Αυτό το νήμα απευθύνεται σε παλαιούς ατμιστές, αλλά η γνώμη των νεότερων είναι απαραίτητη
Θα εκθέσω την κατάσταση απ' τη μεριά μου γράφοντας ένα μινι ιστορικό και ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι.
Φυσικά ο διαχειριστής μπορεί να αλλάξει τη θέση του νήματος αν απο μλκια μ το έβαλα σε άσχετο μέρος.
-------
μικρο ιστορικό...
Τον Ιούνιο του 2009 δοκίμασα ΗΤ. Το Σεπτέμβρη του 2009 έκοψα οριστικά το ρημάδι το πισσοτσίγαρο.
Έκτοτε πέρασαν 4 χρόνια παρά κάτι μήνες.
Το έκοψα πανεύκολα με πρωτόγονες συσκευές. Η ιδέα (για έναν αθεράπευτο καπνιστή) να καπνίζει την σχετικά αβλαβή νικοτίνη αποφεύγοντας όλα τα παρελκόμενα (πίσσα και εκατοντάδες άλλες ουσίες) με συγκλόνισε. Ετσι αποφάσισα να ξοδεύω όσα ξόδευα στο ΚΤ προκειμένου να μην επιστρέψω σε αυτό ποτέ.
Το πέτυχα!
Αυτό κράτησε 1 χρόνο και σταδιακά μείωσα τα έξοδα (κρίση γαρ) σε μερικά ευρώ το μήνα.
Πάνω απο 2 χρόνια είμουν ενεργότατο μέλος στο παρόν φόρουμ. Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι ότι ήταν να πω το είπα και ότι ήταν να ακούσω το άκουσα. Εγωϊστικό , θα μου πείτε, το παραδέχομαι, γι αυτό άλλωστε επανέρχομαι κάθε τόσο να δώσω εμπειρίες και να αντλήσω νέες πρακτικές.
που βρίσκομαι τώρα...
Μετά από άπειρες εναλλαγές σε % νικοτίνες, αρώματα, ατμοποιητές και 1002 άλλα, κατέληξα στα εξής:
συσκευή: Μια Ζ nobacco και μια miniLava με Ε ατμοποιητή με έχουν βολέψει αφάνταστα, πάντα βέβαια στην τσάντα υπάρχουν μονίμως 2 ego μπαταρίες και 1 x 10ml μπουκαλάκι συν 2 αχρησιμοποίητοι ατμοποιητές για ώρα ανάγκης. Αν κάτι είναι καλύτερο απο τον "Ε" πλιζ let me know οι νεότεροι. Αλλά παρακαλώ μη μου πείτε για GGτζιά και άλλες πατέντες γιατί δεν θα σας πιστέψω.
υγρά: Κατέληξα σταδιακά και μετά από πολλά σκαμπανευάσματα σε 0,5% νικοτίνη την οποία ατμίζω εδώ και 1 χρόνο. Πιστεύω ακράδαντα ότι όποιος δοκιμάσει 1 βδομάδα το 5άρι δεν έχει ανάγκη παραπάνω ποσοστό. Μερικές φορές παρασυρόμαστε και το ανεβάζουμε, αλλά πιστέψτε με το 5άρι είναι απόλυτα ικανοποιητικό.
Σκοπεύω να πάω στο 0% , αλλά επειδή αυτό το έχω πει πολλές φορές μη με βάλετε να ορκιστώ!
Άρωμα? Η όλη συζήτηση περί αρωμάτων είναι άσκοπη, έτσι κι έτσι αν ατμίσεις 2-3 μέρες το Χ άρωμα μετά δεν καταλαβαίνεις τι άρωμα ατμίζεις, ίσως οι διπλανοί σου το μυρίζουν αλλά εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω γρυ (εξαίρεση ένα βατόμουρο που μ είχε δώσει ο Γιάννης, είναι το μόνο άρωμα που έχει μείνει με φανατική επιμονή 3 χρόνια στο ψυγείο μου!). Νομίζω ότι 0,5% άρωμα κάνει μια χαρά τη δουλειά του και δεν χρειάζεται παραπάνω. Άλλωστε μοναδικός σκοπός του αρώματος είναι να σπάει την PGίλα - VGίλα και τίποτα παραπάνω.
Τα υγρά φτιάχνω μόνος μου αναμιγνύοντας καθαρή νικοτίνη (έχω στοκ για 10 χρόνια). άρωμα και 70%PG + 25% VG + 5% νεράκι.
Προοπτικές - πειρασμοί: Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν ποτέ αξιωθώ να κόψω και το ΗΤ. Θα το ήθελα αλλά ακόμη μ'αρέσει. Που και που καπνίζω ΚΤ με συχνότητα ΜΟ 1 την ημέρα. Αλλες φορές καπνίζω 3-4 μαζεμένα και άλλοτε πάλι δεν καπνίζω κανένα για 2 βδομάδες. Πάντως σημαντικές παρενέργειες δεν διαπίστωσα. Είμαι 55 χρονών και όλες οι εξετάσεις μου είναι καλές (τελευταία έκανα και κολονοσκόπηση, μ' είπανε ότι πρέπει μετά τα 50. έγινε ο (_Ι_) μου σαν της μαϊμούς αλλά δεν βρήκαν τπτ!). Κάποιες παρενέργειες μικρότερης σημασίας όπως φλέματα και γαργαλήματα στο αναπνευστικό κατά την κατάκλιση, έχει προ πολλού εντοπιστεί η αιτία τους και όταν συμβαίνουν μειώνω το πολύ άτμισμα ή την νικοτίνη και εξαφανίζονται.
Ελπίζω να βοήθησα με αυτό το μονόλογο
Προσδοκώ και άλλοι παλιοί να γράψουν παρόμοια ή όχι παρόμοια εμπειρία τους
Θα ήθελα απ τους νεότερους που ακόμα ψάχνουν (εγώ σταμάτησα να ψάχνω) να μου προτείνουν κάτι που θεωρούν ατμιστικά καλύτερο.
Σταύρος - Abet