Χρειάζομαι τα φώτα σας ...
Ξαφνικά το evic μου το οποίο δουλεύω σχεδόν αποκλειστικά με τον RSST και το killer άρχισε να βγάζει το μήνυμα "Βλάβη ατμοποιητή" (ελληνικό firmware 1.4) και φυσικά να μην δουλεύει. Το ανοιγόκλεισα, έβαλα άλλη μπαταρία, καθάρισα καλά πόλους και σπειρώματα, ξαναέστησα και τους δύο άτμο, ανεβοκατέβασα θετικούς πόλους. Τα ίδια. Μία στις τόσες αναγνωρίζει στιγμιαία την αντίσταση και μετά το ίδιο μύνημα. Το περίεργο είναι ότι οι δύο αυτοί ατμο δουλεύουν σε όσες ego μπαταρίες έχω αλλά και όσους (6-7) άλλους clearo/atmo έβαλα στο evic δουλεύουν κανονικά.
Το μόνο που σκεφτόμαι από Δευτέρα είναι βάλω έναν αντάπτορα στο evic μπας και γίνει τίποτα.
Καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει ;
Στα τονισμένα εννοείς ότι έπαιξες με τους θετικούς πόλους του ατμοποιητή ή τον θετικό πόλο του εβικ? Με ένα μικρό κατσαβιδάκι "παίξει" λίγο τον θετικό πόλο του εβικ. Ίσως έχει συμπιεστεί και δεν κάνει καλή επαφή. Και φυσικά αυτό δεν είναι ελάττωμα του εβικ αλλά του χ ατμοποιητή που προεξέχει πολύ ο πόλος του. Είχα βιδώσει τον ντρίπερ στο Wizard Evolved και που είπε "τσεκ ατομιζαιρ". Δεν έφταιγε το μοντ αλλά ο πόλος του ντρίπερ είχε μπει πολύ μέσα. Θεωρώ ότι αν πάιξεις λίγο τον πόλο (θα κάνει ένα υπόκωφο "κλικ" μόλις ξεσκαλώσει) και βάλεις αντάπτορα δεν θα έχει πρόβλημα. Εγώ κοντά 4 μήνες και 30.000 τζούρες (σχεδόν πάντα με αντάπτορα) δεν είχα κανένα πρόβλημα με το εβικ. Το ίδιο φυσικά πρόβλημα (με σκαλωμένο θετικό πόλο του μοντ) έχει αναφερθεί και στο νήμα του Προβάρι όπως και άλλων μοντς.
Για τα υπόλοιπα περί "αδύναμου" και "ανακριβές" έχω γράψει πολλάκις τι πιστεύω για το εβικ. Και τώρα που ατμίζω με dna20 πάλι τα ίδια πιστεύω. Για το 80-90% των ατμιστών το εβικ είναι μία "καλή" συσκευή. Γιατί το 80-90% (μην κρίνετε από το φόρουμ και όσους γράφουμε και ενημερωνόμαστε. Πηγαίνετε σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού τσιγάρου καθίστε κανά μισάωρο, να ακούσετε απορίες και σκέψεις. Δεν εννοώ "Χαζές". Εννοώ μη κατοχή ειδικών γνώσεων) δεν ξέρει καν τι είναι τα αμπερ και γιατί ενδεχομένως να χρειαστεί παραπάνω από 2.5Α και 11βατ. Όμως θα εκτιμήσει:
- το πλήρες πακέτο πώλησης.
- την καλή τιμή. Μιλάω για την τωρινή τιμή των 75 περίπου ευρώ που έχει μέσα μπαταρία των 12 ευρώ και φορτιστή. Γιατί για 120-130 είναι ακριβό.
- την γκατζετοειδή προσέγγιση στο ΗΤ
- την μοναδική και πλούσια οθόνη.
- την ευκολία να ατμίζει στο γραφείο και στο αυτοκίνητο και να ατμίζει ταυτόχρονα. Έτσι γλυτώνεις και τα λεφτά από δεύτερη μπαταρία. Περίπου ένα τρίμηνο ήμουν μόνο με την μαμά μπαταρία.
- τα στατιστικά στον υπολογιστή. Τα μλ είναι καλύτερος δείκτης αλλά γιατί να μην έχω και άλλα αφού μπορώ?
Τα αρνητικά του εβικ (για τον μέσο καπνιστή πάντα) για μένα είναι δύο:
- ευαίσθητες σπείρες. Λύνεται με έναν αντάπτορα μόνιμα. Ο οποίος λύνει και το πρόβλημα των διαρροών και τον φόβο μην περάσει υγρό στο μοντ.
- ευαισθησία σε πεσίματα. Μία φορά μου έπεσε και άντεξε. Σε άλλον όμως μπορεί να σπάσει η οθόνη ή η κεφάλη. Αυτά συμβαίνουν. Σε αλλον πέφτει το τηλέφωνο και δεν παθαίνει τίποτα και σε άλλον πέφτει και σπάει η οθόνη. Δλδ το μοντ δεν πρέπει να το προσέχουμε? Όσο προσέχω το τηλέφωνο μου προσέχω και το μοντ.
Χάρισα σε μία φίλη το εβικ (σχεδόν το χάρισα γιατί θέλω να το έχω ως ανάμνηση. Θα το κρατήσει για όσο θέλει) και το πρώτο που της είπα είναι για τις σπείρες. Μόλις είδε την οθόνη και το μενού το κρατούσε λες και ήταν το Iphone7. Γιατί ΔΕΝ ήξερε καν ότι υπάρχουν βατ, οθόνες και usb στο ΗΤ. Σε φίλους έβλεπε κάτι "μικρά" μου έλεγε και ότι όλο της γκρίνιαζαν που δεν κρατάει η μπαταρία και δεν είναι "δυνατό" κλπ. Ήδη 2 μέρες όλο γουστάρει και πιο πολύ. Και είναι βαριά καπνίστρια.
Το εβικ σίγουρα είναι ψοφίμι μπροστά σε ένα μηχανικό ή στο προβάρι. Αλλά είναι "δυνατό" μπροστά σε κάτι άλλα ΗΤσιγαροειδή. Για αυτό και προσωπικά το θεωρώ "καλό". Γιατί μπορεί να είναι ανακριβές και αδύναμο αλλά το όλο "πακέτο" είναι ένα "συν" στο να σε κρατήσει μακριά από το κτ. Εμένα προσωπικά με βοήθησε αυτή η γκατζετάδικη πλευρά του πολύ. Το πακέτο με το κάμελ σιγά σιγά δεν μου προσέφερε ενδιαφέρον. Δεν προσπάθησα δλδ να ατμίζω και να μην καπνίζω. Για καμιά 10αριά μέρες έκανα παράλληλα. Μου άρεσε ο ατμός, μου άρεσε και το εβικ οπότε άντε γεια καμήλα. Φυσικά αν κάποιος προχωρήσει σε βατ, αμπέρ κλπ μετά από 2-3-5-10 μήνες ας πάει σε κάτι πιο δυνατό. Το μισό ECF βρίζει το εβικ αλλά το άλλο μισό το υπερασπίζεται. Και οι δύο έχουν ισχυρά επιχειρήματα. Και για μένα εκεί είναι και η μαγκιά του...
Ααα ξέχασα. Αυτό με την αντίσταση, δεν νομίζω ότι φταίει το εβικ. Η αντίσταση μεταβάλλεται όσο ατμίζουμε. Σε μένα ότι λέει το πολύμετρο λέει και το εβικ.