vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

Μηχανικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS

Αποσυνδεδεμένος evripidis

• **
  • 290
  • Φύλο: Άντρας
  • Nothing in life is to be feared.
Απ: Μηχανικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS
« Απάντηση #1230 στις: Απριλίου 18, 2016, 17:02 »
Μου έλυσες τις απορίες, σε ευχαριστώ!
Κι εγώ δεν είμαι υπέρ των κοτετσοσυρμάτων όπως τα αποκαλώ, ούτε των πολλών watts.  Και στο VTC με λεπτά σύρματα και μέχρι 10-11W παίζω.

Αποσυνδεδεμένος shadockan

• 4515
« Απάντηση #1231 στις: Απριλίου 18, 2016, 17:13 »
Σε ηλεκτρονικο αν κανεις με λεπτο συρμα κοντα στα 1.8 - 2.0 Ωμ , θα δεις οτι δεν θα χρειαστεις περισσοτερα απο τα Watts που ατμιζεις και η αποδοση θα ειναι ακομα καλυτερη....
Οσο κι αν φαινεται παραξενο , με συρμα 0.17 - 0.25 mm , ειδα αποδοση που μου αρεσε πολυ.
Στο μηχανικο , λογο του οτι δεν υπαρχει ανορθωτης τασης ωστε να κραταμε τα Volts (Watts , Amps) εκει που μας αρεσει , αναγκαστικα θα πρεπει να τηρούμε τις αναλογιες , ετσι ωστε να μπορει η μπαταρια μας να δωσει ρευμα καθ' ολη τη διαρκεια της αποφορτισης , με οσο γινεται χαμηλοτερη πτωση αποδοσης .
Ετσι λοιπον θα πρεπει να βαλουμε συρμα αναλογο ωστε να μη ζοριζεται η μπαταρια να το ζεστανει , σε Ωμ που να μη ζοριζουν τη μπαταρια με μεγαλες αποφορτισεις και σε ολα θα ειναι μια χαρα .

Ας αφησουμε και λιγο τα ντουμανια και τις υπερβραχυκυκλωσεις και ας ατμισουμε λιγο ποιοτικα και ομορφα......

Αποσυνδεδεμένος evripidis

• **
  • 290
  • Nothing in life is to be feared.
« Απάντηση #1232 στις: Απριλίου 18, 2016, 17:16 »
Στην τελευταία πρόταση τα είπες όλα νομίζω!

Αποσυνδεδεμένος DIMTH

• 790
« Απάντηση #1233 στις: Απριλίου 18, 2016, 21:13 »
Καποτε το 0,20 ηταν το χοντρο μας συρμα. 
Η γνωμη μου ειναι οτι καποιος που δεν ασχολειται με το πως θα κανει τα μεγαλυτερα ντουμανια και δεν βαριεται να αλλαζει συχνα συρμα δεν εχει κανενα λογο να παει σε παχυτερα συρματα. 
Εγω ο μονος λογος που χρησιμοποιω 0,28 ειναι πως αλλαζω συχνα  βαμβακι αλλα οχι συρμα, κανω dry burn.

Αποσυνδεδεμένος shadockan

• 4515
« Απάντηση #1234 στις: Απριλίου 18, 2016, 21:42 »
Ουουουουου................  κσσ κσσ κσσ

Αυτα ειναι του διαβολου πραματα....

Ακους εκει dry martini..... εεεεεεεεεεεεεεε...... dry burn ηθελα να πω , αλλα λεω να παω για κανενα martini.... ;D

Αποσυνδεδεμένος teo77

• 1450
« Απάντηση #1235 στις: Απριλίου 18, 2016, 21:56 »
Σε ηλεκτρονικο αν κανεις με λεπτο συρμα κοντα στα 1.8 - 2.0 Ωμ , θα δεις οτι δεν θα χρειαστεις περισσοτερα απο τα Watts που ατμιζεις και η αποδοση θα ειναι ακομα καλυτερη....
Οσο κι αν φαινεται παραξενο , με συρμα 0.17 - 0.25 mm , ειδα αποδοση που μου αρεσε πολυ.

Ας αφησουμε και λιγο τα ντουμανια και τις υπερβραχυκυκλωσεις και ας ατμισουμε λιγο ποιοτικα και ομορφα......
Πες τα βρε goldmouth :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος infernity

• **
  • 341
« Απάντηση #1236 στις: Απριλίου 20, 2016, 21:36 »
Ως τελειως αρχαριος στα μηχανικα, εχω καποιες ερωτησεις:
Πως ακριβως δουλευει;
Τι παραπανω προσφερει;
Οι κλωνοι ειναι ασφαλης;
Κι αν ναι αξιζει καποιος για να δομιμασω την ολη φαση;

