Μπορείς να παίξεις είτε με custard στο 3-4% και Bavarian στο 2%, είτε να βγάλεις τη custard και να έχεις βασική κρέμα τη Bavarian στο 4%, όπου γίνεται πιο γαλακτερή. French vanilla creme 1-2% ανάλογα πόσο δυνατή θές να είναι η βανίλια, sweet cream 2%, caramel candy 1,5-3%, caramel original 0,5-2% (πχ ξεκινάς με cc 2% και co 0,5% κι αν θες μετά από δοκιμή ανεβάζεις τα ποσοστά). Super sweet 0,8%.
Το English toffee θα το άφηνα στην άκρη για αρχή.
Το peanut butter μπορεί να χρησιμοποιηθεί από 0,5 ως ενισχυτικό και να φτάσει στο 5-6% ως κύριο άρωμα. Δεν ξέρω πώς το θέλεις να ακούγεται μέσα στη συνταγή και αν κολλάει ή προσφέρει κάτι στο μιξ. Μια δοκιμή μόνο θα μας πείσει 😁.
Προσωπικά είμαι φειδωλός με τα ποσοστά των αρωμάτων επί γενικής βάσης, διότι αν ένα συστατικό της συνταγής μου βγεί ατονο μπορώ να προσθέσω λίγο ακόμη να το ενισχύσω. Αν όμως έχω βάλει πχ 3% caramel candy και διαπιστώσω ότι ήταν υπερβολικό το ποσοστό, δε μπορώ να αφαιρέσω από τη συνταγή.
Επίσης να τονίσω ότι οι προτάσεις που γράφω σ αυτό το νήμα αποτελούν προσωπικές προτιμήσεις και δε σημαίνει ότι είναι πάντα σωστές ή πρέπει να αρέσουν και στους άλλους. Μόνο με δοκιμές μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί.