Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα από τη νικοτίνη που ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

421 επισκέπτες, 5 χρήστες
michalis412, Sergios, thanos1071, Doubt, lagoudakis

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ


Google (site search)   

    

Αναζήτηση vaping

    
   

Αποστολέας Θέμα: Οι εξελίξεις στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο  (Αναγνώστηκε 229197 φορές)

Αποσυνδεδεμένος e-manos

  • e-non ατμιστής
  • *
  • Join Date: Ιαν 2016
  • Τόπος: Κερατσίνι
  • Μηνύματα: 26
  • Φύλο: Άντρας
Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές.Και η Κίνα θα χρυσοπουλήσει
Εάν ισχύσουν τα παραπάνω, ακουμπάει και τους Κινέζους :))
"Απαιτείται από τα καταστήματα λιανικής πώλησης που είναι εγκατεστημένα εκτός της Ένωσης να εγγραφούν στα μητρώα των αρμόδιων αρχών του κράτους μέλους στο οποίο βρίσκονται οι πραγματικοί ή δυνητικοί καταναλωτές."


Ολα αυτα που αναφερεις ειναι μερος της ευρωπαικης οδηγιας που δεν εχει ισχυ αφου δεν εχει φηφιστει απο τα κοινοβουλια των χωρων, γι ΄αυτο λεγεται και οδηγια.
"Ευρωπαική Οδηγία" δεν είναι μια απλή οδηγία, είναι Νομοθετική Πράξη της Ευρωπαικής Ένωσης.

Επίσης να υπενθυμίσω ότι το Ευρωπαϊκό δίκαιο υπερισχύει του εθνικού (εσωτερικού) δικαίου των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Το ότι πρέπει να περάσει από τα Κοινοβούλια των χωρών δεν αναιρεί την ισχύ της ΕΟ. Αντίθετα επιβάλλει στις χώρες να νομοθετήσουν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ΕΟ.

Αποψεις για το τι θα συμβει, υπαρχουν να φανε και οι κοτες, οπως και η δικη σου αλλωστε στο τελος του ποστ σου.
Στο ότι υπάρχουν πολλές απόψεις συμφωνώ απολύτως ..... εγώ πάντως στο τέλος του post μου διατύπωσα συμπέρασμα και όχι άποψη.


Αποσυνδεδεμένος valsam

  • e-regular ατμιστής
  • ***
  • Join Date: Δεκ 2012
  • Μηνύματα: 791
Απ
« Απάντηση #496 στις: Μαΐ 05, 2016, 14:52 »
Εγω  γιατι το συμπερασμα που βγαζω είναι ότι σε πολυ λιγο χρονικο διατημα θα διπλασιαστουν τουλάχιστον οι τιμες των ετοιμων υγρων  και δεν θα εχουμε την δυνατοτητα να βρουμε νικοτινουχες βασεις για να φτιαξουμε DIY υγρα?
Δηλ. για μας που κανουμε σημερα DIY υγρα και μας κοστιζουν 20-30 φορες λιγοτερα απ'οτι να αγοράζαμε ετοιμα η κατραπακιά θα είναι τρομερη!

Αποσυνδεδεμένος xalkidapro

  • Πολυδάκτυλος'' Σαρανταχέρης
  • e-medium ατμιστής
  • **
  • Join Date: Οκτ 2014
  • Μηνύματα: 290
Αν  παει  στο  σεναριο  βαρια  φορολογια  στο  ετοιμο   [  που  εκει  παει  ]
και  υπαρχουν  κοληματα  στο  diy 
θα  κλεινουν  κατα  ριπας  τα καταστηματα  /οι  μισοι  θα  γυρισουν  στο  κ.τ /  μερικοι  θα  βρουμε  τροπο  να  ατμιζουμε  με αγορα  απ  εξωτερικο 
και  οι  αλλοι  οσοι  μεινουν θα  πληρωνουν  τον  κουκο  αηδονι οπου μολις  δουν  τι  χαλανε  σε  χρημα   θα  ασπασθουν  παλι  το  καρκινομπαστουνο :hmmm: 

Αποσυνδεδεμένος caros

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Join Date: Νοε 2014
  • Τόπος: Ξάνθη
  • Μηνύματα: 1715
  • Φύλο: Άντρας
@e-manos Δυστυχως μπερδευεσαι. Το εξηγησα απλα, αλλα παλι δεν το εννοησες. Να το επαναλαβω, αν δεν ψηφιστει απο το εδω κοινοβουλιο δεν ισχυει τ ι π ο τ α. Γνωριζω πολυ καλα τι ειναι ευρωπαϊκη οδηγια και ποσες απο αυτες η χωρα μας (αλλα και αλλες) τις εχει γραμμενες στα παλαιοτερα των υποδηματων της πληρωνοντας προστιμα βεβαια. Αυτο που ανεφερες στο τελος του ποστ σου ηταν το συμπερασμα της αποψης σου, τιποτα παραπανω απο μια λογικη υποθεση. Το αν επαληθευει στις 20 Μαϊου θα το δουμε. Ειναι ομως ξεκαθαρα αποψη σου. Αλλωστε απο ποτε οι αποψεις δεν εχουν συμπερασματα :confused1: Δεν ειναι αντιθετες εννοιες μεταξυ τους :nope: .

Και εσυ valsam μπορεις να βγαζεις οσα συμπερασματα και αποψεις θες. Κανε καμια χονδρικη παραγγελια νικοτινης απο Κινα οσο προλαβαινεις, να γλυτωσεις την κατραπακια.

