vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

438 επισκέπτες, 7 χρήστες
chrantones, Olga68, gianniskouk, tsoutseki, manoslykos, Buliwyf, I.P

Πόση νικοτίνη παίρνουμε ?

Αποσυνδεδεμένος m.a.x.

• 710
  • Φύλο: Άντρας
  • το ΠΑΟΚίζειν εστί φιλοσοφείν
Απ: Πόση νικοτίνη παίρνουμε ?
« Απάντηση #120 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 19:34 »
μια αναλυτική περιγραφή της νικοτίνης ως χημικό στοιχείο.
http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_nicotine.htm

Αποσυνδεδεμένος panos

• 2780
  • Πολιτης διεφθαρμένης φορομπανανίας τρίτης διαλογής
« Απάντηση #121 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 12:24 »
Σωστά αλλά η τσίκλες δεν έρχονται σε επαφή με τους γύρω μας για να τους βλάψουν.
Μπορεί να ισχυριστεί κανείς άνετα ότι ο εμπνεόμενος ατμός περιέχει νικοτίνη και άρα εισπνεόμενος βλάπτει τους γύρω μας.

Το βασικό πρόβλημα με το κανονικό τσιγάρο δεν είναι η νικοτίνη που αιωρείται στην ατμόσφαιρα η οποία δεν είναι καρκινιγόνος ουτε και εθιστική στην ποσότητα που αιωρειται (απόδειξη: κανείς μη καπνιστής δεν εθίστηκε στη νικοτίνη επειδή σύχναζε σε καφετέριες μπαρ κτλ) αλλά οι περισσότερες απο 4.000 ουσίες που παράγονται με την καύση εκ των οποίων πολλές είναι καρκινογόνα κατηγορίας Α, δηλ. πολύ επικίνδυνα.

Στη η.τ. το παιχνίδι για μενα είναι στο μοίρασμα της πίτας δηλ. μεταξύ καπνοβιομηχανιών και φαρμακοβιομηχανιών παρεμβαίνει "από το πουθενά" κάποιος τρίτος και πολύ ελπιδοφόρος και παίρνει ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας. (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεσκίσουν το η.τ. στην έρευνα για να σιγουρευτούμε)

Το σημαντικότερο με το η.τ. είναι ότι αυτό έχει τη δυνατότηα να γίνει ασφαλές γιατί βασικά έχει 2 ουσίες PG/VG και νικοτίνη -το άρωμα προαιρετικό-  και είναι αποτελεσματικό ενώ το κ.τ. είναι αποτελεσματικό αλλά εντελώς ανασφαλές και τα φαρμακευτικά προιόντα είναι ασφαλή (εξαιρέσεις έχω ακούσει) αλλά δεν είναι ικανοποιητικά (δεν στοχεύουν στην απόλαυση).

Αποσυνδεδεμένος marbass

• 1139
  • Smoke free since 24/9/2009
« Απάντηση #122 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 14:37 »
Το βασικό πρόβλημα με το κανονικό τσιγάρο δεν είναι η νικοτίνη που αιωρείται στην ατμόσφαιρα η οποία δεν είναι καρκινιγόνος ουτε και εθιστική στην ποσότητα που αιωρειται (απόδειξη: κανείς μη καπνιστής δεν εθίστηκε στη νικοτίνη επειδή σύχναζε σε καφετέριες μπαρ κτλ) αλλά οι περισσότερες απο 4.000 ουσίες που παράγονται με την καύση εκ των οποίων πολλές είναι καρκινογόνα κατηγορίας Α, δηλ. πολύ επικίνδυνα.
Όπως το λες. Μπορεί να μην είναι το βασικό πρόβλημα η νικοτίνη  (εντάξει, αποφεύγει κανείς το μεγάλο σκόπελο δηλαδή τα καρκινογόνα της καύσης, των 4000 ουσιών κ.λ.π.) αλλά και αυτό δεν παύει να είναι πρόβλημα (έστω και μικρό ?) στα μάτια του μη καπνιστή.
Θα μου πεις υπάρχουν τόσες καταστάσεις που επιβάλονται με βία στον οργανισμό μας βλαβερές ουσίες αλλά αφού μπορεί να το αποφύγει και αυτό γιατί να μην το κάνει? Και θα το αποφύγει αν δεν του επιβάλεις εσύ (ο ατμιστής) να την εισνεύσει. Γιατί στα μάτια του μη καπνιστή θεωρείται βίαια επιβολή.  Ούτε αυτός ούτε ο νομοθέτης γνωρίζουν η νικοτίνη που αιωρείται στην ατμόσφαιρα δεν είναι ούτε καρκινιγόνος ουτε και εθιστική. Τη θεωρούν όμως τουλάχιστον ως ξένη ουσία στην οποία δεν πρέπει ο οργανισμός να υποβάλεται ούτε και του είναι φυσικά αναγκαία. Το απαιτούν και θα το απαιτήσουν (όπως κι εγώ θα έκανα ίσως εν αγνοία μου για άλλα πράγματα).
Αυτό λοιπόν που προσπαθώ να πω είναι ότι αυτό  μπορεί να αποτελέσει αιτία ή αφορμή (άσχετως  δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα) για να υπαχθεί το ΗΤ στα προϊόντα καπνού και στην τσιγαροαπαγόρευση.
Δεν προσπαθούμε εδώ μέσα να πείσουμε ο ένας τον άλλον αλλά να αντιληφθούμε το πως βλέπουν το θέμα οι απ' έξω απ' το χορό.

