερα  στον χώρο των mods.

Αποσυνδεδεμένος vantamis

• **
  • 225
  • Όχι άλλο κάρβουνο!
« Απάντηση #65 στις: Νοεμβρίου 26, 2013, 09:18 »
Αυτά τα ατυχήματα συμβαίνουν με οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί μπαταρίες, όπως φακοί, κινητά, τσιγάρα κλπ

Κυρίως έχουν να κάνουν με:

1. Αστοχία συσκευής ή μπαταρίας, δηλαδή ελλατωματικό προϊόν

2. Ποιότητα κατασκευής και υλικών συσκευής ή αντίστοιχα υλικών και χημικών μπαταρίας

3. Συνθήκες χρήσης, δηλαδή υγρασίες, μεγάλες θερμοκρασίες, πτώσεις και χτυπήματα

Γι'αυτούς τους λόγους, καλό είναι να χρησιμοποιούμε μπαταρίες και συσκευές καλής ποιότητας και "ασφαλών" χημικών (IMR) με μεγάλο δείκτη αποφόρτισης, γιατί οι ατμοποιητές είναι συσκευές που απαιτούν αρκετό ρεύμα, όπως επίσης να μην κάνουμε πειράματα αν δεν γνωρίζουμε καλά τις ανοχές και αντοχές των συσκευών και μπαταριών που χρησιμοποιούμε.

Προσωπικά είχα μόνο μία περίπτωση αστοχίας, όταν είχα φτιάξει μια αντίσταση που για κάποιον λόγο βραχυκύκλωνε. Το κατάλαβα αμέσως, αφού το κουμπί στο ggts θερμαινόταν αφύσικα όταν το πατούσα και μου ψιλο-έλιωσε και το ελατήριο που έχει στο καπάκι κάτω από την μπαταρία.

Το καπάκι στο JustGG με τον ενσωματωμένο fuse είναι -φυσικά- ακόμη καλύτερο και γενικά είναι μια συσκευή που νομίζω ότι ο κατασκευαστής (βλ. imeo) έχει λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν για μηχανικό mod.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 26, 2013, 09:46 από vantamis »

« Απάντηση #66 στις: Νοεμβρίου 27, 2013, 01:45 »
Vantami συμφωνώ μαζι σου οτι αστοχίες μπορούν να υπάρξουν παντού. Θεωρώ επίσης δεδομένο οτι χρησιμοποιούνται μόνο imr/ aw μπαταρίες .

Εγω πέρασα πολυ ωραία ατμιζοντας με το stealth και όταν ακούστηκε το πρωτο περιστατικό έκρηξης το είχα ήδη κόψει το ατμισμα οπότε δεν με πολυαφορούσε.

Θυμάμαι όμως οτι και τότε ρώταγα και έψαχνα για πληροφορίες (σχετικα με την ασφάλεια του προϊόντος ) στα φόρουμ, αντί να υπαρχει επίσημα ή έστω κάπως πιο οργανωμένα, μια πληροφόρηση σχετικα με το θεμα ώστε να πληροφορήσω απο κεί. Ο επίσημος αντιπρόσωπος των gg έχει ελλιπείς πληροφορίες ούτως η ´αλλως για τα προϊόντα στην σελίδα κατα τη γνώμη μου. Παρόλο που ειναι συμπαθέστατος, φιλικότατος και εξυπηρετικότατος.

Για παράδειγμα ψάχνω και vv εκτός απο μηχανικά για να δώ τι υπαρχει στην αγορά. οι κατασκευαστές αφιερώνουν σελίδες και FAQ για το πως αντιμετωπίζουν ενδεχόμενο προβλήματος. Στο ecf που το θεμα συζητιέται πιο πολυ (αν δεν απατωμαι) λένε μάλιστα οτι και οι τρύπες διαφυγής αερίων δεν κάνουν τίποτα σε ενδεχόμενο έκρηξης, οτι ειναι πολυ μικρές. Το πολυ πολυ να δώσουν μερικά δευτερόλεπτα χρόνου.

