Τα μηχανικα δεν εχουν πιο γλυκο ατμισμα,απλα ό΄σο πατας το κουμπι,τα volts της μπαταριας πεφτουν (4,00-3,99-3,98-3,97 κλπ. κλπ.) και νομιζουμε οτι ειναι πιο ''γλυκο'' γιατι μαζι με τα volts πεφτει και η θερμοκρασια της αντ/σης,αρα και του ατμού που παραγεται.
Αν κανουμε αντ/σεις ομως,τρελές (0,8-1,3) θα δουμε οτι ουτε το μηχ/κο εχει απαλο ατμισμα,γιατι ετσι θα εχουμε μεγαλες θερμοκρασιες και Watts
Τα VV/VW δινουν συναιχεια αυτο που τους ζηταμε και μπορω να πω οτι ειναι πολυ πιο ευκολο να ευχαριστηθει καποιος το ατμισμα με VV/VW παρα με μηχανικο,που για να δουλεψει καλα πρεπει να εχεις σωστη για τα Volts που δινει η μπαταρια,ρυθμησμενη αντ/ση.
Κατά καιρούς έχουν ειπωθεί απόψεις, θεωρίες κλπ. Δεν ξέρω από ηλεκτρικά κυκλώματα αλλά είμαι σίγουρος πως δεν υπάρχει ρεύμα γλυκό, πικρό, ήπιο, σκληρό. Όμως κάπως πρέπει να περιγράψεις αυτό που συμβαίνει. Αφού στον φάρυγγα μου το νιώθω πιο απαλό ή "γλυκό", έτσι θα το περιγράψω. Πιθανόν ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός και μόνο πατήματος η ένταση του ρεύματος να χαμηλώνει λίγο με τα μηχανικά, δεν ξέρω.
Αυτό πιθανόν να εξηγεί τη διαφορά της αίσθησης.
Έχω δοκιμάσει με την ίδια φρεσκοφορτισμένη μπαταρία σε αντίσταση 1,7 (νορμάλ πράγματα) σε μηχανικό και VV. Κάτι με έκανε να στραφώ στο μηχανικό και αυτό το κάτι συμβαίνει σε πολλούς, όσα κι αν είναι τα επιχειρήματα. Είναι σαν το φαγητό: όσα επιχειρήματα κι αν μου δώσουν πως οφείλω να γουστάρω περισσότερο τη μακαρονάδα Χ από τη μακαρονάδα Ψ δεν θα πιάσουν τόπο αν βρίσκω νοστιμότερη την Ψ.
---------------------------------------------------------------------------------
Παίρνω αφορμή να πω κι αυτά (για να μην παρεξηγούμαι, είναι άσχετα με τον φίλτατο shadockan):
Φυσικά, τα γούστα αλλάζουν και δεν είναι όλες οι φάσεις ίδιες. Σέβομαι τα VV, δεν τα σνομπάρω καθόλου. Όμως στο φόρουμ έχει επικρατήσει η ευκολία του "έτσι κι αλλιώς θα καταλήξεις σε VV" (και μετά "πάρε ένα Προβάρι"!

).
Ε, δεν θα καταλήξεις έτσι κι αλλιώς σε VV, αυτό είναι ένα ψεύδος που δείχνει το κόλλημα που έχουμε όλοι με αυτό που ταιριάζει σε εμάς. Οι φίλοι των μηχανικών είμαστε πάρα πολλοί, απλώς δεν ασχολούμαστε να το προβάλλουμε όλη την ώρα.
Επίσης, ακόμα και οι παλιοί ξεχνούν πως τα μηχανικά δεν ήταν η "δύσκολη" επιλογή. Είναι άψογα ακόμα και με έναν απλό κάρτο στα 1,8. Δεν χρειάζονται με το ζόρι παλαβές φυτιλοαντιστάσεις, micro coils ή άλλες μόδες που προβάλλονται εδώ και λίγους μήνες. Ναι, αυτά σου επιτρέπουν να πάρεις άλλα watt και δυνατότερο αποτέλεσμα αλλά δεν το θέλουν όλοι, ούτε είναι για όλους τους λαιμούς. Προσωπικά, αν έφτιαχνα sub-ohm σύρματα θα έπαιρνα το λαρύγγι μου στο χέρι! Δεν θα κάτσω να πεθάνω επειδή η μόδα λέει πως είναι καλύτερα!
Όλη αυτή η ιστορία μου θυμίζει κόντρες με φτιαγμένα παπάκια (αν θυμούνται οι παλαιότεροι!).
Καλό αν αυτό προτιμάς, αλλά σε άλλους αρέσει μια ωραία βόλτα που θα μας πάει εκεί που θέλουμε.
Άψογα τα VV, πολύ βολικά, ευέλικτα, ιδανικά και για καινούργιους ατμιστές. Αλλά και τα μηχανικά είναι μια χαρά και δεν έχουν καμία δυσκολία αν δεν πάς στα όρια. Το ότι είναι πανέμορφα και δεν μοιάζουν με μιξεράκια του φραπέ, το είπα;
Το ζήτημα δεν είναι τι έχει και τι δεν έχει μια συσκευή. Το ζήτημα είναι να θέλεις αυτά που έχει και να μη σου λείπουν αυτά που δεν έχει.