vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

618 επισκέπτες, 2 χρήστες
bloodlessz, manoslykos

Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS

Αποσυνδεδεμένος microchip

• 1436
  • Φύλο: Άντρας
  • 11/01/2013 18:30
Απ: Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS
« Απάντηση #1185 στις: Μαΐου 09, 2015, 14:59 »
Το mod θα υπολογίσει λάθος την αντίσταση και θα ξεκινήσει με λάθος τάση.
Στο παράδειγμα του Nemesis_rds, θα δώσει στην έξοδο 5.477V (τετραγωνική ρίζα του Βατ επί Ωμ).
Στην επόμενη μέτρηση που θα κάνει, θα βρει την τάση στα 5.477V και την ένταση στα 5.477Α (1Ω η πραγματική αντίσταση του άτμο).
Θα καταλάβει ότι δίνει 30W, ενώ το αφεντικό ζήτησε 15W.
Τι θα κάνει;
Δεν έχω ιδέα, διότι αν καταλάβει την τάση και την ένταση, γιατί στην αρχή μέτρησε την αντίσταση λάθος;
Αν στην αρχή μέτρησε λάθος, θα συνεχίσει να μετράει λάθος.
Αν δεν μπορεί να μετρήσει σωστά την αντίσταση, έχει τόσο μεγάλη βλάβη (στο υλικό ή στο λογισμικό) που δεν νομίζω ότι έχει νόημα το τι θα γίνει στην έξοδο, ούτε νομίζω ότι θα γίνει κάτι συγκεκριμένο (από άποψη προβλεψιμότητας) στην έξοδο.
Ο τρόπος που μετράει την αντίσταση το provari είναι ίδιος ή παρόμοιος με τον τρόπο που μετράει ένα οποιοδήποτε VW mod.
Αν το provari σου μετρήσει λάθος αντίσταση, έχεις ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, αν το VW mod σου μετρήσει λάθος την αντίσταση.
Η μοναδική διαφορά είναι ότι στο provari υπολογίζεις εσύ την τάση, ενώ το VW mod την υπολογίζει μόνο του.
Ο τρόπος υπολογισμού είναι ίδιος. Την ίδια τάση θα υπολογίσεις και θα εισάγεις στο provari, την ίδια τάση θα υπολογίσει και θα δώσει στην έξοδο το VW mod.

EDIT
Αυτά ως επιστήμων  :idiot2:
Ως ατμιστής πρόλαβε η petra.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 09, 2015, 15:05 από microchip »

Αποσυνδεδεμένος ferongr

• 818
  • Ζήτω τα boxmods
« Απάντηση #1186 στις: Μαΐου 09, 2015, 15:38 »
Τα περισσότερα mods (το 20άρι iStick, δίαφορα Cloupor τύπου Τ8 και Mini κλπ εξαιρούνται) είναι ακριβή +- 10% στην ισχύ που δίνουν. Αν ο ατμοποιητής και το mod δεν έχουν θέμα με τα 510 τους δεν θα δείς αυξομοιώσεις στην αντίσταση. Από το Νοέμβριο που ατμίζω χρησιμοποιώ 99.9% mods με ρύθμιση ισχύος και δεν είχα ποτέ θέματα.

Αποσυνδεδεμένος Nemesis_rds

• 5569
« Απάντηση #1187 στις: Μαΐου 09, 2015, 21:07 »
Καταρχήν, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Η ερώτηση ήταν καθαρά θεωρητική. Προφανώς αν καταλάβω ότι είναι αδύναμο το ατμισμα μου, θα ανέβω watt κι ας λέει 25W το κοντέρ. Πιστεύω αυτό το έχω μάθει. ;D
Απλά βρέθηκα τις προάλλες σε παρέα με 3 διαφορετικά κινεζοκουτακια κι ένα provari και ίδια μέτρηση για την αντίσταση του Kayfun μου δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε στα 2 από τα 4 mods. 
Έτσι δημιουργήθηκε η απορία αν, παρόλο που και τα 4 mods θεωρητικά είναι ρυθμισμενα στα 13W, πρακτικά στα πόσα ατμιζω στο καθένα; Έχει νόημα να συγκρίνω το ατμισμα στο ένα και στο άλλο με τον ίδιο ατμοποιητη και στα ίδια (και καλα) watt;
Όσο για το ότι παίρνεις ένα ακόμα provari και ξενοιαζεις, εγώ μαζί σας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα cloupor για ανταλλαγή. Όποιος ενδιαφέρεται να του το δώσω και να μου δώσει ένα Ρ3, ας στείλει πμ. :tongue_smilie:

Αποσυνδεδεμένος stafis

• **
  • 141
« Απάντηση #1188 στις: Μαΐου 09, 2015, 22:08 »
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έβαλες volt για να τα συγκρίνεις και άστα να διαβάζουν την αντίσταση όσο θέλουν.

