Τώρα να σου πω την αλήθεια zacharis έχοντας δοκιμάσει αυτό το πράγμα που λέγεται Ethyl Maltol, έχω την αίσθηση πως 10 σταγόνες στα 10 ml είναι μάλλον αρκετές για να μετατρέψουν ένα οποιοδήποτε ατμιστικό υγρό σε υγρή ζάχαρη με αποχρώσεις γαλακτομπούρεκου. Η μαλτόλη κατέστρεψε ολοκληρωτικά οποιοδήποτε υγρό στο οποίο την πρόσθεσα σε αναλογία μεγαλύτερη των δύο (το πολύ) σταγόνων ανα 10 ml. Σε μεγαλύτερες ποσότητες τσακίζει κάθε άλλη γεύση και πραγματικά αναρωτήθηκα πως ακριβώς χρησιμοποιείται, ώσπου μετά απο 5-6 πειράματα την εγκατέλειψα. Η pYrazine δεν ξέρω τι κάνει. Ενισχυτικό γεύσης προφανώς όπως το sharp taste. Ερώτηση όμως: Το sharp taste τι περιέχει? υπάρχει πιθανότητα να είναι όνομα "βιτρίνα" της αιθυλικής μαλτόλης ή της Pyrazine? Αυτοί οι τύποι στη Halo πρέπει να έχουν βάλει μέχρι και στομαχικά υγρά για να το πετύχουν αυτό το ρημάδι το Τριμπέκα. Μη σου πω μέχρι και πτωμαΐνες! (

)
Ίσως η μαλτόλη που έχω (TPA υποτίθεται.....) να μην είναι και τόσο μαλτόλη όσο υποψιάζομαι. Παίζει και να είναι "μαϊμουδόλη", γι'αυτό δεν μου δίνει το αναμενόμενο.
Παρεπιπτόντως, σκεφτόμουν χθες πως κάνουμε κάποιους συνδυασμούς αρωμάτων. Τα αρώματα είναι συνδυασμοί αρωμάτων (χημικών και φυσικών υλών). Πολλές φορές είναι μάλλον πολύ πιθανό δύο αρώματα που χρησιμοποιούμε ως συστατικά να έχουν κοινό κάποιο συστατικό, το οποίο αναδεικνύεται εν τέλει στο μίγμα μας και παίρνουμε διαφορετικό αποτέλεσμα απο το αναμενόμενο. Λέω εγώ τώρα. Δεν είμαι χημικός. Απλά σκέφτομαι και γράφω. Για πες λοιπόν τι ρόλο βαράνε αυτά τα δύο? (sharp και Pyrazine)
edit: μετά απο σύντομη αναζήτηση..... απο αυτές τις ουσίες ξεκινούν τα υγρά μας και γίνονται... υγρά

acetyl pyrazin, trymethyl pirazine, tetramethyl pyrazine,Aldehyde C-14 και πάει λέγοντας.....