Και επανερχομαι στο gg που με ενδιαφέρει να το αγοράσω (μεταξύ άλλων προϊόντων) και επειδη θέλω να στηρίζω τα ελληνικα προϊόντα. Και αναρωτιέμαι :
Γατι οι τρύπες διαφυγής αερίων μικρύνανε στο just gg σε σχέση με πριν?
Γιατι το καπάκι κάτω ειναι βιδωτο και δεν μπαίνει σαν πώμα ώστε να διαφύγουν απο εκει τα αέρια σε περίπτωση που χρειαστει?

Εχω δει πολλα βίντεο του Θανάση που παρουσιάζει τα διάφορα μοντέλα, παλιότερα αλλά και τώρα, αλλα κανένα στο οπόιο να μιλάει για την ασφάλεια του mod.

Με δεδομένο οτι τα mod του Θανάση δεν ειναι και τα πιο φτηνά της αγοράς περίμενα μια επικοινωνία υψηλοτερου επιπεδου σχετικα με αυτο το θεμα (της ασφαλείας). Αν έκανε 20-30 ευρω δεν θα το συζηταγαμε. Αλλά όταν κοστολογέιται κατι τοσο πολύ, πέρα απο το brand loyalty καλό ειναι τα παντα γύρω απο το προϊόν να ειναι άψογα.

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ και να εκφράζω και άλλους ατμιστές που τους απασχολούν τα ίδια θέματα. Εν κατακλείδι το πόστ θα μπορούσε να πάρει μορφή ερώτησης που ζητά συγκεκριμένες και ΟΧΙ γενικόλογες απαντησεις κατα προτίμηση απο τον κατασκευαστή και ενδεχομενως να γινει sticky για τα gg mods.

Ποιοί ειναι οι μηχανισμοί ασφαλείας στο just gg και πως συγκρίνονται με το ggts αλλά και τα πολλά mods του εμπορίου (αντίστοιχης τιμής).

Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος steliosss

• 737
« Απάντηση #67 στις: Νοεμβρίου 27, 2013, 09:36 »
Καλημέρα trenino.

Έγραψες οτι θεωρείς δεδομένο οτι χρησιμοποιούνται μόνο imr/aw μπαταρίες.
Αυτές οι μπαταρίες λοιπόν όπως νομίζω γνωρίζεις, ΔΕΝ σκάνε.
Στην χειρότερη περίπτωση (πλήρους και συνεχούς βραχυκυκλώματος) όπως έχουν γίνει και πολλά τεστ (και βιντεάκια στο youtube υπάρχουν) ξεφυσάνε σαν βεγγαλικά!!!

Γατι οι τρύπες διαφυγής αερίων μικρύνανε στο just gg σε σχέση με πριν?
Γιατι το καπάκι κάτω ειναι βιδωτο και δεν μπαίνει σαν πώμα ώστε να διαφύγουν απο εκει τα αέρια σε περίπτωση που χρειαστει?

Οι τρύπες διαφυγής αερίων στα JustGG δεν μικρύνανε. Αντιθέτως φτιάχτηκε ένα λούκι εσωτερικά που μεγάλωσε τον χώρο, αλλά ακόμα και εξωτερικά μπορεί να φαίνονται μόνο 2 οβάλ τρύπες, είναι όμως αρκετά μεγαλύτερες από τις προυπάρχουσες.
Το κάτω καπάκι είναι βιδωτό για καλύτερη αγωγημότητα. Αν ήταν πώμα θα κουνιόταν με την χρήση το μέρος του mod που πατάει ο διακόπτης, με αυτονόητα αποτελέσματα!

Κάτι που έχει πει πολλές φορές ο κατασκευαστής, είναι οτι τρύπες διαφυγής αερίων είναι κατασκευασμένες στο πλάϊ γιατί ακόμα και σε περίπτωση έκρηξης, το mod ΔΕΝ πρέπει να σου σφηνωθεί στο λαιμό!!!
Φαντάσου να σκάσει μια μπαταρία σε provari που έχει την τρύπα από κάτω.  ;)
Ξαναλέω όμως οτι αν χρησιμοποιείς aw/imr... ΔΕΝ σκάνε.

Εν κατακλείδι το πόστ θα μπορούσε να πάρει μορφή ερώτησης που ζητά συγκεκριμένες και ΟΧΙ γενικόλογες απαντησεις κατα προτίμηση απο τον κατασκευαστή και ενδεχομενως να γινει sticky για τα gg mods.