Αποσυνδεδεμένος ferongr

• 818
  • Ζήτω τα boxmods
« Απάντηση #1189 στις: Μαΐου 09, 2015, 22:15 »
Κανένα mod δεν θα διαβάσει το ίδιο ακριβως μια αντίσταση με ενα άλλο. Πιθανώς ακόμα και 2 ίδια μοντέλα να διαβάζουν με μικροαποκλίσεις την ίδια αντίσταση στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο, θες λόγω αποκλίσεων στα εξαρτηματα, θες επειδή βιδωσει λίγο διαφορετικά ο ατμοποιητής... Η μέτρηση τόσο χαμηλών αντιστάσεων με ακρίβεια είναι τεχνικά δύσκολη. Σε κάθε περίπτωση, διάφορες 0.01 με 0.05Ω δεν είναι αισθητές στο άτμισμα σε αντιστάσεις που παίζουν τα provaria κλπ. Σε αντιστάσεις κάτω απο 0.3 αρχίζει να παιζει ρόλο.

Αποσυνδεδεμένος IreneS

• **
  • 280
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #1190 στις: Μαΐου 10, 2015, 22:34 »
Ποια είναι η γνώμη σας για mods με ενσωματωμένη μπαταρία σε σχέση με αυτά που έχουν αποσπώμενη; Βλέπω τελευταία πάρα πολλές (και καλές από ό,τι φαίνεται) επιλογές και στις δύο εναλλακτικές και αναρωτιέμαι τί μπορεί να σε οδηγήσει σε mod του ενός ή του άλλου τύπου.
Στα κινητά για παράδειγμα η ενσωματωμένη μπαταρία είναι και δείγμα κατασκευαστικής εξέλιξης σε σχέση με τις παλιές συσκευές που είχαν αποσπώμενη. Η λογική λέει ότι με την αποσπώμενη έχεις εσύ τον έλεγχο σε περίπτωση που στραβώσει κάτι, αλλά αν η ποιότητα κατασκευής είναι καλή, μήπως η ενσωματωμένη είναι πιο αξιόπιστη;

Αποσυνδεδεμένος alexis36

• 669
« Απάντηση #1191 στις: Μαΐου 10, 2015, 22:44 »
Εγώ δεν μπορώ να βρω λόγο ύπαρξης ενσωματομένης μπαταρίας, εκτός αν η προσδοκώμενη ζωή του μοντ είναι μικρότερη από αυτή της μπαταρίας. Γενικά δεν ξέρω αν θα επηρέαζε την επιλογή μου αυτός ο παράγοντας, αλλά θα έκανα μερικές σκέψεις σχετικά με το τι θα γίνει όταν η μπαταρία αρχίσει να φθίνει. 

Αποσυνδεδεμένος ntonto

• **
  • 339
« Απάντηση #1192 στις: Μαΐου 10, 2015, 23:11 »
Αν είσαι κάπου που δεν μπορείς η δεν θες να κουβαλάς φορτιστή παίρνεις μαζί σου μια μπαταρία και αντί να φορτίσεις αυτή που σου τελείωσε απλά την αλλάζεις με μια γεμάτη.

Από την άλλη αν κάποιος έχει και μηχανικό που ούτως η άλλος έχει μπαταρίες για αυτόν είναι ένα συν.

Αλλά σε γενικές γραμμές μοντ με αποσπώμενη μπαταρία κατεβάζει το κόστος στην εταιρείας.

Αποσυνδεδεμένος caros

• 1707
« Απάντηση #1193 στις: Μαΐου 10, 2015, 23:23 »
Αυτα που εχουν ενσωματωμενη μπαταρια μπορουν και κατασκευαζονται συνηθως σε μικροτερο μεγεθος απο αυτα με την αποσπωμενη. Απο την αλλη αυτα με την αποσπωμενη υπερτερουν στο οτι αλλαζεις την μπαταρια αμεσα χωρις να περιμενεις φορτιση (με την προϋποθεση να εχεις ετοιμη γεματη) αλλα και στο οτι παρατεινεις τη ζωη του μοντ οπως αναφερθηκε. Διαλεγεις τι σε βολευει και παιρνεις (εγω εχω και απ οτα δυο)  ;) .

Αποσυνδεδεμένος IreneS

• **
  • 280
« Απάντηση #1194 στις: Μαΐου 10, 2015, 23:51 »
Προς το παρόν έχω το iStick 30 που έχει ενσωματωμένη και η αλήθεια είναι ότι ένα άγχος με τη μπαταρία του το έχω. Μου απαντήσατε νομίζω, όταν αναβαθμιστώ κάποια στιγμή μάλλον θα επιλέξω αποσπώμενη. Μάλλον το μέγεθος είναι ο προφανής λόγος για ενσωματωμένη, αλλά και σε αυτό οι εξελίξεις τρέχουν. Οψόμεθα.

Αποσυνδεδεμένος Tem

• 9656
« Απάντηση #1195 στις: Μαΐου 11, 2015, 00:01 »
Πάντως η ενσωματωμένη μπαταρία στο istick αλλάζει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία σε περίπτωση πτώσης της απόδοσης.

Αποσυνδεδεμένος IreneS

• **
  • 280
« Απάντηση #1196 στις: Μαΐου 11, 2015, 00:28 »
Μόνη μου εννοείς ή να την πάω στο κατάστημα; Σχετική είναι η πτώση στην απόδοση, αλλά αν με προβληματίζει στον ενάμιση μήνα, μια κάποια ανασφάλεια την έχω χωρίς σοβαρό back up.

