Η κύρια αιτία που θα μπορούσε να είχε αποτύχει η προσπάθειά μου να αντικαταστήσω το κάπνισμα με άτμισμα, ήταν η είσοδός μου σε κατάστημα με ηλεκτρονικά τσιγάρα!
Άγνοια, ελλειπής πληροφόρηση, κακή επιλογή εξοπλισμού, όχι μόνο για μένα, αλλά για οποιονδήποτε καπνιστή. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που εκείνη την εποχή (πριν 2 χρόνια περίπου) υπήρξε μεγάλη έξαρση στην αγορά Η.Τ. και στο αμέσως μετά διάστημα, οι περισσότεροι το παράτησαν. Οι περισσότεροι που γνωρίζω τελοσπάντων κι από ότι άκουγα τριγύρω μου εκείνη την εποχή. Από όλους τους γνωστούς μου και φίλους, είμαι ίσως ο μόνος που παρέμεινα μέχρι σήμερα, κι όσοι μ'εβλεπαν μετά από καιρό, είχα μια απορία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, λες και είχα κάνει μεγάλο άθλο που εξακολουθούσα να ατμίζω.
Θεωρώ ότι ακόμη και σήμερα, αν και η τεχνολογία στις συσκευές δεν έχει καμμία σχέση με το παρελθόν, και η προσομοίωση του καπνίσματος είναι πολύ πιο ρεαλιστική, ο κύριος λόγος που αποτυγχάνουν οι καινούργιοι ατμιστές, είναι επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι - μαγαζιά, που να μπορούν να προσεγγίσουν και να πληροφορήσουν τον καταναλωτή με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει ατμιστής για την υπόλοιπη ζωή του.
Μπορεί να ακούγεται κάπως σκληρό αυτό που λέω, όμως είναι η πραγματική αίσθηση που έχω, την οποία επιβεβαιώνω κάθε φορά που συναντώ έναν ΠΡΩΗΝ ατμιστή που τα παράτησε, όχι γιατί δεν το θέλει, αλλά γιατί δεν ικανοποιήθηκε.
Δηλαδή.... να έχει φτάσει κάποιος στο στάδιο να το πάρει απόφαση και να θέλει να απαλλαγεί από το κάπνισμα, και να μην μπορεί να βρεθεί κάποιος να τον βοηθήσει να "κρατηθεί" στο Η.Τ., αλλά να του πασάρει π.χ. μια "ότι να'ναι" μπαταρία με ατμοποιητή 2,8Ωμ της κακιάς ώρας και να κοντεύει ο άνθρωπος να βγάλει μαγουλάδες ρουφώντας και καταπίνοντας υγρό κάθε λίγο και λιγάκι εν έτη 2013 στην Θεσσαλονίκη!!!!!!! Είναι αυτό που λέει η παροιμία: "Βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας" και για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω μαγαζί, ούτε άλλου είδους συμφέροντα, είμαι ένας απλός και ταπεινός ατμιστής. Στεναχωριέμαι και θυμώνω, όμως όταν βλέπω φίλους να παρατάνε κάτι που θα μπορούσε να τους κερδίσει με 2 απλές κινήσεις και σωστή πληροφόρηση και καθοδήγηση.
Ίσως έχω ξεφύγει λίγο από το θέμα, όμως τα λέω αυτά γιατί κι εγώ θα τα είχα παρατήσει, αν δεν είχα επαφή με το internet για να ψάξω τί ήταν αυτό που πήγε στραβά και σταμάτησε να λειτουργεί σωστά και να αποδίδει το ρημάδι το Η.Τ. μετά τις πρώτες μέρες λειτουργείας! Μέσα στα πρώτα λεπτά ψαξίματος για Η.Τ., προβλήματα κλπ έπεσα πάνω στο forum και μετά... τέλος! Ο ορίζοντας άνοιξε, οι απορίες λύθηκαν και η γνώση ήταν μπροστά μου στο... πιάτο.
Ευτυχώς για μένα, που εξακολουθώ να είμαι ατμιστής, χωρίς προοπτική για πισωγύρισμα, "παίζοντας" πλέον και δοκιμάζοντας ατμοποιητές και υγρά και σύρματα και φυτίλια, αλλά δυστυχώς για πολλούς που δεν το έκαναν αυτό, για οποιονδήποτε λόγο δεν το έκαναν. Άλλοι ίσως ξαναγύρισαν ή μπορεί να ξαναγυρίσουν, πολλοί όμως τα παράτησαν και δεν θα επανέλθουν.
Κι αυτό είναι σίγουρα κακό (εκτός των άλλων) και για την ίδια αγορά του Η.Τ.
Υ.Γ.
Εννοείται ότι παντού υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες, άνρθωποι που νοιάζονται ή δεν δίνουν σημασία. Δεν βάζω τους πάντες σε ένα τσουβάλι, διαπιστώνω απλώς το μεγάλο κενό και το πρόβλημα που υπάρχει στη συγκεκριμένη αγορά.... αυτό είναι όλο! Κι αυτό γιατί αφορά το φλέγον και λεπτό ζήτημα του καπνίσματος, που δεν είναι απλή υπόθεση, δεν είναι τηλεόραση ή mp3 player! Είναι μια συσκευή ατμοποιήσης που έχει την δυνατότητα να απαλλάξει κάποιον από το κάπνισμα! Δεν είναι και λίγο....