Σας χαιρετώ όλους και σας ευχαριστώ για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που έχετε μαζέψει σε αυτό το φόρουμ. Το διαβάζω καιρό σαν επισκέπτης αλλά πριν λίγες μέρες πλέον και σαν κάτοχος eVic.
Πριν περίπου 4-5 χρόνια είχα μία κακή εμπειρία με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Είχα αγοράσει ένα από φαρμακείο (ούτε που θυμάμαι μάρκα) που είχε το σχήμα τσιγάρου. Έπαιρνε αμπούλες. Είχε απαράδεκτη γεύση και μάλιστα δεν έβγαζαν καν με νικοτίνη ή κοντινή γεύση καπνού. Το είχα πληρώσει και 50-60 ευρώ και πήγε και χαμένο. Έκτοτε δεν το είχα ξαναψάξει το θέμα. Κατά σύμπτωση άρχισα να το ψάχνω πάλι πριν λίγο καιρό πιο έντονα και πριν λίγες μέρες βρέθηκα σε μία παρέα με έναν 83άχρονο, 70 χρόνια καπνιστή (έψαχνα τις γοπές στην κατοχή στον δρόμο. Ευτυχώς τότε δεν είχαν φίλτρα, μου είπε). Αρχίσαμε να μιλάμε για το τσιγάρο. Κάποια στιγμή μου λέει "Εγώ ΣΩΘΗΚΑ" και μου βγάζει ένα e-go T. Περίπου 1.5 χρόνο το χρησιμοποιεί μαζί με 3-4 κανονικά τσιγάρα μέσα στην ημέρα. Ακριβώς ότι θα ήθελα να κάνω και εγώ δλδ. Την ίδια μέρα πήγα και πήρα ΗΤ. Από την προηγούμενη έρευνα σε αυτό το φόρουμ αλλά και από άλλες πηγές είχα ξεχωρίσει δύο. Το e-go C και το eVic. Το πρώτο για την απλότητα του και τον λυόμενο ατμοποιητή και το δεύτερο για την ευελιξία του, τις ρυθμίσεις (τις οποίες φυσικά δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ ακόμη λόγω άγνοιας) αλλά και το γκατζετοειδές του πράγματος. Φυσικά από όσα είχα διαβάσει και τα δύο έχουν συν και πλην, όπως και τα περισσότερα κατασκευάσματα. Τελικά, αν και είναι αρκετά τα χρήματα και δεν μου περίσσευαν, κατέληξα στον δεύτερο με το σκεπτικό της ευκολία/δυνατοτήτων αλλά και του "μια και καλή". Το αγόρασα από επαρχία. Ήταν μεν λίγο ακριβότερος από το να το έπαιρνα μέσω e-shop στην Αθήνα, αλλά είχε μαζί ατμοποιητή XL της Νobacco και μου έκανε και δώρο 2 υγρά οπότε χοντρικά μία η άλλη μου πήγε.
Ίσως να γράφω και ανακρίβειες, οπότε με διορθώνεται αν χρειάζεται βέβαια.
Ο ατμοποιητής της Νομπακο μου άρεσε ως ιδέα για δύο λόγους. Είναι διάφανος, παίρνει 5Ml και ταυτόχρονα έχει ανταλλακτικά στο φιτίλι/αντίσταση (2,4 ή 1,8) που κάνουν 2.5 ευρώ/τμχ. Αυτό μου άρεσε για λόγους ευκολίας. Αν καεί, απλά ανοίγω ξεβιδώνω το φυτίλι και αλλάζω. Το επιστόμιο/φίλτρο είναι μαύρο πλαστικό και πήρα ένα αλουμινένιο πιο μεγάλο. Ταυτόχρονα όπως το φαντάστηκα το αλουμίνιο είναι και πιο δροσερό στην αίσθηση.
Το evic πέρα των ρυθμίσεων μου άρεσε σαν ιδέα και λόγω μπαταρίας. Φορτίζει από οποιοδήποτε usb και ταυτόχρονα κρατάει πολύ. Στο πακέτο έχει ένα 500mah και θέλει 8 ώρες φόρτιση αλλά με τον 2Α που έχω μέσα σε 2παρά ώρες είναι έτοιμο. Η μπαταρία φαίνεται ότι κρατάει πολύ και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει. Σαν ανταλλακτικό κοστίζει από 7 εως 12 ευρώ (η Samsung που φοράει).
Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό:
Τα υγρά που πήρα είναι το Camtel και το Virginia με 18 νικοτίνη. ¨Ηθελα να είναι "τσιγαροειδή" γιατί η προηγούμενη εμπειρία μου με μήλα, αχλάδια, σοκολάτες κλπ ήταν όπως έγραψα τραυματική. Το αποτέλεσμα του camtel που έχω ξεκινήσει είναι αρκετά καλό θα έλεγα σαν αίσθηση και σαν γεύση. Φυσικά δεν είναι τσιγάρο αλλά δεν είναι και πολύ μακρία από αυτό που θα ήθελα.
Έχω διαβάσει αρκετά αλλά θα ήθελα να εκφράσω και κάποιες απορίες που δεν μπορώ να λύσω επακριβώς:
1) Από όσα ξέρω δεν πρέπει να αναμιγνύουμε υγρά εκτός και αν είναι τα ίδια με απλά διαφορετική νικοτίνη. Αν λοιπόν θέλω να δοκιμάσω άλλο υγρό τι ακριβώς πρέπει να κάνω? Ανοίγω τον ατμοποιητή (αν δεν έχει τελειώσει το υγρό) αδειάζω το υγρό, σκουπίζω το φυτίλι με χαρτί για να τραβήξει όσο γίνεται από το παλιό υγρό και γεμίζω με το άλλο? Υποθέτω ότι το φυτίλι δεν πρέπει να πλένεται με νερό λόγω της αντίστασης (αν θέλω να το χρησιμοποιήσω εννοώ σχετικά άμεσα και να μην περιμένω 2-3 ώρες να στεγνώσει)? Ή είναι άλλη διαδικασία?
2) Τι αλλαγές κάνουν στην πράξη οι μεταβολές στα W και στα V? Κάνει πιο δυνατό το "χτύπημα" το ένα από το δύο έχω διαβάσει αλλά δεν έχω καταλάβει στην πράξη (στο λαιμό μου) τι αλλάζει το ένα και τι αλλάζει το άλλο.
3) Έχω διαβάσει ότι ο "καπνός"-ατμός που βγαίνει είναι "απλός" ατμός. Ισχύει αυτό? Έχω προσέξει και εγώ και η γυναίκα μου ότι μάλλον δεν μυρίζει καθόλου αλλά είναι πράγματι απλός ατμός? Μπορώ δλδ να ατμίζω και μέσα στο σπίτι μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους ή τους επιβαρύνω έστω και αν δεν μυρίζει?
4) Σαν νέος ατμιστής, με τι συμβουλεύετε να αρχίσω τις δοκιμές μου (υποθέτωντας ότι έχω 2,4 Ω στο φιτίλι). Με μεταβολές στα Volt ή στα Watt? Που θα δω περισσότερες διαφορές και που θα τις δω (στον λαιμό, στην γεύση, στην μπαταρία)?
Οι τρεις τελευταίες ερωτήσεις δεν είναι του παρόντος νήματος αλλά τις εκφράζω εδώ και αν έχετε κάποια λινκ στο φόρουμ ή αλλού όπου υπάρχουν οι απαντήσεις αν μπορείτε παραθέστε. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
Το eVic φορούσε την 1.2 έκδοση. Κατέβασα το πρόγραμμα για τον υπολογιστή και μου έκανε μόνο του αναβάθμσιση σε 1.3. Υπάρχει κάποια επιλογή που να μου δείχνει στο evic (και όχι μόνο στον υπολογιστή) τις ρουφηξιές κάθε ημέρας?
Μια ερώτηση για το μενού. Δεν μπορώ να καταλάβω στο μενου στο vapor set -> switch , τι διαφορές έχουν τα VV, VW (αυτά τα καταλαβαίνω, ρυθμίσεις βολτ η βατ), RVV, RVW1, RVW2, RVW3 (αυτά τα τέσσερα δεν καταλαβαίνω).
Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω σαν νέος χρήστης του eVic αλλά και του ΗΤ? Κάποιες πρακτικές συμβουλές?
Σας ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα και πάλι.