Έφτασε αισίως από Κίνα μετά από ένα μήνα, ένας ατμοποιητής που κέρδισα σε διαγωνισμό της Health Cabin, που ακούει στο όνομα
SF8 RTA από την
Smkon. Ξέρω δεν έχετε ιδέα, ούτε κι εγώ είχα. Παραθέτω
link από fasttech, για να δείτε φωτογραφίες, καθώς εγώ δεν έχω κάμερα της προκοπής.
Λοιπόν, πάμε στα βασικά, είναι 24άρης καθαρά πνευμονικός, για να σκεφτείτε διαθέτει 5 διπλές τρύπες αέρα λίιγο κάτω από 2mm η καθεμία. Γεμίζει από πάνω, και χωράει περίπου 2 ml.
Καμία πρωτοτυπία σε όλα αυτά, αλλά τα συνηθισμένα τελειώνουν εδώ. Καθώς στον συγκεκριμένο ατμοποιητή, το βαμβάκι μπαίνει ανάποδα. Ναι, καλά ακούσατε, ανάποδα. Για να πιάσετε καλύτερα τι εννοώ, μπορείτε να μπείτε σε αυτό
το review από τον Mike Vapes (στο 9:50 αν δεν σας πάει κατευθείαν), για να πάρετε μια ιδέα από το πως μοιάζει όταν έχει στηθεί. Η όλη ιδέα του design έχει ως εξής: αντί για καμπάνα, το τανκ έχει χωριστεί σε 2 κομμάτια, όπου το κάτω μέρος είναι θάλαμος ατμοποίησης ενώ στο πάνω μπαίνει το υγρό. Αυτά ενώνονται με 4 τρύπες στις οποίες σφηνώνεις το βαμβάκι, του οποίου οι άκρες βρίσκονται μέσα στο υγρό, και έτσι γίνεται η τροφοδοσία.
Υποτίθεται τα
υπέρ είναι: 1) καλή τροφοδοσία την οποία διασφαλίζει η... βαρύτητα, και 2) λύνεται το πρόβλημα των top- fill ατμοποιητών με τις διαρροές κατά το γέμισμα λόγω της υποπίεσης, όπως στον doggy, αλλά... ανάποδα
. Στις λίγες μέρες που τον έχω, μπορώ να επιβεβαιώσω πως και τα 2 ισχύουν στο έπακρο. Ειδικά όσον αφορά τις συνεχόμενες τζούρες, προσπάθησα ειλικρινά να τον κάνω να βγάλει καμμένο, και το μόνο που κατάφερα ήταν να τον κάνω να καίει ολόκληρος μετά από καμιά 10αριά μαζεμένες τζούρες. Το βαμβάκι πάντως
δεν στέγνωσε.
Όπως θα δείτε και στα review που κυκλοφορούν, όμως, όλη αυτή η φασαρία, έχει και
κατά. Το κυριότερο είναι το περίεργο στήσιμο και βαμβάκωμα του ατμοποιητή. Κυρίως το στήσιμο είναι πονοκέφαλος, καθώς απλά δεν χωράνε τα χέρια κανενός για να δουλέψει ανάμεσα στο deck και την οροφή του. Εγώ βρήκα λύση κρατώντας το coil πάνω στο magic stick , που χρησιμοποιούμε εμείς οι newbies, για να στήνουμε αντιστάσεις
. Το βαμβάκι, αν χρησιμοποιήσεις ένα τσιμπιδάκι, μπαίνει αρκετά εύκολα τελικά. Το δεύτερο πρόβλημά του είναι η μικρή χωρητικότητα. Μην θέλοντας να τον κάνουν τέρας, έδωσαν μια χωρητικότητα 2 ml, η οποία καταλήγει, όμως, μικρότερη καθώς σου τρώει χώρο και το βαμβάκι
.
Προσωπικά, έπαιξα τον ατμοποιητή με διπλή clapton αντίσταση 0,25 ωμ, από 40 μέχρι 60 w. H γεύση του ήταν οκ, τίποτα το ιδιαίτερο. Σε σύγκριση με τον goblin mini v3, που έχω ως μέτρο σύγκρισης, μου φαίνεται ένα κλικ κάτω.
Όσοι reviewers είδα, λένε πάνω κάτω το ίδιο πάντως, πως βγάζει γεύση, αλλά όχι κάτι το εντυπωσιακό. To airflow του κυμαίνεται από «ανοιχτό» (1 τρύπα ανοιχτή) σε «μπουρί της σόμπας» (5 τρύπες ανοιχτές). Στα watt που τον έπαιζα οι 3 τρύπες παρείχαν και παραπάνω αέρα από όσο χρειαζόταν. Μάλλον τα 0,25 ωμ ήταν συντηρητικά
Συμπερασματικά, ο ατμοποιητής αυτός παρά τις καινοτομίες του, μάλλον δεν θα κάνει κόλαφο στην αγορά. Παρόλα αυτά είναι σχετικά φτηνός
(14 -20$ στα κινεζομάγαζα), και αποτελεί μία λύση αν κάποιος θέλει έναν πολυυύ αεράτο ατμοποιητή, με αξιοπιστία όσον αφορά διαρροές κλπ (ήταν άψογος σε αυτό), και έχει συνηθίσει το σπαστικό γέμισμα κάθε λίγο και λιγάκι των 2 μλ. Το στήσιμο πιστεύω συνηθίζεται. Αυτά.