vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

283 επισκέπτες, 1 χρήστης
manoslykos

Αναμιξεις υγρων πως γινονται...

Απ: Αναμιξεις υγρων πως γινονται...
« Απάντηση #75 στις: Δεκεμβρίου 05, 2010, 16:54 »
Λοιπον gegeor αν και απουσιαζει ο zoomamalakibi θα προσπαθησω να σε βοηθησω.Καταρχην αν θες να αραιωσεις την ατμιστικη βαση και απο 24 mg νικοτινης(αν θυμαμαι καλα)θελεις να την κανεις λιγοτερο τοτε χρησιμοποιεις την Προπυλενικη Γλυκολ.Αν οχι τοτε χωρισε την ατμιστικη βαση σε 5+5 ml και στα πρωτα 5 ml αφου ανακινησεις καλα το αρωμα ριξε 3 σταγονες για αρχη.Μετα ανακινησε τα 5 ml που εκανες και αστο κανενα 12ωρο να δεσει.Ενδιαμεσα να ανακινεις το υγρο για καλυτερα αποτελεσματα.Μετα τις 12 ωρες δοκιμασε το.Αν σου φαινεται καλο τοτε το πετυχες αν οχι ριξε δυο σταγονες ακομα μεχρι να το αισθανθεις στο ατμισμα οπως το θες.

Ok, ομως  την  Προπυλενικη Γλυκολη   δεν  θα  την  χρησιμοποιησω  παρα  μονο αν  θελω να  κατεβάσω  την  νικοτίνη?

Αποσυνδεδεμένος SEB

• 5899
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #76 στις: Δεκεμβρίου 05, 2010, 16:56 »
Ok, ομως  την  Προπυλενικη Γλυκολη   δεν  θα  την  χρησιμοποιησω  παρα  μονο αν  θελω να  κατεβάσω  την  νικοτίνη?
Ετσι ακριβως.Καλη επιτυχια  :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος vasilisx

• *
  • 38
  • Όσα δεν φτάνει η αλεπού πηδάει και τα πιάνει...!
« Απάντηση #77 στις: Δεκεμβρίου 05, 2010, 17:35 »
Απο την αλλη μπορεις να πας κ εδω: http://www.e-cig-reviews.com/eliquid%20calculator.html#

Αποσυνδεδεμένος parpen

• 1006
  • A-2 + PP by Craven.gr + VV +Rc_mizer by Sokin
    • Parpen's e-liquid calculator
« Απάντηση #78 στις: Δεκεμβρίου 05, 2010, 18:57 »
Καλησπερα

εχω  το  σετ  απο  funstore για  να  φτιαξω  το δικο μου  υγρο. Εχω τα εξης

2 μπουκαλακια Προπυλενικη Γλυκολη 10ml εκαστο
1 μπουκαλάκι Ατμιστικη Βαση - Ice Blade X-High

1 μπουκαλάκι "καθαρό αρωμα αναμειξης" MaxBoro Ultimate 5ml

κ η  ερώτηση  Κρισεως  ειναι,.,,,,,,Πως  τα  αναμιγνυω για να  φτιαξω  υγρο  ατμίσματος  ας πουμε  για  5 ml?(δοκιμαστικο)?χεχεχε ...Αν καποιος μπορει να  βοηθησει  κ  να μου  πει  τροπο  -αριθμο  σταγονες  κλπ..
ευχαριστω

To Χ-High έχει περιεκτικότητα 36mg/ml . Άρα υπερβολικό για άτμισμα. Χρειάζεται αραίωση.

Αν υποθέσουμε πως θέλεις να φτάσεις στα 12 mg/ml τότε για ποσότητα 1 ml βάσης θα πρέπει να προσθέσεις 2 ml γλυκόλης ώστε στο συνολικό νεο υγρό 3 Ml να έχεις νικοτινη 12 mg/ml. Αν θα ήθελες 18mg/ml θα έπρεπε να προσθέσεις 1 ml γλυκόλης. Αν αντιθέτως ήθελες να φτάσεις στα 6 mg/ml τότε θα έπρεπε να προσθέσεις 5 ml γλυκόλης.

Αυτό απλά ως παράδειγμα και μόνο. Τώρα με τα αρώματα, άλλα είναι πολύ δυνατά και άλλα αρκετά αδύναμα. Το συγκεκριμένο που έχεις δεν το ξέρω, αλλά αν ανοίγοντας το μπουκαλάκι του, σου μυρίζει πολύ έντονα, τότε (μάλλον) είναι αρκετά δυνατό. Να λάβεις επίσης υπόψιν σου πως τα συγκεκριμένα μπουκαλάκια αρώματος του Funstore , οι 40 σταγόνες τους μας δίνουν 1 Ml(δοκιμασμένο).

Άρα αν θέλεις 5% άρωμα στο υγρό των 5 ml , τότε θελεις 0,25 ml άρωμα που σημαίνει 10 σταγόνες.

