Αν και νέος ατμιστης χωρίς πολλά προβλήματα είχα ένα θέμα. Είχα στο evic τον nobacco xl και είχα βάλει αλουμινένιο επιστομιο. Δεν είχα κάποιο σοβαρό θέμα (η ειρωνεία είναι ότι σήμερα είχα την πρώτη διαρροή στο πολο) αλλά το αλουμινένιο επιστομιο ζεσταίνεται πολύ. Ειδικά με την χθεσινή και σημερινή ζέστη της Αθήνας και μάλιστα στο ήλιο Μετά από 3-4 ατμισεις σχεδόν καίγονταν τα χείλη.
Με συμβουλή συνφουρουμιστριας σε άλλο νήμα πήγα στο replacesmoke (πολύ καλή εξυπηρέτηση και ωραίο περιβάλλον και με δοκιμαστικά υγρά που δεν είναι συχνό φαινομενο) για να πάρω ανταπτορα και ατσάλινο επιστομιο (διάβασα και λίγα περι θερμοαγωγιμοτητας μετάλλων και είδα ότι το αλουμίνιο σε σχέση με το ατσάλι έχει 2-3 φορές μεγαλύτερη θερμοαγωγιμοτητα από το ατσάλι σε συνάρτηση με τη θερμοκρασία). Ανταπτορας 2 ευρω και επιστομιο ατσάλινα από 9+ ευρω τα ευμεγεθη που ήθελα. Άρχισα να μπαίνω σε σκέψεις. Σκεφτόμουν ότι καλό θα ήταν να είχα και δεύτερο ατμοποιητη για ανάγκη.
Ψάχνοντας στους διαθέσιμους φτάσαμε στο πρότανκ. Μου άρεσε η κατασκευή του πολύ. Αυτό επίσης που μου άρεσε ως ιδέα είναι η αντίσταση κάτω. Όσο πιο μακριά από τα χείλη τόσο καλύτερα. Τελικά προχώρησα στην αγορά.
Αν και ίσως είναι στο μυαλό μου δεν μου άρεσε το πλεξιγκλάς του epsilon. Το πυρέξ εδώ μου τράβηξε εξαρχής την προσοχή. Αλλά και η συνολική κατασκευή.
Το πακέτο γράφει έκδοση 2013 και είναι σφραγισμένο. Μεσα είχε 2 φυτιλοαντιστασεις. Μια 1.8 και μια 2.5. Έβαλα την 2.5. Από όσα έχετε γράψει εδώ ακριβώς ότι περίμενα. Πολύ αέρατο τράβηγμα, λίγο θορυβώδης λειτουργία, πολύ ποιοτική κατασκευή. Χωρίς πλύσιμο (πήγα σε καφέ απευθείας για να τον δοκιμάσω. Είχα αγωνια) και με νέο άρωμα (οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης με τα γνωστά μου υγρα) είχα ωραία απόδοση στο στόμα και στο λαιμό. Με 2.5 αντίσταση στα 5.8 με 6 βατ.
Ο βασικός λόγος αγοράς επίσης ικανοποιείται. Αρκετά πιο δροσερός ατμός αλλά κυρίως επιστομιο. Η αντίσταση κάτω δεν ξέρω αν έχει θετικά ή αρνητικά περισσότερα αλλά εμένα με βολεύει σαν λειτουργία.
Κάτι τελευταίο που έχει αναφερθεί. Δυστυχώς το επιστομιο είναι φιξ και δεν αλλάζει. Σαν σχήμα είναι ωραίο μεν αλλά μετά από χρήση (δεν ξέρω ποση) σίγουρα αλλοιώνεται το χρώμα του. Το λέω γιατί είδα έναν αρκετά παλιό και είχε αλλοιωθεί ελαφρώς. Βέβαια αν αντέχει ένα χρόνο περίπου τα έχει βγάλει τα χρήματα του (19 ευρώ αγορά και 2.5 ευρώ οι φυτιλοαντιστασεις).
Η χωρητικότητα είναι στα 2.5 ml και γεμίζει από κάτω. Γεμίζεις όλο το πυρέξ. Θα ήθελα να είναι 3.5 με 4 να πω την αλήθεια γιατί είχα συνηθίσει στα 5 του xl (έβαζα περίπου 4) και έβγαζα άνετα 2 μέρες.
Αν και αρχάριος τολμώ να το προτείνω σε όποιον ψάχνει κάτι σχετικά ποιοτικό.
Ξέχασα να αναφέρω ότι στο evic ταιριάζει μεν αισθητικά αλλά είναι ένα τσικ πιο μικρός από την κατάληξη της κεφαλής του evic. Σαν αποτέλεσμα είναι όμορφο μεν αλλά ο epsillon xl ταιριάζει απόλυτα και γίνεται οπτικά ένα σώμα χωρίς να περισσεύει αυτό το τσικ. Θα ανεβάσω και φωτο στο νήμα του evic για να φανεί το τελικό αποτέλεσμα.
Sent from my
2 using (frequently) my brain.