Λοιπόοοοοον...
Καλώς τη δέχτηκα!!!
Πρώτη εντύπωση.
Εξαιρετικό ατμιστικό μηχάνημα!!Αν δεν είχε κάποια γρεζάκια στα αυλάκια του ρυθμιστή του base feeding, και στην τρύπα του ρυθμιστή αέρα θα μιλούσα για τέλειο φινίρισμα. (Τα αφαίρεσα εύκολα).
Πρώτο στήσιμο με διπλό τριάρι φυτίλι και την 1,7 αντίσταση που τη συνόδευε χιαστή (τυπικό σετάπ). Ρύθμιση στα 3,7 βολτ. Base feeding ανοιχτό στο μισό αυλάκι, καμπάνα εντελώς κλειστή.
Εντυπωσιακή απόδοση από την πρώτη τζούρα!! Πλούσιος ατμός, αρκετό χτύπημα ακόμη και με 5αρα νικοτίνη.
Την καμπάνα ακόμη δεν την έχω ανοίξει, θα χρειαστεί να την ανοίξω?
(παίζω μια με την Ιθάκη μια με τον ΙΑΤΤΥ και προφανώς προλαβαίνουν τα φυτίλια να υγραθούν). Πάντως βλέπω μικρές φουσκάλες αέρα να βγαίνουν από τις τρυπούλες του base feeding και να ανεβαίνουν πάνω κατά την άτμιση.
Η γεύση είναι εξαιρετική. Έχω κάνει ήδη 2 ml.
Το εργαλείο, από ότι φαίνεται, απλά... δουλεύει!!! Ούτε κιχ δεν ακούγεται, πέρα από το τσιρτσίρισμα του υγρού στην αντίσταση!!
Πρέπει οποσδήποτε να βγει ανταλλακτικός ρυθμιζόμενος πόλος προς πώληση, μιας και είναι μικρούτσικος και είναι πολύ εύκολο σε ένα καθάρισμα να χαθεί!!
Ίσως να προσθέσω ένα όρινγκ στον ρυθμιστή αέρα για να βιδώνει πιο σφιχτά στο σώμα, μιας και ξεβιδώνει πολύ εύκολα (τουλάχιστον στη δική μου).
Επίσης πρέπει να βρω ένα μικρό όρινγκ για να το βάλω πάνω από τον ρυθμιζόμενο πόλο για να μην βιδώνει ως τέρμα, μιας και αντιμετώπισα το εξής. Κατα το βίδωμα του ατμοποιητή στο Provari, ο ρυθμιζόμενος πόλος βιδώνει κι αυτός μαζί με το μοντ, οπότε 2 φορές δεν μου έκανε επαφή.
Σχετικά με τον ΙΑΤΤΥ... (Βέβαια δεν έχουν στρώσει ακόμη τα φυτίλια, αλλά ταυτόχρονα έστησα και τον ΙΑΤΤΥ με μονό τριάρι και 1,7 αντίσταση, με το ίδιο υγρό, για άμεση σύγκριση).
Μου φαίνεται ίδια η ποσότητα του ατμού που βγάζουν, όμως του ΙΑΤΤΥ μοιάζει πιό πυκνός και με πιο πολύ βάρος, μιας και πέφτει πιο γρήγορα προς τα κάτω.
Το χτύπημα είναι καλύτερο στην Ιθάκη, αλλά σε αυτό παίζει ρόλο φαντάζομαι και ο ρυθμιστής αέρα.
Η γεύση... Θα μου επιτρέψετε ένα παράδειγμα... Του ΙΑΤΤΥ είναι σαν ενός πικάπ... "Αναλογική"... Έχει κάτιτις μέσα που την κάνει πιο "νόστιμη" πιό "γεμάτη", ενώ είναι ίδια η γεύση και της Ιθάκης, αλλά πιό στεγνή... Πιο σκληρή... Θα τη χαρακτήριζα πιο "ψηφιακή"!!
Ελπίζω να με καταλάβετε.
Σαν επίλογος ...
Πιστεύω ότι αν κάποιος έχει τα δυο αυτά ατμιστικά εργαλεία, έχει (για την ώρα
) κλείσει από φυτιλάτους ατμοποιητές.
Edit:
Ξέχασα... Εξαιρετικά εύκολο στήσιμο!!!! Σε 3 λεπτά άτμιζα!!
Edit No 2:
Δεύτερο τανκ, και η γεύση έχει "γλυκάνει" αρκετά, πράγμα που μάλλον σημαίνει ότι θέλουν και λίγο στρώσιμο τα καινούρια υλικα κατασκευής του.
Καμπάνα άνοιξα, μόνο όταν η στάθμη κατέβηκε κάτω από το άνοιγμα της καμπάνας. Καμμένο δεν είχα, πάρα μόνο μια υποψία φυτιλίλας. Υγρό στον πάτο του κεραμικού, καθόλου! Το έλενξα όταν άνοιξα για να ξαναγεμίσω.