Καλημέρα,
1) Καμία ιδέα για συνταγή αρώματος "Μόκα"? Θέλω να φτιάξω τη γεύση που έχει ένα παγωτό ή γλυκό "Μόκα".
2) Όσους καφέδες έχω δοκιμάσει, είναι κάπως πικροί για το γούστο μου. Πως μπορω να τους γλυκάνω χωρίς να αλλοιώσω τη γεύση? (και με τι ποσοστό στα 10ml?)
Παρακαλώ αν υπάρξουν προτάσεις να περιέχουν και το όνομα του κατασκευαστή (γιατί πχ άλλο το Maxx blend της FA και άλλο της Inawera).
Ευχαριστώ
Καλημέρα Κώστα.
Λοιπόν, η Μόκα, αυτού καθ' αυτού, έχει να κάνει με συνδυασμό καφέ, σοκολάτας και κρέμας. Σαν άρωμα μόκας, το Halo Cafe Mocha είναι εκπληκτικό. Σαν γεύση όμως, δεν!
Εντελώς από την κούτρα μου, θα χρησιμοποιούσα ένα 3% Atmos Coffee, 1% Atmos Black Chocolate, 1% Atmos Cream και 0,5% FA Cafe.
Για να γλυκάνεις καφέ χωρίς να αλλοιώσεις τη γεύση, δεν ξέρω 100%, μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστείς με μία προσθήκη βανίλιας ή καραμέλας. Για μένα έχει δουλέψει εξαιρετικά αυτός ο συνδυασμός, και ας τον πίνω σκέτο τον καφέ μου. Για κάτι πιο μυστήριο, TPA Ethyl Maltol (cotton candy) το οποίο μας δίνει καμμένη καραμέλα, πολύ ωραία γεύση και απίστευτο άρωμα στην ατμόσφαιρα. Δυστυχώς, δεν έχω καθόλου να σε φιλέψω, αλλά αν χρειαστείς βανίλια και καραμέλα Atmos πες το και όλο και κάτι θα έχω στην καβάτζα!