vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

Πόση νικοτίνη παίρνουμε ?

Αποσυνδεδεμένος Vasilis®

• 1185
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Πόση νικοτίνη παίρνουμε ?
« Απάντηση #90 στις: Απριλίου 05, 2010, 18:28 »
Δεν μπορώ να παρακολουθήσω το συλλογισμό σου , γιατί δεν συμφωνώ να μπερδεύουμε τις τζουρες τσιγάρου με τις τζούρες ατμίσματος.

Το πράγμα είναι απλό  όπως ξαναέγραψα
Αν ατμίζεις ημερησίως 4 ml στα  10mg τότε εισπνέεις 40mg νικοτίνη
Αν κάπνιζες 2 πακέτα βαριά τότε είσαι πάλι στα 40mg
Γιατί να μην μπερδεύουμε τις τζουρες τσιγάρου με τις τζούρες ατμίσματος? Τζούρες οι μεν, τζούρες και οι δε. Εξ' άλλου, πολλές εταιρίες σου λένε: τόσες τζούρες το φίλτρο ή το καρτομάιζερ. Έχεις μετρήσει πόσες τζούρες παίρνεις στάζοντας 2 σταγόνες στον ατμο? Νομίζω πως είναι 5. Με αρκετή ασφάλεια υπολογίζω 15 τζούρες τις 6 σταγόνες. Με δεδομένο ότι με 15 τζούρες πάνω-κάτω καπνίζεις ένα κ.τ. και ότι 1ml = 20 σταγόνες, μπορώ να συμπεράνω πως 0,33ml υγρού ισοδυναμεί με 1 τσιγάρο.
Λέγοντας πως "Αν ατμίζεις ημερησίως 4 ml στα  10mg τότε εισπνέεις 40mg νικοτίνη
Αν κάπνιζες 2 πακέτα βαριά τότε είσαι πάλι στα 40mg"
δεν σημαίνει ότι ατμίζεις με την ίδια συχνότητα που κάπνιζες.

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
  • Ατμιζω απο 9/9/09 τυχαίο ?
« Απάντηση #91 στις: Απριλίου 05, 2010, 18:36 »
Παράθεση
Λέγοντας πως "Αν ατμίζεις ημερησίως 4 ml στα  10mg τότε εισπνέεις 40mg νικοτίνη
Αν κάπνιζες 2 πακέτα βαριά τότε είσαι πάλι στα 40mg" δεν σημαίνει ότι ατμίζεις με την ίδια συχνότητα που κάπνιζες.
Και τι με ενδιαφέρει η συχνότητα ?
Εμένα με ενδιαφέρει τι μπαίνει μέσα , τι εισπνέω. Υπ αυτή την έννοια δεν είναι σωστός ο υπολογισμός μου ?
Η τζούρα είναι προσωπική του καθενός , άλλωστε η τζούρα στο ΗΤ παίζει ανάλογα με ατμοποιητή ( είδος , αν είναι παλιός ή φρέσκος , αν είναι στις καλές του και 1002 άλλα) . Επίσης αν έχω βάλει το βράδυ ένα κονιακάκι κάνω μεγαλύτερες τζούρες . Γενικά είναι μη μετρησιμο μέγεθος η τζούρα.
Οι εταιρείες μετράνε σε τζούρες για να πουλάνε σε άσχετους και συχνά έχουμε κοντράρει γι αυτο το θέμα.
Η μονάδα μέτρησης είναι το ml και το mg όλα τα άλλα είναι μη μετρήσιμα

Αποσυνδεδεμένος Vasilis®

• 1185
« Απάντηση #92 στις: Απριλίου 05, 2010, 18:40 »
Και τι με ενδιαφέρει η συχνότητα ?
Εμένα με ενδιαφέρει τι μπαίνει μέσα , τι εισπνέω. Υπ αυτή την έννοια δεν είναι σωστός ο υπολογισμός μου ?
Η τζούρα είναι προσωπική του καθενός , άλλωστε η τζούρα στο ΗΤ παίζει ανάλογα με ατμοποιητή ( είδος , αν είναι παλιός ή φρέσκος , αν είναι στις καλές του και 1002 άλλα) . Επίσης αν έχω βάλει το βράδυ ένα κονιακάκι κάνω μεγαλύτερες τζούρες . Γενικά είναι μη μετρησιμο μέγεθος η τζούρα.
Εγώ γι' αυτό μιλάω! Θέλω να ξέρω αν ατμίζοντας με την ίδια συχνότητα που κάπνιζα, υπάρχει διαφορά στη νικοτίνη που προσλαμβάνω.
EDIT> Επίσης, και με το τσιγάρο άλλες φορές κάναμε μεγαλύτερες τζούρες, άλλες μικρότερες. Πάντως, λιγότερες από 12 δύσκολα παίρνεις!