Αποσυνδεδεμένος E GO

« Απάντηση #79 στις: Δεκεμβρίου 17, 2010, 15:19 »
παδια για και απο μενα!! μολις αγορασα το nobbaco ry3 σκετη αιδια!!μπορω να ριξω καποιο υγρο απο flavorart να γινει καλυτερο???? :wall: κατι σε πιο γλυκο

Αποσυνδεδεμένος parpen

• 1006
  • A-2 + PP by Craven.gr + VV +Rc_mizer by Sokin
    • Parpen's e-liquid calculator
« Απάντηση #80 στις: Δεκεμβρίου 18, 2010, 00:24 »
παδια για και απο μενα!! μολις αγορασα το nobbaco ry3 σκετη αιδια!!μπορω να ριξω καποιο υγρο απο flavorart να γινει καλυτερο???? :wall: κατι σε πιο γλυκο

χαχαχαχαχα....έτσι ακριβώς αισθάνθηκα και εγώ, που αγόρασα το Ry2. Σίγουρα μπορείς να το βελτιώσεις σε επίπεδο που να ατμίζεται. Δεν ξέρω βέβαια τι γεύση έχει το Ry3...αλλά κάποια αρώματα της FlavourArt είναι αρκετά δυνατά για να σπάζουν γεύσεις. Π.χ το Μήλο και η Μέντα. Προσπάθησε να σκεφτείς ποιο άρωμα (μη καπνιστικό) της Flavourart θεωρείς πως είναι πιο αντίθετο από αυτό που ατμίζεις και άρχισε να προσθέτεις σταγόνες. Θα βοηθούσαν επίσης η Βανίλiα, η καραμέλα και το ButterScotch.

Αποσυνδεδεμένος E GO

« Απάντηση #81 στις: Δεκεμβρίου 18, 2010, 06:41 »
o.k aγορασα μηλοπιτα plan-b τελειο!!!!!!! :yes:

Αποσυνδεδεμένος kitsaras

• *
  • 8
« Απάντηση #82 στις: Απριλίου 04, 2011, 03:15 »
Αν θελησω να φτιαξω υγρο χωρις καθολου PG και καθολου νικοτινη μονο φυτικη γλυκολη + αρωμα χρειαζομαι και καποια αλλη "ατμιστικη βαση" εκτος της φυτικης γλυκολης (αραιωμενης με νερο);

Δλδ θελω να φτιαξω ενα "μηλο" 0 νικοτινη πχ

περνω το αρωμα απο εδω : http://www.funstore.gr/index.php?target=products&product_id=247
και
περνω και την γλυκολη απο εδω : http://www.funstore.gr/index.php?target=products&product_id=368

και θελησω να φτιαξω ενα 10ml μπουκαλακι βαζω 8ml γλυκολη και 2ml νερο* + οσο αρωμα 8ελω αφαιρωντας τα ml του αρωματος απο την γλυκολη;

Δλδ αν στα 10ml θελησω να βαλω 1ml αρωμα η αναλογια γινεται 7ml γλυκολη + 1ml αρωμα + 2ml νερο*;
Ή προχωραω κανονικα στην σταθερη αναμιξη της γλυκολης (velvet cloud) 8ml + 2ml νερο* και μετα παιζω με τις σταγονες στο αρωμα και οπου μου κατσει; (ασχετος αν θα βγει παραπανω απο 10ml λογω τα + του αρωματος).

* = απιονισμενο νερο.

Ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος ggero

• 613
« Απάντηση #83 στις: Απριλίου 04, 2011, 09:32 »
Καλώς ήρθες φίλε στην παρέα....
Κανονικά θα πρέπει ολα τα συστατικά να είναι εως 100% εαν θες να πάρεις ακριβώς την γευση της συνταγής ... Εγώ όμως τα φτιαχνω με τον τρόπο σου ... Φτιάχνω την νικοτινουχα βάση αρχικά και την κρατάω στην άκρη ..(καμιά 200αριά Ml)...Όταν θέλω να φτιάξω υγρά την μεταφέρω σε μικρότερα μπουκαλάκια και προσθέτω μόνο το άρωμα ...Το πολύ πολύ να βγει το υγρό λίγο πιο ελαφρύ σε νικοτίνη αλλά μικρό το κακό

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
  • Ατμιζω απο 9/9/09 τυχαίο ?
« Απάντηση #84 στις: Απριλίου 04, 2011, 11:08 »
Παράθεση
και θελησω να φτιαξω ενα 10ml μπουκαλακι βαζω 8ml γλυκολη και 2ml νερο* + οσο αρωμα 8ελω αφαιρωντας τα ml του αρωματος απο την γλυκολη;

Μια που το άρωμα πρέπει να κυμαίνεται απο 1 έως 4 % , δεν έχει σημασία αν θα το μετρήσεις ή όχι στο γενικό ποσοστό.
Το 1ml άρωμα στα 10ml υγρού που γράφεις στο παράδειγμα, είναι 10% , δηλαδή πάρα πολύ.