Αποσυνδεδεμένος mankar72

• 1240
« Απάντηση #1237 στις: Απριλίου 21, 2016, 11:32 »
Τα μηχανικά μοντ δεν έχουν κανένα ηλεκτρονικό κύκλωμα (πλακέτα) μέσα τους. Ο τρόπος λειτουργίας τους είναι απλός: πατώντας το κουμπί κλείνει το ηλεκτρικό κύκλωμα ατμοποιητής-μοντ-μπαταρία και τροφοδοτείται με ρεύμα η αντίσταση του ατμοποιητή απευθείας από την μπαταρία. Η έλλειψη ηλεκτρονικού κυκλώματος σημαίνει και έλλειψη των προστασιών που σου δίνουν τα ηλεκτρονικά μοντ (π.χ. προστασία από βραχυκύκλωμα) με αποτέλεσμα η χρήση μηχανικού μοντ να προϋποθέτει περισσότερη προσοχή από τον χρήστη. Διάβασε λίγο εδώ
Από εκεί και πέρα αυτό που κατά την γνώμη μου προσφέρει το μηχανικό μοντ είναι πιο "γλυκά" ρεύματα με αποτέλεσμα διαφορετική ατμιστική εμπειρία. Ξέρω πως αυτός ο όρος δεν είναι και πολύ δόκιμος αλλά νομίζω πως αν δοκιμάσεις θα καταλάβεις τι εννοώ. Πάντως αν δεν κάνω λάθος αυτό εξηγείται και τεχνικά διότι το ρεύμα στα μηχανικά είναι συνεχές ενώ στα ηλεκτρονικά παλμικό (ας με διορθώσουν οι γνώστες εάν κάνω λάθος). 
Ένας καλός κλώνος μηχανικού μοντ είναι ασφαλής και υπάρχουν αρκετοί καλοί κλώνοι. Βέβαια η ασφάλεια στα μηχανικά μοντ έγκειται περισσότερο στον χρήστη, στις καλές μπαταρίες κλπ και δευτερευόντως στο μοντ αυτό καθ' αυτό.
Ένας καλός κλώνος μηχανικού μοντ που είχα είναι το Nemesis από Hcigar. 

• **
  • 341
« Απάντηση #1238 στις: Απριλίου 21, 2016, 18:48 »
Και η μπαταρια δινει ο,τι βολτ μπορει να δωσει; και αν ναι, με την λογικη της ασφαλειας πρεπει του βαλω πανω μια μεγαλη αντισταση σωστα;

Αποσυνδεδεμένος mankar72

• 1240
« Απάντηση #1239 στις: Απριλίου 21, 2016, 20:04 »
Ναι, η μπαταρία στην αρχή φρεσκοφορτισμένη δίνει 4,2V και σταδιακά πέφτει. Με την λογική της ασφάλειας πράγματι όσο χαμηλότερη είναι η τιμή της αντίστασης τόσο περισσότερο ρεύμα ζητάς από την μπαταρία με ότι αυτό σημαίνει στην καταπόνηση της.
Προσωπικά αναλόγως του σύρματος παίζω με αντιστάσεις 1,0 έως 1,8Ω πάνω σε μηχανικό. Το sweet spot (απόδοσης - διάρκειας) κατά την άποψη μου είναι με αντιστάσεις κοντά στα 1,3Ω και σύρμα 0,25-0,28χλστ. Βέβαια το στυλ ατμίσματος που προτιμώ είναι με τανκ ατμοποιητές και σχετικά σφιχτή τζούρα.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 21, 2016, 20:10 από mankar72 »

• **
  • 341
« Απάντηση #1240 στις: Απριλίου 21, 2016, 22:03 »
Καταλαβα. Εγω προτιμω τις πνευμονικες αλλα τιμω τον κφλ+ μου τις περισσοτερες ωρες της ημερας γιατι τα συννεφα μου ενοχλουν.... ακομα και γω καταλαβαινω το ποσο χαζη ειναι η ερωτηση μου, αλλα υπαρχει καποιο μηχανικο για αρχαριους; ενας γνωστος εχει το dingo της atmizone Και μου αρεσει αρκετα και το σκεφτομαι, μαζι με τους διαφορους κλωνους...

Αποσυνδεδεμένος Nemesis_rds

• 5569
« Απάντηση #1241 στις: Απριλίου 21, 2016, 23:26 »
Το Nemesis (είτε αυθεντικό είτε κλώνος) που σου πρότεινε ο φίλος παραπάνω είναι αρκετά απλό και θα σε ικανοποιήσει σαν πρώτη επαφή με τα μηχανικά mods.
Ρίξε μια ματιά και στον κλώνο του Stingray X για ακόμα πιο καλά ρεύματα.

• **
  • 341
« Απάντηση #1242 στις: Απριλίου 25, 2016, 16:51 »
Τον κλωνο τη infinite η της hcigar

• **
  • 341
« Απάντηση #1243 στις: Απριλίου 27, 2016, 15:41 »

Καποια λινκ σε καλα μηχανικα απο φαστεκ;

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359883 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1001 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114240 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450074 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110724 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374792 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328166 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1070 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6433 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15289 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29356 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99927 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F