Αποσυνδεδεμένος spiros

• **
  • 341
« Απάντηση #93 στις: Απριλίου 05, 2010, 18:46 »
Εγώ γι' αυτό μιλάω! Θέλω να ξέρω αν ατμίζοντας με την ίδια συχνότητα που κάπνιζα, υπάρχει διαφορά στη νικοτίνη που προσλαμβάνω.
EDIT> Επίσης, και με το τσιγάρο άλλες φορές κάναμε μεγαλύτερες τζούρες, άλλες μικρότερες. Πάντως, λιγότερες από 12 δύσκολα παίρνεις!
αναλογα το τσιγαρο, καποια light που εχουν πιο αραιωμενο καπνο, βγαζουν λιγοτερες απο 10. Το εβλεπα στα δικα μου, pall mall πορτοκαλι.

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
« Απάντηση #94 στις: Απριλίου 05, 2010, 18:50 »
Δηλαδή , αν ατμίζεις όλη μέρα non και δεν το βγάζεις απ το στόμα σου (100% απο άποψη συχνότητας)
σε σχέση με
να ατμίζεις 15 λεπτά την ώρα  στα 36mg (25%  σε συχνότητα )
βγαίνει κάποιο οποιοδήποτε συμπέρασμα ?
ποιό είναι πιό υγειηνό?
πόση PG ή νικοτίνη εισέπνευσες ?

Ολα αυτά δεν απαντιούνται με τη συχνότητα , παρά μόνο όταν το βράδυ δεις πόσο κατέβηκε το μπουκαλάκι  :D

Αποσυνδεδεμένος Vasilis®

• 1185
« Απάντηση #95 στις: Απριλίου 05, 2010, 18:54 »
Δηλαδή , αν ατμίζεις όλη μέρα non και δεν το βγάζεις απ το στόμα σου (100% απο άποψη συχνότητας)
σε σχέση με
να ατμίζεις 15 λεπτά την ώρα  στα 36mg (25%  σε συχνότητα )
βγαίνει κάποιο οποιοδήποτε συμπέρασμα ?
ποιό είναι πιό υγειηνό?
πόση PG ή νικοτίνη εισέπνευσες ?

Ολα αυτά δεν απαντιούνται με τη συχνότητα , παρά μόνο όταν το βράδυ δεις πόσο κατέβηκε το μπουκαλάκι  :D
Αφού το non δεν έχει νικοτίνη, τι να συγκρίνω?

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
« Απάντηση #96 στις: Απριλίου 05, 2010, 19:02 »
Ελα μου ντε ?
Θελω να πω με αυτό ότι η σύγκριση Κτ -  ΗΤ  με βάση τη συχνότητα και τις τζούρες , όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον , δεν έχει κανένα νόημα

ΥΓ (off)
Γκολφ έμαθες ?

Αποσυνδεδεμένος Vasilis®

• 1185
« Απάντηση #97 στις: Απριλίου 05, 2010, 19:05 »
Ελα μου ντε ?
Θελω να πω με αυτό ότι η σύγκριση Κτ -  ΗΤ  με βάση τη συχνότητα και τις τζούρες , όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον , δεν έχει κανένα νόημα

ΥΓ (off)
Γκολφ έμαθες ?
Τέλος πάντων, θα τη βρω την άκρη!
(off) Πρέπει να ξαναρχίσω σιγά σιγά την προπόνηση!

