vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

471 επισκέπτες, 3 χρήστες
PsykieG, manoslykos, camber

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τεχνικά θέματα αντιστάσεων

Αποσυνδεδεμένος spastos

• **
  • 332
  • Φύλο: Άντρας
Απ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τεχνικά θέματα αντιστάσεων
« Απάντηση #1395 στις: Οκτωβρίου 05, 2016, 18:13 »
Καλησπερα σας..
Εχω θεμα με το νικελιο.. Στριβω αντισταση Νi200 30ga με 8 σπειρες περιπου σε 3 χιλ. αξονακι μου βγαινει 0,16 Ωhm .
Παω να ατμισω και μου βγαζει Protection. (σε vtc mini mod & kayfun v3 mini)
ΜΠορει καποιος να βοηθησει αμεσα??
Καλησπερα
Σε εμενα εχει τυχη και εβγαλα εβαλα τον ατμοποιητη και εκανα και μια επανεκινηση στο μοντ και εστρωσε.
Αλλιως ριξε και μια ματια για κανενα βραχυκυκλωμα με το συρμα και την καμπανα.
Παιξε και με τον ελενχο θερμοκρασιας με τις ρυθμισεις.

Αποσυνδεδεμένος georgeapbt

• *
  • 45
« Απάντηση #1396 στις: Οκτωβρίου 05, 2016, 18:40 »
Δεν φτιαχνει με τιποτα.. Το εκανα. Επισης καθως μου βγαζει το Protection αλλαζει και η αντισταση απο 0,16 την παει 0,33.. Λετε να φταιει η UD?? 

Αποσυνδεδεμένος estrifan

• 1546
« Απάντηση #1397 στις: Οκτωβρίου 05, 2016, 19:08 »
Μια χαρά δουλεύει. Όπως πρέπει. Λογικά για να σε προβληματίζει το γεγονός ότι βγάζει protection, μάλλον δεν μπορείς να ατμίσεις. Οπότε όπως σου είπαν και πιο πριν θα πρέπει να ανεβάσεις θερμοκρασία. Η θερμοκρασία που έχεις ρυθμίσει εσύ δεν σημαίνει ότι είναι και αληθινή, για διάφορους λόγους. Εσένα απο ότι είδα η αρχική αντίσταση σου βγαίνει για κάποιο λόγο πιο μικρή απο ότι θα έπρεπε να είναι. Άρα η πραγματική θερμοκρασία είναι πιο μικρή απο αυτή που ρυθμίζεις. Κατά συνέπεια ναι μεν το mod σε κόβει στη θερμοκρασία που έχεις ρυθμίσει εσύ με το protection και καλά κάνει, αλλά η πραγματική θερμοκρασία είναι μικρότερη και απο ότι φαίνεται όχι ικανή για ατμοποίηση.
Επίσης η αντίσταση καλά κάνει και ανεβαίνει. Με τις διαφορές τις αντίστασης ανα τις θερμοκρασίες δουλεύει ο έλεγχος θερμοκρασίας.
Τέλος, δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για τις αγωγιμότητες του kayfun και γενικά για τη συμπεριφορά του στον έλεγχο θερμοκρασίας. Δεν έχω προσωπική εμπειρία όμως και δεν μπορώ να το πω με σιγουριά αυτό. :dontknow:
Ni200 της UD ήταν το πρώτο μου σύρμα σε επισκευάσιμο και εγώ τουλάχιστον δεν είχα ποτέ πρόβλημα...

Α και κάτι τελευταίο, τα watt σου είναι ικανά για ατμοποίηση? Με αυτό το σύρμα και αυτή την αντίσταση θέλεις το λιγότερο 15.

Αποσυνδεδεμένος spastos

• **
  • 332
« Απάντηση #1398 στις: Οκτωβρίου 05, 2016, 19:40 »
Τραινο παει ο Καυφουν μινι με νι200 032 μμ σε 2αρη τρυπανακι. με 8 σπειρες ισες μεταξυ τους μου βγαινη γυρω στα 0,06 οομ
Απο 15 βατ εως 20 ειναι πολυ ενταξει για εμενα. :) και θερμοκρασια την ξεχασα  απο 190 εως 220 βαθμους.
Μπορει τα οομ να μην ειναι και τοσα να ειναι και 0,08 εγω κανω 8 σπειρες δεν δεινω βασει στα οομ οπως αναφερεται και αλλου εδω στο φορουμ.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 05, 2016, 20:58 από spastos »

Αποσυνδεδεμένος estrifan

• 1546
« Απάντηση #1399 στις: Οκτωβρίου 05, 2016, 20:14 »
Βέβαια στις 5.5 σπείρες θα βγάλεις 0.06 Ohm με αυτό το σύρμα σε αυτό το στήσιμο...αλλά άλλο θέμα αυτό τώρα... ;)

• *
  • 45
« Απάντηση #1400 στις: Οκτωβρίου 05, 2016, 20:20 »
δηλ. τι αντισταση επρεπε να φτιαξω ωστε να με καλύπτει η θερμοκρασια?

Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος estrifan

• 1546
« Απάντηση #1401 στις: Οκτωβρίου 05, 2016, 20:26 »
Δεν είναι το θέμα να φτιάξεις κάτι άλλο. Αλλά να προσαρμόσεις τις ρυθμίσεις σε αυτή που έφτιαξες, αφού βέβαια είναι σωστά στημένη και βιδωμένη ώστε η τιμή της να μην αλλάζει απο μόνη της αλλά μόνο όταν ατμίζεις και ζεσταίνεται.
Σε αυτή που έφτιαξες σου είπα τί πρέπει να κάνεις αφού απο ότι φαίνεται βγήκε και μικρότερη απο ότι έπρεπε. Ανέβασε λίγο θερμοκρασία, ανέβαζε ανά 5 βαθμούς ας πούμε και δες τί γίνεται. Και βάλτου και 20 watt για να μην έχεις και απο εκεί ενδοιασμούς. Να ξέρεις έστω ότι τα watt σου είναι αρκετά οπότε αν δεν έχεις ικανοποιτική ατμοποίηση να ψάξεις αλλού τις αιτίες.