Αποσυνδεδεμένος Tem

• 9656
« Απάντηση #1197 στις: Μαΐου 11, 2015, 00:37 »
Θα μπορούσες και εσύ. Δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.
Δες κσι εδώ :
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,23307.msg843594.html#msg843594

Αποσυνδεδεμένος Pastafarai

• 2681
  • WE ARE AT WAR....CHOOSE SIDE!
« Απάντηση #1198 στις: Μαΐου 11, 2015, 00:37 »
Αν πιάνει το χέρι σου μπορείς να την αλλάξεις και μόνη σου αλλιώς την πηγαίνεις σε ενα κατάστημα/αντιπροσωπεία/ηλεκτρονικό και στην αλλάζει σε 10 λεπτά! Δεν είναι πρόβλημα.
Αφου μπήκε μέσα στο μοντάκι τότε σίγουρα μπορεί να βγεί και να αντικατασταθεί. Αυτο ισχυει για όλα τα μοντάκια με "χτισμένη" μπαταρία.Απλά πρεπει είτε να μάθεις τον τρόπο και να διαθέτεις τα εργαλεία (για να την αλλάξεις μόνη σου) ή να την πάς σε κάποιον που ξέρει και διαθέτει τα απαιτουμενα εργαλεία.

Αποσυνδεδεμένος Zarko27

• 758
« Απάντηση #1199 στις: Μαΐου 13, 2015, 14:10 »
Στην έξοδο θα πάρεις τα volt που σου δείχνει το mod. Αν υπολογίζει λάθος την αντίσταση τότε θα πάρεις λανθασμένα watt.

Μην παίρνεις και όρκο για τα παραπάνω, φίλε camber ή τουλάχιστον δεν μπορούμε να πούμε ότι ισχύουν πάντα.

Αποδεδειγμένα και τσεκαρισμένα με δύο από τις τρεις Ατλαντίδες μου, δεν ισχύουν τα παραπάνω που αναφέρεις με το δικό μου ZeroSX. Δες εδώ μία από τις Ατλαντίδες μου, με κεφαλή που έχει καταναλώσει πάνω από 25ml υγρό, άρα δικαιολογείται το πολύ ελαφρύ ανέβασμα στην μέτρηση της αντίστασης, στα 0,58Ω αντί για τα 0,56Ω που μετράνε κατά κανόνα οι φρέσκιες κεφαλές της Ατλαντίδας. Όπως βλέεπις, το ωμόμετρό μου την μετράει στα 0,58Ω...

Την βάζω στο ZeroSX και μια και δεν έχει μέτρηση δεύτερου δεκαδικού στην οθόνη του για την μέτρηση της αντίστασης, την απεικονίζει στα 0,6Ω. Δείχνει όμως ότι θα της δώσει 4,24V ρεύμα, άρα η οθόνη του τουλάχιστον, υποστηρίζει ότι τη μετράει ακριβώς στα 0,6Ω.

Ωραία λοιπόν, άρα θα πιστεύαμε το ZeroSX κάνει λάθος περίπου 0,1V μια και θα έπρεπε σύμφωνα με το ωμόμετρό μου, να δίνει ρεύμα 4,17V και όχι 4,24V. Έλα ντε όμως, που άμα βάλω το βολτόμετρό μου να μετρήσει, δείχνει ότι δίνει στην Ατλαντίδα 4,15V και όχι τα 4,24V που δείχνει στην οθόνη του!  :o

Όπως βλέπεις, σύμφωνα με το ωμόμετρο και το βολτόμετρό μου, το ZeroSX δίνει ακριβώς το ρεύμα που πρέπει να δώσει, ασχέτως με τις π@π@ριές που δείχνει στην οθόνη του!  :)) Όλες οι μετρήσεις και φωτογραφίες που βλέπεις, έγιναν πριν μισή ώρα, αλλά όλα αυτά τα έχω διαπιστώσει εδώ κι ένα τρίμηνο για το δικό μου ZeroSX, οπότε διαπιστώνω ότι δεν αλλάζει και κάτι στη συμπεριφορά του μοντ με το πέρασμα του χρόνου.

Τις ίδιες επίσης π@π@ριές επαναλαμβάνει το δικό μου ZeroSX και στη μέτρηση της στάθμης αλλά και φόρτισης της μπαταρίας. Του βάζω να φορτίσει τη μπαταρία του μέσω της usb. Όταν τελειώσει, θα απεικονίζει την μπαταρία στην οθόνη του στα 4,34V, ναι καλά, κουκουρούκου ότι να' ναι!  :)) Όταν όμως την μπαταρία την μετρήσω στο βολτόμετρό μου που μετράει τζιτζί, θα τη δείξει στα 4,23V εκεί ακριβώς δηλαδή που πρέπει να είναι μια φορτισμένη μπαταρία στο 100%.  :)

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 360000 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1007 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114288 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450309 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110755 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374971 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328274 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1079 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6443 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15303 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29365 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99944 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F