Κάποιες τεχνικές απορίες. Εκ προοιμίου δηλώνω ότι την βρήκα την άκρη, αλλά νομίζω ότι αξίζει να τοποθετηθούν οι ειδικοί του νήματος.
Επ' ευκαιρία αναβαθμίσεως του DNA 75c μου στην λειτουργία Replay αγόρασα το εξής σύρμα:
Thunderhead Ni200/Kanthal 26/32
Καταρχάς δεν είχα πληροφόρηση για το ποιος είναι ο πυρήνας και ποιο το περιτύλιγμα, αλλά εντάξει... έχω Replay οπότε δεν με ένοιαζε και ιδιαίτερα.
Από την ωμική του αντίσταση (διαβάζει 0,11 Ω) συμπεραίνω πως ο πυρήνας είναι το νικέλιο, αν και δεν πολυβγαίνει η ωμική αντίσταση με τις σπείρες που έκανα, αλλά τέλος πάντων... Σε TC αυτό θα είχε αποτέλεσμα τον όλεθρο του καμμένου, αλλά το αντιπαρέρχομαι.
Ο φόβος μου ήταν το πως θα βγάλω τα Hot Spot από το συγκεκριμένο σύρμα, αφού ως γνωστόν dry burn σε νικέλιο δεν γίνεται. Εγώ έκανα το εξής: Έκανα ανεπαίσθητα ανοιχτές τις σπείρες και πυροδότησα σε Replay mode με βαμβάκι και υγρό, παρατηρώντας αν γίνει τίποτα περίεργο. Δεν έγινε τίποτα και άτμιζε από όλη την επιφάνεια του σύρματος, οπότε προχώρησα στο παρασύνθημα, δηλαδή άτμισμα, μέχρι που βρήκα το Sweet Spot στα 45 W και κλείδωσα τζούρα.
Επειδή, όμως, είμαι μαμούνι και θέλω να μαθαίνω: Τι θα γινόταν αν δεν είχα Replay; Θα έπρεπε να βάλω TC υποθέτω. Πως θα ήξερα ότι δεν έχω hot spot και ανατιναχθώ;
Αν έχει κανείς απαντήσεις θα τις εκτιμούσα για μεταγενέστερη χρήση.