EDIT> Να διορθώσω, γιατί κάτι δεν μου πήγαινε καλά από την αρχή, ότι 10 τζούρες είναι 1 σταγόνα.
Επομένως 1 τσιγάρο ισοδυναμεί με 0,165ml και όχι 0,33!
Άρα, 10ml υγρό ισοδυναμεί με 60 τσιγάρα και όχι 30.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2010, 22:14 από Vasilis »

Αποσυνδεδεμένος atmistis

• 1462
« Απάντηση #98 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 15:28 »
Σχετικά με το αρχικό ερώτημα, πρόσεξα το εξής σε σχέση με την περιγραφή της ουσίας νικοτίνη:

Εμφάνιση: 'Αχρωμο έως ελαφρά κίτρινο ελαιώδες υγρό, πολύ υγροσκοπικό. Αποκτά σταδιακά καστανό χρώμα κατά την έκθεση στον αέρα ή στο φως. 'Εχει έντονα καυστική και πικρή γεύση (ισχυρό δηλητήριο) και ελαφριά πυριδινική οσμή (σχεδόν άοσμη εάν είναι καθαρή).

Μοριακός τύπος: C10H14N2

Σχετική μοριακή μάζα: 162,23

Σημείο βρασμού: 247 ºC (στα 745 mm Hg, υπό μερική αποσύνθεση), 123-125 ºC (στα 17 mm Hg)
Σημείο πήξης: −79 ºC

Πυκνότητα: 1,0097 g·cm−3 (20ºC)

pK1: 6,16 (15ºC), pK2: 10,96

pH διαλύματος 0,05 Μ: 10,2

[α]D20: −169º

Διαλυτή στο H2O σε κάθε αναλογία και στους συνήθεις οργανικούς διαλύτες (αιθανόλη, χλωροφόρμιο, διαιθυλαιθέρα, πετρελαϊκό αιθέρα, έλαια)

Λόγος κατανομής (οκτανόλη/νερό) ως log Pow: 1,2

Σημείο ανάφλεξης: 95 ºC, εκρηκτικά όρια (% κ.ο. στον αέρα): 0,7 - 4

LD50 (σε ποντίκια): 0,3 mg/kg (ενδοφλεβίως), 230 mg/kg (από το στόμα)...

Αν λοιπόν η θερμοκρασία του ατμ δεν φτάνει αυτούς τους βαθμούς, είναι πολύ πιθανό η ποσότητα που τελικά προσλαμβάνουμε με το άτμισμα να είναι από ελάχιστη έως καθόλου.

ΠΗΓΗ: http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_nicotine.htm

Ποιο καλό παιδί από εδώ θα μπορέσει να μετρήσει τους βαθμούς που πιάνει ένας ατμ?  :hmmm:

Αποσυνδεδεμένος Kostas

• 1830
« Απάντηση #99 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 16:16 »
Κώστα σ' ευχαριστούμε για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες.  :thumpup:

Αν λοιπόν η θερμοκρασία του ατμ δεν φτάνει αυτούς τους βαθμούς, είναι πολύ πιθανό η ποσότητα που τελικά προσλαμβάνουμε με το άτμισμα να είναι από ελάχιστη έως καθόλου.
Σε ποια θερμοκρασία αναφέρεσαι?
Η νικοτίνη προσλαμβάνεται στον οργανισμό και χωρίς θερμότητα.
Βλέπε π.χ τσίχλες ή έμπλαστρα ή το καινούργιο nicorette.

Ποιο καλό παιδί από εδώ θα μπορέσει να μετρήσει τους βαθμούς που πιάνει ένας ατμ?  :hmmm:
Αυτό είναι μάλλον πρακτικά αδύνατο να γίνει επιστημονικά (ώστε να έχει και νόημα), γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Π.χ από την ποσότητα του υγρού που υπάρχει στον ατμοποιητή.
Από την τάση λειτουργίας. Από το χρόνο που έχουμε πατημένο το διακόπτη.
Επίσης ποια θερμοκρασία είναι σημαντική?
Αυτή η αναπτύσσεται στον ατμοποιητή ή αυτή που φτάνει στο στόμα?
Σε ποια απόσταση από τον ατμοποιητή πρέπει να μετρήσουμε? κτλ. κτλ.

