ευχαριστω για τις επεξηγησεις φιλε shadockan..αντιλαμβανομαι τι εννοεις με το οτι θελουν να εκμεταλευτουν τον πελατη..
σχετικα με την ανοδο θερμοκρασιας-επιβλαβεις ουσιες απο αντισταση..εννοεισα τα μεταλα των συρματων κ εκει θα μπει το θεμα ελεγχος θερμοκρασιας κ λυνεται το θεμα...οσον αφορα ομως στα υγρα..δεν ειπα οτι εισπνεεις δηλητηριο απο το υγρο..απλα δεν εχει την γευση που προοριζεται να εχει...
κοινως..
καλα τα παραδειγματα που μου εθεσες με την ανιστοιχια watt/volt...αλλα ουδεποτε σου ειπα οτι η αποδοση θα διαφερει... ....δεν ατμιζεις ομως το ιδιο στο παραδειγμα σου σε αντισταση 1ωμ με την αντισταση 0.50.....στην τελευταια αδρεφε δεν ρουφαει σωστα..στην δε αντισταη των 0.10 δεν θα ατμιζει καν.
δεν συμφωνω φιλε μου με την λαθος αντιστοιχια των ωμ στα βατ... οπως λες/η εκτος αν δεν αντεληφθειν καλα τι εννοεις.....στην δικη μου λογικη δεν θα βαλω αντισταση 1.5 στα 30ωμ...το αποτελεσμα που θα λαβω δεν θα ειναι το υγρο που εχω αγορασει..συν του οτι παιζει να καψει με την μια..
Ωραια ....
Οποτε σε προκαλω να κανεις μια δοκιμη.
Κανε μια αντισταση στα 0.5 Ωμ και μια στο 1.5 Ωμ .
Και στις δυο αντιστασεις ομως να βαλεις το ιδιο συρμα .
Ρυθμισε στα ιδια Watts και να δουμε μετα τι γνωμη θα εχεις ..... Ποια απο τις δυο αντιστασεις θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα ;;;
Αυτο ειναι που δεν εχεις καταλαβει και βαση αυτου κανεις το λαθος .
Δεν ξεχωρισα τα υγρα απο το συρμα . Γενικα το εγραψα , αλλα απο το συρμα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να εχεις το αποτελεσμα που σου ειπαν ...
Στο Kanthal A1 αλλαζει η συσταση του στους 1400°C.
Καταλαβαινεις οτι ειναι αδυνατο να εχουμε τετοια θερμοκρασια .
Και γιατι δεν θα εχεις σωστο αποτελεσμα με τα παραδειγματα που σου εδωσα ;;;;
Γιατι δεν θα ατμιζει η 0.5 ή αυτη του 1.0 Ωμ ;;;;
Γιατι δεν θα βαλεις τα 1.5 Ωμ στα 30 W
Tι γνωμη εχεις για 2.7 Ωμ στα 30 W ??
φιλε νομιζω να ειναι καθαρα κ εαν δεν ειναι να βγαζεις βαμβακι κ να το καις λιγο να ισιωνει οσο κραταει...απο κει κ περα αναλογα ποσο ατμιζεις θεωρω οτι ανα 2μερες αλαγη βαμβακι χρειαζεται σε επισκευασιμο..εμενα με καθαρα υγρα μου εχει κρατησει κ εβδομαδα η αντισταση..δεν μιλαω για τα five pawns που αλλαζα ανα 2 μερες..
Η αλλαγη της αντιστασης και του τροφοδοτικου υλικου , εχει σχεση με το ποσα ml καταναλωνεις καθως και με τα υγρα οπως εγραψες και 'συ φιλε μου.
Οι μερες ομως και οι εβδομαδες δεν ειναι μετρησιμο μεγεθος .....
Δεν εχει διαφορα το αν ειναι επισκευασιμος ή εργοστασιακος .
Αν ειναι ιδιο το υλικο τροφοδοσιας , τοτε θα αντεξει τα ιδια ml στα ιδια Watts.
Mερικοι εργοστασιακοι αντεχουν πολλα παραπανω ml , αλλα αν ανοιξουμε τις κεφαλες αυτες , θα δουμε οτι το cotton που δηλωνουν οι εταιριες αυτες οτι εχουν μεσα , δεν ειναι βαμβακι αλλα καποιο συνθετικο υλικο που ''ονομαζουν'' βαμβακι ....
Αρα τι ειναι αυτο που πρεπει τελικα να προσεχουμε στα coils μας?
Δεν υπαρχει καποια συμβουλη σ' αυτο.
Αναλογα το τι θελει ο καθενας , πως το φτιαχνει , τι ειδος τροφοδοσιας θελει και χρησιμοποιει , τι ειδος ατμοποιητη εχει , τι αποτελεσμα θελει να πετυχει και αλλα πολλα .
Βαση το πως εκανες την ερωτηση σου , δεν μπορω να καταλαβω τι ζητας και ετσι δεν μπορω να φερω καποια γνωμη φιλε μου.