Απ'ότι καταλαβαίνω διαβάζεις ecf οπότε μπορείς να πάρεις απάντηση εκεί από τον ίδιο τον κατασκευαστή και μάλιστα στην Ελληνική γλώσσα.

Τα παραπάνω είναι απλά μια δική μου απάντηση, εύχομαι να σε κάλυψα  :)

Αποσυνδεδεμένος vantamis

• **
  • 225
  • Όχι άλλο κάρβουνο!
« Απάντηση #68 στις: Νοεμβρίου 27, 2013, 11:04 »
Υπάρχουν σχετικά βίντεο στο youtube, με μπαταρίες τις οποίες τις βραχυκυκλώνουν επίτηδες, όπου μπορεί κανείς να δει τις δυνάμεις που απελευθερώνονται και πώς συμπεριφέρονται!

Με χρήση τέτοιων μπαταριών (IMR) θεωρώ ότι τα περισσότερα mods, ειδικά όταν είναι φτιαγμένα από ανοξείδωτο ατσάλι και βιδωτά, οι πιθανότητες να υποστεί κάποιος ζημιά σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά σε μια μπαταρία είναι απειροελάχιστες. Επιπλέον, από την στιγμή που θα παρουσιαστεί κάποιο βραχυκύκλωμα, μέχρι το σημείο που θα αρχίζει να "καίγεται" η μπαταρία, υπάρχει αρκετός χρόνος και προειδοποιήσεις στις θερμοκρασίες του mod και του κουμπιού, ώστε να το αντιληφθεί κανείς έγκαιρα. Μου έχει συμβεί και δεν ήταν κάτι τραγικό. Βέβαια, αν κάποιος νιώθει το κουμπί να καίει και το mod να... κοκκινίζει από τις θερμοκρασίες και εξακολουθεί να κρατάει πατημένο το κουμπί, τότε πάει γυρεύοντας. Αλλά ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση, πολύ δύσκολα ένα καλό mod θα "σκάσει" στα μούτρα του με IMR μπαταρία!
 :thumpup:

Όσο αφορά στο ggts (λόγω νήματος), για μένα ήταν το πρώτο mod που πήρα μετά από το πρώτο μου Η.Τ. (Ovalle Eclips) και θεωρώ ότι έχει καινοτομίες πάνω του που ακομη και σήμερα δεν έχουν ξεπεραστεί, κι αυτό ισχύει και στον τομέα της ασφάλειας, όπως και στο JustGG με το κάτω καπάκι που έχει ενσωματωμένο το safety fuse, τις πλαϊνές τρύπες διαφυγής αερίων, την στιβαρή και βαριά κατασκευή του και τα καλά βιδωτά μέρη του. Δεν προσπαθώ να κάνω διαφήμιση, ούτε θεωρώ ότι είναι το μοναδικό, όμως είναι το μόνο που έχω και μόνο μ'αυτό και διάφορα άλλα reviews μπορώ να κρίνω.
 :yes:

Όμως το έχω ταλαιπωρήσει τόσο πολύ, που αν ήταν να πάθει κάτι, θα το είχε πάθει. Για να είμαι ειλικρινής, έχω την εντύπωση πως μια φορά το άκουσα να κλαίει! Έχω βάλει διπλές μπαταρίες, ακόμη και μη IMR, έχω κάνει παράλογες αντιστάσεις που έχουν πάρει μέχρι και φωτιά, έχω ζορίσει μπαταρίες IMR αρκετά πάνω από τα θεωρητικά τους όρια, μου έχει πέσει (δεν θυμάμαι πόσες φορές), έχω κρατήσει το κουμπί πατημένο μέχρι να "καεί" η αντίσταση μόνο και μόνο για να δω τί θα γίνει, το έχω βραχυκυκλώσει με αποτέλεσμα να ζεσταθεί και να "αρπάξει" το ελατηριάκι της βάσης (ακόμη αρπαγμένο είναι, δεν το έχω αλλάξει!).... τί να πω! Και τί δεν του 'χω κάνει! Κι όλα αυτά, στα πλαίσια των δοκιμών, σε όσο γίνεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον, για να είμαι σίγουρος ότι αυτό που κρατάω όλη την μέρα μαζί μου, δεν θα με "προδώσει" με κάποιο ατύχημα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτά τα έκανα παράλληλα με διάβασμα, ενημέρωση και παρακολούθηση σχετικών βίντεο στο internet!
 :idiot1:

Γνωρίζω ότι υπάρχει κίνδυνος να με πάρουν τηλέφωνο, μετά απ'αυτό το μύνημα, από κάποια Yπηρεσία περί Κακοποίησης και Προστασίας Ανυπεράσπιστων Μπαταριοθηκών/mods Ελλάδας (Υ.ΚΑ.Π.Α.Μ.Ε), εγώ όμως νιώθω πλέον πιο ασφαλής και πιο σίγουρος. Επίσης, τα ηλεκτρονικά έχουν πολλές προστασίες, όμως είναι ηλεκτρονικά και μπορεί να παρουσιάσουν αστοχίες, ενώ το μηχανικό, εφόσον είναι φτιαγμένο από καλά υλικά, θα έχει πάντοντε την ίδια αντίδραση σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Είναι παρατραβηγμένος ένας τέτοιος φόβος, το ξέρω και θεωρώ τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ασφαλή, όμως... έχω τις προτιμήσεις μου στα μηχανικά, τί να κάνω;
 :))
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 27, 2013, 11:14 από vantamis »

« Απάντηση #69 στις: Νοεμβρίου 27, 2013, 22:28 »
Ευχαριστω παιδιά. Ισως είμαι υπερβολικός στους φόβους μου .  :-[  Γνώριζα και εχω διαβάσει οτι οι imr ειναι πολυ πιο ασφαλείς αλλά οτι ΔΕΝ σκάνε (με απόλυτη σιγουριά) δεν το εχω διαβάσει κάπου αλλου..

Πάντως με καλυψατε. Θα προσπαθήσω να βρω και άλλα βίντεο του κατασκευαστή που να μιλά για την ασφάλεια. Πέρα απο αυτο, για να επανέλθουμε στο gg, χωρις να θέλω να ονοματισω άλλα προϊόντα, εξακολουθώ να πιστεύω οτι θα έπρεπε να υπήρχε μια σελίδα για τα προϊόντα gg με πιο αναλυτικές πληροφορίες.

Πολλα μηχανικά mod που βγήκαν μετα απο το gg (και κατα τη γνώμη μου τα περισσότερα ειναι αντιγραφή του-αλλά ας το αφήσουμε αυτο) εχουν πολλες πληροφορίες. Ανακάλυψα ενα πολυ ωραίο mod ελληνικο για το οποιο εχουν δημιουργήσει κάποια μεθοδο ασφάλειας και το διαφημίζουν και το εξηγούν. Μπορει ο κατασκευαστής του gg να έχει επιλέξει να ειναι "underground" συνειδητά. Δεν γνωρίζω. Πάντως χαίρομαι που το gg θεωρείτο πριν δυο χρονια όπως και τώρα αφρόκρεμα των μηχανικών mods και θα ήθελα να ειχε μια καλύτερη παρουσίαση.

Υ.γ. Vantamis, του άλλαξες τα φώτα  :))

Χαιρετώ. :bye:

Αποσυνδεδεμένος steliosss

• 737
« Απάντηση #70 στις: Νοεμβρίου 28, 2013, 19:12 »

Αποσυνδεδεμένος john67

• **
  • 277
« Απάντηση #71 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 02:10 »

Αποσυνδεδεμένος dioliv

• **
  • 226
« Απάντηση #72 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 21:42 »
Για χάρη του έχω παροπλισει 3 ηλεκτρονικά mods... 
Πιστεύω ότι η σχέση GG- ατμιστη είναι ερωτική ;)

Vape Maniac
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 23, 2013, 20:22 από dioliv »

Αποσυνδεδεμένος KOSTAS1979R

• 1519
« Απάντηση #73 στις: Δεκεμβρίου 28, 2013, 13:39 »

Αποσυνδεδεμένος bersekero

• 960
« Απάντηση #74 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 15:10 »
Μηπως γνωριζει καποιος ποιο ειναι το μηκος του just με μπαταρια 18490 ?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 963 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114116 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2133 359690 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 10:22
από camber
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 449956 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110602 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374663 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 327956 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1042 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6400 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15257 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29303 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99845 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F