• *
  • 45
« Απάντηση #1402 στις: Οκτωβρίου 05, 2016, 20:27 »
στα 25 watt την ειχα.. και ατμιζα στους 200 ανεβαζα σιγα σιγά κ κοντας στους 225 πηρα καμμενο

Αποσυνδεδεμένος estrifan

• 1546
« Απάντηση #1403 στις: Οκτωβρίου 05, 2016, 20:30 »
Δηλαδή μέχρι τους 225 δεν είχες ατμοποίηση? Και έφτασες ξαφνικά εκεί και πήρες καμένο? Ή έβλεπες το protection ενώ άτμιζες κανονικά και νόμιζες ότι ήταν πρόβλημα?
Αν ξαφνικά πήρες καμένο πάντως, τότε αντιμετωπίζεις άλλο ένα πρόβλημα μάλλον, αυτό της υποτροφοδοσίας.

Αποσυνδεδεμένος shadockan

• 4515
« Απάντηση #1404 στις: Οκτωβρίου 05, 2016, 20:37 »
Η τιμη της αντιστσης μικρο ρολο παιζει , αλλα εμενα κατι μου λεει οτι δεν ειναι σωστα στημενος ......  :hmmm:
Κανε εναν ελεγχο στην ποσοτητα του βαμβακιου........

Και κατι αλλο ........
Οσο μεγαλυτερη ειναι η εσωτερικη διαμετρος της αντιστασης , τοσο περισσοτερο βαμβακι μπορεις να βαλεις .
Αρα θα υπαρχει και περισσοτερο υγρο  στην αντισταση , θα ειναι χαμηλοτερη  η θερμοκρασια γιατι θα ψύχεται καλυτερα απο το ιδιο το υγρο , θα αντεχει περισσοτερα Watts  (σε power mode ισχυει αυτο πιο πολυ) και φυσικα θα αντεχει και μεγαλυτερη ρυθμιση θερμοκρασιας   .

Το οτι δεν σε αφηνει να ατμισεις και σου πεταει protection , εμενα μου λεει κακη τροφοδοσια σαν πρωτη εικονα .....

• *
  • 45
« Απάντηση #1405 στις: Οκτωβρίου 05, 2016, 20:42 »
Ατμιζα αλλα ελαχιστα.. δηλ. εχτες με νικελιο παλι στα ιδια Ωhm κ ιδια θερμοκρασια ατμιζα κανονικοτατα με αρκετο ντουμανι κ ολα καλα.. Κ που και που μπυ πέταγε να διαβασει την αντισταση εχτες..

Αποσυνδεδεμένος estrifan

• 1546
« Απάντηση #1406 στις: Οκτωβρίου 05, 2016, 20:48 »
Τί εννοείς σου πέταγε να διαβάσει την αντίσταση? Την έβλεπε μεγαλύτερη και ρωτούσε αν είναι νέα αντίσταση? Βγάζεις και βάζεις τον ατμοποιητή απο το mod? Αν το κάνεις αυτό, πρέπει να κλειδώσεις την αντίσταση όταν τη στήνεις και όσο είναι κρύα.

• *
  • 45
« Απάντηση #1407 στις: Οκτωβρίου 05, 2016, 20:49 »
ναι ακριβώς αυτο ζηταγε.. χωρις να τον βγαλω βεβαια..

Αποσυνδεδεμένος estrifan

• 1546
« Απάντηση #1408 στις: Οκτωβρίου 05, 2016, 21:10 »
Κανονικά δεν θα έπρεπε να το ζητάει αν δεν βγάλεις τον ατμο απο πάνω. Οπότε μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για το τί μπορεί να συμβαίνει.
Προς το παρόν, άσε τον ατμο κανένα εικοσάλεπτο εκτός του mod να κρυώσει τελείως, βάλε το mod σε power mode, πάτα το fire χωρίς ατμο πάνω και ξαναβίδωσε να δεις τί αντίσταση θα σου μετρήσει. Αν είναι κοντά με τη χτεσινή μέτρηση, ή και η ίδια, ή η αναμενόμενη τέλος πάντων, βάλτο σε mode για νικέλιο και κλείδωσε την αντίσταση και ξαναδοκίμασε.
Με αυτό τον τρόπο κάνεις ένα τύπου reset στη μέτρηση της αντίστασης του mod γιατί καμιά φορά κολλάνε και αυτά και έχεις πιο ακριβή μέτρηση. Επίσης με το να κλειδώσεις την αντίσταση, δεν θα πρέπει το mod να σε ξαναρωτήσει αν είναι καινούρια ή όχι και ειδικά με τον ατμο πάνω χωρίς να τον βγάζεις.

• *
  • 45
« Απάντηση #1409 στις: Οκτωβρίου 05, 2016, 21:19 »
Θα το δοκιμασω φιλε και θα επανελθω.. Παντως δεν περιμενα τοσα διαφορετικα θέματα να εχω ξαφνικα..

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359858 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1001 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114237 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450062 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110708 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374773 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328147 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1068 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6432 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15288 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29354 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99926 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F