Κατ' αρχήν ο στόχος σου είναι να έχεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια ατμοποίησης (για καλύτερη γεύση) με όσο το δυνατόν μικρότερη απαίτηση σε ρεύμα. Άρα:
1) Tο πιό χονδρό σύρμα έχει εξ' ορισμού μικρότερη αντίσταση από κάποιο λεπτότερο στο ίδιο μήκος βέβαια. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις περισσότερες σπείρες αυξάνοντας το τελικό του μήκος για να πάρεις την ίδια αντίσταση (Ω) που θα έπαιρνες από ένα λεπτότερο σύρμα με λιγότερες σπείρες. Άρα καλύτερη γεύση. Όμως από την άλλη δεν μπορείς να αυξήσεις το πάχος πέρα από κάποιο όριο γιατί αυξάνεται η απαίτηση σε ρεύμα για να ανάψει.... Έτσι ανάλογα τον ατμοποιητή και το ρεύμα που μπορεί να σου δώσει το μοντ που διαθέτεις, επιλέγεις τι σύρμα θα χρησιμοποιήσεις.
2) Περισσότερες σπείρες = περισσότερη γεύση
3) Περισσότερο χτύπημα και πολύ ζεστό ατμό. Όσο ζεστότερος όμως ο ατμός, τόσο χειρότερη γεύση. Επίσης οι περισσότερες αντιστάσεις απαιτούν περισσότερο ρεύμα και πιό δυνατό μοντ
4) Με πειραματισμό και εμπειρία ή χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα όπως
αυτό 5)
Εδώ ανοίγοντας τη σελίδα του κάθε τύπου σύρματος μπορείς να διαβάσεις τα υλικά - μέταλλα που το αποτελούν