Αποσυνδεδεμένος marbass

• 1139
  • Smoke free since 24/9/2009
« Απάντηση #100 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 16:52 »

Εγώ, εγώ κύριε  ;D

Να λοιπόν κάτι πολύ σχετικό και ΠΟΛΥ ενδιαφέρον
http://www.e-cigarette-forum.com/forum/experiments-equipment/31335-acrolein-vg-simple-test-results.html

Αποσυνδεδεμένος atmistis

• 1462
« Απάντηση #101 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 16:55 »
Μπράβο παιδιά για τις εύστοχες απαντήσεις...
και Κώστα ναι, τελικά δεν είναι απλά τα πράγματα όπως νόμισα   :-\

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
« Απάντηση #102 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 17:44 »
Παράθεση
και Κώστα ναι, τελικά δεν είναι απλά τα πράγματα όπως νόμισα   (Image removed from quote.)
Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι πιό απλό απ ότι φαίνεται και εξηγούμαι.
Το υγρό δεν κάθεται στο φιτίλι όση ώρα πατάς το κουμπάκι. Δηλ την ώρα που πατάμε το κουμπί ταυτόχρονα ρουφάμε οπότε η μόλις ατμοποιημένη ποσότητα υγρού παιρνει ήδη το δρόμο για τα πνευμόνια μας.
Αρα , πιστεύω , πως η μέγιστη θερμοκρασία που φτάνει το υγρό, (κι όχι η αντίσταση, αυτή δεν μας ενδιαφέρει) είναι λίγο πιό πανω απο το σημείο αεριοποίησης του υγρού ( το οποίο δεν γνωρίζω)
Επίσης μάθαμε στο σχολείο ότι κατά τη διάρκεια του βρασμού η θερμοκρασία του υγρού παραμένει σταθερή όσο διαρκεί το βράσιμο, εκτός αν αλλάξουν οι συνθήκες πίεσης, σωστα ?

Αποσυνδεδεμένος atmistis

• 1462
« Απάντηση #103 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 18:31 »
ABET Σταύρο,
μπράβο ρε φίλε,
άντε να βγάλουμε άκρη τώρα  :laugh1:
(αστειεύομαι φυσικά  :angel: )

« Απάντηση #104 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 02:24 »
 Χμμμ, βρε παιδιά, δεν νομίζω ότι μπορούμε να μετρήσουμε τη νικοτίνη που παίρνουμε. Αυτό θα γίνει μόνο εμπειρικά από τον εκάστοτε -έμπειρο- καπνιστή-ατμιστή.
 Εκείνο το άρθρο που είχατε παραθέσει κάποτε, αναφέρει πως είναι όμοιος ο τρόπος με τον οποίο δρά η νικοτίνη στον ατμό με αυτόν του καπνού του πούρου. Δηλαδή, όταν θα ανάψεις το πούρο σου, η νικοτίνη θα εισέλθει στο σύστημα σου απο τις κοιλότητες στο στόμα, γλώσσα κλπ με έναν αργό ρυθμό. Ο ρυθμός κάνει όλη τη δουλειά εδώ. Το τσιγάρο, με το που το κατεβάσεις, μέσα σε 10 δευτερόλεπτα ενεργοποιείται ολος ο μηχανισμός μεταφορας της νικοτίνης, η οποία έχει εισέλθει κυρίως απο τον πνεύμονα.
 Για μένα, λοιπόν, είναι καλό αυτό. Σημαίνει ότι δεν είναι ανάγκη να πολυασχολούμαι με το κατέβασμα του -διορθώστε με αν κάνω λάθος- ακόμα άγνωστου για την υγεία ατμού. Επίσης, παρατήρησα μια τεράστια διαφορά στον τρόπο χειρισμού του ατμού και του καπνού. Ο καπνός ξέρεις που βρίσκεται, σε καίει, μπορείς να καταλάβεις πόσο εισέπνευσες κλπ. Ο ατμός είναι σαν τον αέρα, δεν μπορώ να τον χειριστώ. Αρα, δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν με το ητ έπαιρνα περισσότερη νικοτίνη.
 Επίσης, ένα άλλο πράγμα που δεν ξέρω για να συγκρίνω είναι ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρεται η νικοτίνη κατα την κάυση απο τον ξερό-στερεό καπνό και κατα την ατμοποίηση απο ένα υγρό.
Α, και μην συγχέετε την κανονική νικοτίνη που βρίσκεται σε ένα τσιγαρο, είδα κάτι για 12mg κλπ. Αυτήν, απ'ότι ξέρω, θα την πάρεις μονο αν το φας το τσιγάρο.
Τέλος πάντων, δεν είμαι χημικός, μπορεί να λέω και αρλούμπες. Απλώς, με έχουν απασχολήσει τέτοια ζητήματα.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 360548 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1055 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114439 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450911 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 111021 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 375631 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328596 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1106 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6489 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15359 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29428 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 100024 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F