Αποσυνδεδεμένος kitsaras

• *
  • 8
« Απάντηση #85 στις: Απριλίου 04, 2011, 14:39 »
Σας ευχαριστω και τους 2 σας και το 3ερω Abet πως το 1ml στα 10ml ειναι οχι πολυ υπεραρκετο 8α ελεγα μιας και στα 100ml χρειαζεσαι σχεδον 2.2 me 2.4ml αρωμα (βαση το ποσο γλυκα τα θελω εγω τα υγρα).

Η απορια μου ηταν αφου θελω να ειναι χωρις νικοτινη και τα θελω μονο φυτικα τα υγρα μου δεν χρειαζεται πλεον αυτη η βαση http://www.funstore.gr/index.php?target=categories&category_id=65
μπορω ανετα να αναμειξω νερο στην VG + αρωμα και να την ατμισω σωστα;

Ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
  • Ατμιζω απο 9/9/09 τυχαίο ?
« Απάντηση #86 στις: Απριλίου 04, 2011, 15:29 »
Σωστά!
Αυτό που με μπερδεύει είναι αυτό που λές "... ποσο γλυκά τα θέλω..."
Το άρωμα δεν έχει σχέση με τη γλυκύτητα, αφού η φυτική ( και η PG) είναι απο μόνες τους γλυκές. Το άρωμα απλά χρησιμεύει απλά για να σου θυμίζει κάτι γνωστό (μήλο, τσιγάρο κλπ)

Αποσυνδεδεμένος kitsaras

• *
  • 8
« Απάντηση #87 στις: Απριλίου 04, 2011, 16:27 »
Σωστα Abet με το γλυκα εννοω ποσο εντονα θελω να μενει η γευση του αρωματος στο στομα μου (επειδη περνω μονο γλυκα αρωματα και οχι τσιγαρισια)  πχ αν ειναι πολυ εντονη η λιγοτερο εντονη  η γευση, προσωπικα εγω ετσι τα εχω καταταξει :)

Edit: εχω δοκιμασει και υγρα που σου αφηνουν γλυκαδα στη γλωσσα. Εχουν + κατι extra μεσα πχ κατι σαν αυτο http://www.flavourartexpress.biz/index.php?dispatch=products.view&product_id=158 ;

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας  γιατι ημουν ετοιμος να παραγειλω μια 100ml  Ηeaven Juice Crystal  0mg "Velvet Cloud" ενω εχω ηδη μια 100ml φυτικη γλυκολη αγορασμενη απο την FlavourArt που αν την αραιωσω με νερο φυσιολογικα μου δινει ετοιμη μια Heaven Juice Crystal 0mg Velvet Cloud βαση του τη λενε στο σιτε τους.

Απορια: Υπαρχει περιπτωση το ετοιμο τους Heaven Juice Crystal 0mg Velvet Cloud να εχει διαφορα απο αυτο που θελω να φτιαξω εγω; και η απορια αυτη γεννηθηκε απο το: γιατι τo πουλανε σαν Heaven Juice Crystal 0mg Velvet Cloud ετοιμο, και πουλανε φυτικη γλυκολη ξεχωριστα σε ποσοτητες απο 50ml-1l ενω μπορουσαν να εχουν μονο το Ηeaven Juice to etoimo; για DIY λογους και διαφορα μαγειρεματα πχ;

Ευχαριστω.

PS: ριχτε και μια ματια σε αυτον τον Calculator http://www.svapo.it/advanced_calculator.php

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 04, 2011, 17:08 από kitsaras »

Αποσυνδεδεμένος Tsikis

• *
  • 68
« Απάντηση #88 στις: Απριλίου 09, 2011, 12:57 »
Καλημέρα.

Χτές ήρθαν τα υλικά και έκαν το πρώτο μου κοκτέιλ.

Έκανα κάτι απλό για αρχή. 3ml PG, 3ml βάση traditional XX-high και 0,2ml γεύση καραμελα. Και άτμισα σήμερα, μετά από 12-13 ώρες.

Γευστικά δεν ήταν κακό, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι μέσα σε 1 ώρα άτμισα μισό ml (ενώ συνήθως δεν ξεπερνάω τα 3 ανα ημέρα).

Γιατί μπορεί να γίνεται αυτό....;

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Tsikis

• *
  • 68
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 09, 2011, 20:40 »
Και συνεχίζω:  βγάζω από το ψηγείο ένα wild nights high απο funstore και γεμίζω. Και παρατηρώ ότι ο ρυθμός επανέρχεται.

Άλλα υγρά καίγονται πιο γρήγορα κι άλλα πιο αργά....;  Έκανα κάτι λάθος στο μίγμα μου....;

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 360471 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1033 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114404 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450843 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110987 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 375498 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328544 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1093 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6470 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15338 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29414 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 100000 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F