Για να επιστρεψουμε και στο θεμα του νηματος.
Πριν λιγους μηνες αποφασισα μετα απο ενα χρονο με εγκο, να περασω σε βιβι (και βινταμπλεγιου) μοντ. Ζητουσα 18650 μπαταριες, και συγκεκριμενα τις panasonic με τα 3400 μαχ, (ειτε με ειτε χωρις βυζι, αναλογως τι μοντ θα επαιρνα) γιατι ειχα διαβασει τα καλυτερα εδω απο αποψη αυτονομιας. Τεσσερις, γιατι ατμιζω παρα πολυ κι εχω ανασφαλεια. Και τετραπλο φορτιστη. Παιρνοντας ως δεδομενο αυτην την επενδυση (ειτε επαιρνα προβαρι ειτε βαμο, τα ιδια θα εδινα για μπαταριες και φορτιστη), τα χρηματα που μου "περισσευαν" δεν ηταν για προβαρι με τιποτα. Αλλά υπηρχαν και οι αγγελιες και παρακολουθουσα μηπως και. Απο την αλλη, εχοντας ως κυριους ατμοποιητες τους "φτιαγμενους" ce3 gianto μου (με ποδιά ego), αλλά και θελοντας να παιξω με κανεναν evod, αλλά και με φθηνους επισκευασιμους διαφορων μεγεθων, η σκεψη του βαλε - βγαλε ανταπτορακι αν εχω ατμοποιητη με εγκο ποδιά, ή βαλε βγαλε δαχτυλιδι αν εχεις 22ρι ατμοποιητη για να μη φαινεται σαν παγοδα, δεν μου αρεσε. (Εξαιρω και την αυξηση κοστους για ανταπτορακι, δαχτυλιδι, και εξτενσιον του προβαρι για 18650ρα). Απο την αλλη, εαν ειχα καταληξει σε ενα μονιμο μεγεθος - μοντελο ατμοποιητη, και εαν δεν ειχα οικονομικες δυσκολιες, θα το επαιρνα, επηρεασμενος απο τις πολυ καλες κριτικες ως προς την ατμιστικη ποιοτητα του (δεν το εχω δοκιμασει).
Ηθελα λοιπον ενα μοντ με φλατ κεφαλη γιατι ταιριαζουν αισθητικα καλυτερα οι μεγαλοι ατμοποιητες, και με εγκο σπειρωμα στο πηγαδακι του για να παιρνει εγκο ποδιές. Ο μονος που μου τα εδινε τοτε αυτα ηταν ο βαμο, ο εβικ για τον οποιο ακουγα-διαβαζα οτι δεν εχει δυναμη, και θεωρητικα ο innokin svd που δεν ειχε ερθει ακομα, οποτε πηρα τον βαμο.
Απο ελληνικο καταστημα. Γιατι, σε περιπτωση στραβης, θα εμενα χωρις μοντ μονο οση ωρα χρειαζομαι μεχρι να παω στο μαγαζι, γιατι το μαγαζι θα μου εβρισκε λυση ειτε αντικαθιστωντας, ειτε "δανειζοντας" κατι αλλο, με οποιο τροπο τελως παντων μεχρι να λυθει η στραβη. (Οπως και εγινε, οχι με το βαμο αλλά με τον φορτιστη, ο οποιος αντικατεσταθη πριν τελειωσω την φραση μου). Και υπαρχουν δοξα τω θεω ολο και περισσοτερα τετοια μαγαζια.
Ειμαι υπερευχαρηστιμενος απο το βαμο, χωρις να μπορω να πω τιποτε το συγκριτικο με αλλους γιατι δεν τους εχω δοκιμασει, ειμαι ομως αρκετα εμπειρος για να ξερω οτι μου δινει αυτο που του ζηταω (τωρα αν του ζηταω 9 βατ και μου δινει 8μισυ, θα σας γελασω). Η πτωση μπαταριας σε μενα γινεται ελαφρως αντιληπτη οταν φτανει στα 3.5V χωρις να ειναι τοσο μεγαλη. Μεχρι τωρα δεν εχω κανενα προβλημα, εκτος καποιας στιγμης που το κουμπι του δεν εκανε καλα επαφη λογω μακας μαλλον, και που λυθηκε με ενα μπανακι με ισοπροπυλικη.
Σε ελληνικα καταστηματα κανει γυρω στα 40 με 45 ευρω (με τις εκπτωσεις που κανουν για το φορουμ) και συστηνω να αγορασθει απο ελλαδα, για αμεση λυση οποιοων προβληματων με οποιο τροπο. Στη φαστεκ κανει 24, επισης μια φονικη τιμη, για οποιον το προτιμα.
Επαιξα και μια μερα (προσεκτικα γιατι τον πηρα για φιλο) με τον innokin svd, που ειναι πιο ωραιος και "κυριλε", με το διπλο χρωμα γυαλισμενο-σατέν, που ταιριαζει με πιο πολλους ατμο, με το φαρδυ πηγαδι που παιρνει και τους Τ3, με το κλειδωμα (πολυ πρακτικο). Δεν διαπιστωσα λιγοτερη δυναμη στις ιδιες ρυθμισεις, οπως διαβασα καπου εδω προσφατα, αλλά η αληθεια ειναι οτι τον δουλεψα ισα να τον μαθω (για να τα εξηγησω μετα στον ανεπιδεκτο) και δεν τον "ρουφηξα" καλα.
Η τιμη του ειναι κανενα 20ρικο παραπανω απο ελλαδα, και κατι λιγοτερο παραπανω, απο φαστεκ.
Αυτες ειναι οι ολιγες διαπιστωσεις μου, και αυτα εχω να πω για τις συμφερουσες τιμες (οπως αντιλαμβανεται, ή εχει πραγματικη αναγκη ο καθενας - απο ελλαδα λιγο παραπανω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο, απο κινα πιο φθηνα με το ρισκο και την ταλαιπωρια του περιμενε, στειλε αν δεχονται κλπ).
Και για να μην στεναχωρησω τους οφτοπικτζηδες. Το προβαρι εργονομικο, δεν το λες. Απο τοτε που βγηκε, εχουν βγει παρα πολυ καλοι εργοστασιακοι εγκοατμοποιητες, και παρα πολλα χοντροι επισκευασιμοι. Μια κεφαλη φλατ και εγκο σπειρωμα στον κοννεκτορα του, πρεπει να τα βγαλει... (Για να το παρω κι εγω, οταν και αν, μου περισεψουν).