Αποσυνδεδεμένος NikFrance

• *
  • 33
    • Τo φόρουμ του Έλληνα Drummer.
« Απάντηση #123 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 14:59 »
Χρόνια πολλά και από μένα,

Παιδιά το θέμα είναι ότι παίρνουμε νικοτίνη το μόνο κακό τουλάχιστον αυτό ξέρουμε για την ώρα, όλα και όλοι που ασχολούνται με το θέμα λένε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο νοσηρό (κακό) μέσα στα υγρά που χρησιμοποιούμε.

Όλα αυτά ίσως να γυρίζουμε γύρο γύρο από τις ανησυχίες μας για αυτό που κάνουμε, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ έχει καμιά σχέση με το τσιγάρο ένα το κρατούμενο, από την άλλη μεριά μια ερώτηση: μόνο για την νικοτίνη πρέπει να ανησυχούμε όταν ατμιζουμε??

P.S.
Και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Νίκος

• *
  • 33
« Απάντηση #124 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 15:07 »
Επίσης ουσίες PG/VG τι είναι??

Τα δε αρώματα οι διάφορες γεύσεις που έχουν είναι χημικό συμπλήρωμα??

Soorrrry για τις ερωτήσεις όπως μου έρχονται σας πυροβόλο... :idiot1:

« Απάντηση #125 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 15:11 »
μια αναλυτική περιγραφή της νικοτίνης ως χημικό στοιχείο.
http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_nicotine.htm

εξαιρετικό αρθρο το οποίο απαντάει πολλές από τις ερωτήσεις που γίνονται εδώ  :thumpup:
(θα παρέθετα κομμάτια αλλά πιστεύω ότι θα το αδικούσα και ότι αξιζει το χρόνο σας)

Αποσυνδεδεμένος parpen

• 1006
  • A-2 + PP by Craven.gr + VV +Rc_mizer by Sokin
    • Parpen's e-liquid calculator
« Απάντηση #126 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 15:19 »
nickfrance, αφιέρωσε λίγο χρόνο και ψάξε το Forum. Θα βρεις μόνος σου τις απαντήσεις. Υπάρχει θέμα με ορολογίες και επεξηγήσεις.

• *
  • 33
« Απάντηση #127 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 15:21 »
nickfrance, αφιέρωσε λίγο χρόνο και ψάξε το Forum. Θα βρεις μόνος σου τις απαντήσεις. Υπάρχει θέμα με ορολογίες και επεξηγήσεις.

;) ;)

Αποσυνδεδεμένος Vasilis®

• 1185
« Απάντηση #128 στις: Ιανουαρίου 03, 2011, 17:58 »
Με ποια λογική ο ΕΟΦ (και το καρπούζι και το μαχαίρι) και εν ονόματι ποιου, αυθαίρετα, αποφάσισε και διέταξε πως οτιδήποτε (εκτός του Κ.Τ.) περιέχει νικοτίνη, εντάσσεται στα φαρμακευτικά προϊόντα
Πιστεύω, με τη λογική του ότι το κ.τ. είναι δεδομένα καταστρεπτικό για την υγεία (πίσσα, Co, αμμωνία, φορμαλδεΰδη, αρσενικό κτλ.) επομένως δεν μπορεί να ενταχθεί στα φαρμακευτικά προϊόντα μόνο και μόνο επειδή περιέχει και νικοτίνη. Δεν λέω βέβαια πως δεν εξυπηρετούνται συμφέροντα.

Αποσυνδεδεμένος craven.gr

• *
  • 1238
  • Αν δεν είμαι εδώ... μάλλον κάτι μαστορεύω..
« Απάντηση #129 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 08:47 »
Διαβάζοντας το link που παρέθεσε ο m.a.x., κράτησα τα παρακάτω για να ρωτήσω άν είναι αυτός ο λόγος που έχω συνέχεια φλέγματα.. :hmmm:
Οχι την μαυρίλα που είχα όταν κάπνιζα.. :nope:

"Η νικοτίνη είναι ένα υγροσκοπικό, υδατοδιαλυτό ελαιώδες και σχετικά εύφλεκτο υγρό".

"Απομάκρυνση της νικοτίνης. Το αίμα απαλλάσσεται μέσω των νεφρών από τη νικοτίνη και τους μεταβολίτες της που έτσι αποβάλλονται με τα ούρα. Επίσης νικοτίνη εκκρίνεται και στο σάλιο και είναι χαρακτηριστική η πικρή γεύση που αισθάνονται στο στόμα τους (καμιά φορά "κατά κύματα") οι καπνιστές. Από το σάλιο περνάει στο στομάχι και μέσω του λεπτού εντέρου η νικοτίνη επανέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που ερμηνεύει ένα είδος διακυμάνσεων της συγκέντρωσής της στο αίμα κατά τη διακοπή του καπνίσματος".

Αποσυνδεδεμένος Τριπολίτης

• 2016
« Απάντηση #130 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 08:54 »
εγω δεν εχω καθολου φλεγματα.  :hmmm:

Αποσυνδεδεμένος DARK ANGEL

• 1508
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠοτΕ ΔεΝ ΕφΥγα ΑΠο ΕδΩ.....
« Απάντηση #131 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 09:17 »
εγω δεν εχω καθολου φλεγματα.  :hmmm:
Ουτε εγω εχω φλεγματα!!

Ισως φταιει το υγρο ατμισματος?? που χρησιμοποιει ο carven? η ο καθε οργανισμος αντιδρα διαφορετικα?  :hmmm:

Αποσυνδεδεμένος Τριπολίτης

• 2016
« Απάντηση #132 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 09:19 »
σωστο και αυτο  :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος parpen

• 1006
  • A-2 + PP by Craven.gr + VV +Rc_mizer by Sokin
    • Parpen's e-liquid calculator
« Απάντηση #133 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 10:03 »
Τα 4-5 τελευταία χρόνια που κάπνιζα, είχα και βήχα και φλέγματα. Από τότε που το έκοψα και το έριξα στο άτμισμα, ούτε βήχας ούτε φλέγματα. Απολύτως τίποτα. Ίσως κανένα βηχάκι καμιά φορά στο τόσο.

Αποσυνδεδεμένος panos

• 2780
  • Πολιτης διεφθαρμένης φορομπανανίας τρίτης διαλογής
« Απάντηση #134 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 10:35 »
Όπως το λες. Μπορεί να μην είναι το βασικό πρόβλημα η νικοτίνη  (εντάξει, αποφεύγει κανείς το μεγάλο σκόπελο δηλαδή τα καρκινογόνα της καύσης, των 4000 ουσιών κ.λ.π.) αλλά και αυτό δεν παύει να είναι πρόβλημα (έστω και μικρό ?) στα μάτια του μη καπνιστή.
Θα μου πεις υπάρχουν τόσες καταστάσεις που επιβάλονται με βία στον οργανισμό μας βλαβερές ουσίες αλλά αφού μπορεί να το αποφύγει και αυτό γιατί να μην το κάνει? Και θα το αποφύγει αν δεν του επιβάλεις εσύ (ο ατμιστής) να την εισνεύσει. Γιατί στα μάτια του μη καπνιστή θεωρείται βίαια επιβολή.  Ούτε αυτός ούτε ο νομοθέτης γνωρίζουν η νικοτίνη που αιωρείται στην ατμόσφαιρα δεν είναι ούτε καρκινιγόνος ουτε και εθιστική. Τη θεωρούν όμως τουλάχιστον ως ξένη ουσία στην οποία δεν πρέπει ο οργανισμός να υποβάλεται ούτε και του είναι φυσικά αναγκαία. Το απαιτούν και θα το απαιτήσουν (όπως κι εγώ θα έκανα ίσως εν αγνοία μου για άλλα πράγματα).
Αυτό λοιπόν που προσπαθώ να πω είναι ότι αυτό  μπορεί να αποτελέσει αιτία ή αφορμή (άσχετως  δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα) για να υπαχθεί το ΗΤ στα προϊόντα καπνού και στην τσιγαροαπαγόρευση.
Δεν προσπαθούμε εδώ μέσα να πείσουμε ο ένας τον άλλον αλλά να αντιληφθούμε το πως βλέπουν το θέμα οι απ' έξω απ' το χορό.

To πρόβλημα το εντοπίζω στο ότι ο ατμός είναι ορατός.
Αν ήταν αόρατος αλλά κατα τα άλλα με την ίδια αίσθηση κτλ, είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
Κατ αρχήν ό δίπλα σου δεν θα ήξερε (ή δεν θα μπορούσε να είναι σίγουρος) τι κάνεις.
Αν έβγαινε κάποιο άλλο υγρό βάσης πέρα από PG/VG  και αόρατο και ακίνδυνο και να προσφέρει καλή αίσθηση, θα ήταν ένα μεγάλο βήμα....

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359795 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 997 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114207 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450024 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110694 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374726 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328098 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1067 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6430 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15285 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29344 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99908 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F