Μετά από 2 περίπου χρόνια ατμίσματος κ 1,5 χρόνο εμπειρίας στους επισκευάσιμους (μπορεί να μην έχω δουλέψει πολλά κ περίεργα σύρματα, αλλά νομίζω πως ξέρω πια να στήνω σωστά μια αντίσταση) αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα με ένα μηχανικό mod (το Pulse BF Squonk).
Η αλήθεια είναι ότι με έχουν αγχώσει κάπως όλες οι προειδοποιήσεις ασφάλειας γύρω από τα μηχανικά (τις οποίες καταλαβαίνω ωστόσο). Διάβασα διάφορες οδηγίες κι εδώ κ αλλού, οπότε θέλω να ρωτήσω για τη διαδικασία, να βεβαιωθώ ότι έχω καταλάβει καλά τι πρέπει να προσέξω.
1. Στήνω την αντίσταση μου στο tab μου. Ελέγχω για βραχυκυκλώματα - hot spots - ποδαράκια που εξέχουν κι ακουμπούν καμπάνα κλπ. Με απλά λόγια, αν το tab μου μετράει την αντίσταση κ η τιμή είναι κοντά στην θεωρητικά αναμενόμενη είμαι οκ. Ελέγχω την αντίσταση κ μετά το βαμβάκωμα - πότισμα με υγρό κ το κούμπωμα της καμπάνας.
2. Οι μπαταρίες που έχω είναι όλες Samsung 30Q (ρεύμα συνεχούς εκφόρτισης 20 Α). Στα ντουζένια της η μπαταρία δίνει τάση 4.2 V. Αυτό σημαίνει ότι μια αντίσταση 0.9 Ω θα ζητάει ρεύμα 4.5 - 5 Α. Άρα δεν στρεσάρω την μπαταρία, σωστά;
3. Μόλις το ατμισμα ατονισει ή η τάση της μπαταρίας πέσει στα 3.6 V (μάλλον στην αρχή θα την μετράω κάθε τόσο στο φορτιστή μέχρι να το μάθω), αλλάζω μπαταρία.
4. Οι μπαταρίες να μην έχουν σκισίματα.
5. Περιοδικός έλεγχος του στησίματος κ της αντίστασης.
6. Περιοδικός προσεχτικός καθαρισμός του mod.
Για το τελευταίο χρειάζεται να μελετήσω παραπάνω, αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί όλη η προηγούμενη διαδικασία είναι σωστή; Χρειάζεται να προσέξω κάτι άλλο που μου διαφεύγει;
Ευχαριστώ προκαταβολικά κ συγγνώμη για το "σεντόνι".