Η δικη μου παντως αποψη ειναι οτι στην πραξη δε θα συμβει απολυτως τιποτα στις 20 Μαϊου και για αρκετους μηνες ακομη. Οψομεθα...

Αποσυνδεδεμένος valsam

  • e-regular ατμιστής
  • ***
  • Join Date: Δεκ 2012
  • Μηνύματα: 791
Απ:
« Απάντηση #499 στις: Μαΐ 05, 2016, 15:07 »
Όλα για να γεμισουν τα ταμια των κρατων γινονται,χεστηκαν αμα γυρισεις εσυ και'γω στο κανονικο τσιγαρο η αμα ψοφησουμε αρκει μεχρι να ψοφήσουμε να  τους τα χωνουμε τα λεφτουδάκια μας, ειτε με κ.τ ειτε  με ηλεκτρονικο δεν τους νοιαζει  !
Και όταν είναι να γεμιζουν τα ταμεια(με τον νου τουςνα γεμισουν ,γιατι ετσι πιστευαν και με την αυξηση φορου στο πετρελαιο θερμανσης και εφαγαν μεγαλη ουτσα?)να δεις φιλαρακι  caros για ποτε θα το ψηφισουν και τα εδώ μας σαινια του κοινοβουλιου!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐ 05, 2016, 15:12 από valsam »

Αποσυνδεδεμένος xalkidapro

  • Πολυδάκτυλος'' Σαρανταχέρης
  • e-medium ατμιστής
  • **
  • Join Date: Οκτ 2014
  • Μηνύματα: 290
@e-manos Δυστυχως μπερδευεσαι. Το εξηγησα απλα, αλλα παλι δεν το εννοησες. Να το επαναλαβω, αν δεν ψηφιστει απο το εδω κοινοβουλιο δεν ισχυει τ ι π ο τ α. Γνωριζω πολυ καλα τι ειναι ευρωπαϊκη οδηγια και ποσες απο αυτες η χωρα μας (αλλα και αλλες) τις εχει γραμμενες στα παλαιοτερα των υποδηματων της πληρωνοντας προστιμα βεβαια. Αυτο που ανεφερες στο τελος του ποστ σου ηταν το συμπερασμα της αποψης σου, τιποτα παραπανω απο μια λογικη υποθεση. Το αν επαληθευει στις 20 Μαϊου θα το δουμε. Ειναι ομως ξεκαθαρα αποψη σου. Αλλωστε απο ποτε οι αποψεις δεν εχουν συμπερασματα :confused1: Δεν ειναι αντιθετες εννοιες μεταξυ τους :nope: .

Και εσυ valsam μπορεις να βγαζεις οσα συμπερασματα και αποψεις θες. Κανε καμια χονδρικη παραγγελια νικοτινης απο Κινα οσο προλαβαινεις, να γλυτωσεις την κατραπακια.

Η δικη μου παντως αποψη ειναι οτι στην πραξη δε θα συμβει απολυτως τιποτα στις 20 Μαϊου και για αρκετους μηνες ακομη. Οψομεθα...


αν δεν ψηφιστει απο  το  εδω  κοινοβουλιο  ΔΕΝ  ΙΣΧΥΟΥΝ  ΟΛΑ  ειναι  το  σωστο  -  γιατι  μερικα  μπορει  να  εχουν  η  να  μην          εχουν  ΕΦΑΡΜΟΓΗ    ασχετα  με την  ευρ.νομοθεσια  περι  προιοντων καπνου  και  επιμερους  κατηγοριες   --ΕΧΟΥΜΕ  ΔΡΟΜΟ  ΑΚΟΜΑ  

Αποσυνδεδεμένος interisti

  • e-medium ατμιστής
  • **
  • Join Date: Μαΐ 2014
  • Τόπος: Patrasso
  • Μηνύματα: 404
  • Φύλο: Άντρας
  • Inhale the future... exhale the past!
Νομίζω ότι δυστυχώς δεν ήταν απλώς ένα email με την άποψη κάποιου Αγγλικού site, αλλά ενημέρωση για τα προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσουν (και προφανώς δεν μπορούν να επιλύσουν) όλα τα Ευρωπαικά και μη site που κάνουν διασυνοριακές εξ αποστάσεως πωλήσεις και επιθυμούν να λειτουργούν νόμιμα, σύμφωνα με την Ευρωπαική Οδηγία 2014/40/ΕΕ που τίθεται σε ισχύ από 20 Μαίου 2016.

Άρθρο 18
Διασυνοριακές εξ αποστάσεως πωλήσεις προϊόντων καπνού


1. Τα κράτη μέλη μπορούν να απαγορεύουν τις διασυνοριακές εξ αποστάσεως πωλήσεις προϊόντων καπνού στους καταναλωτές. Τα κράτη μέλη συνεργάζονται για την πρόληψη των πωλήσεων αυτών. Τα καταστήματα λιανικής πώλησης που πραγματοποιούν διασυνοριακές εξ αποστάσεως πωλήσεις προϊόντων καπνού δεν μπορούν να προμηθεύουν τους καταναλωτές με αυτά τα προϊόντα στα κράτη μέλη όπου έχουν απαγορευθεί οι εν λόγω πωλήσεις. Τα κράτη μέλη που δεν απαγορεύουν τις πωλήσεις αυτές απαιτούν από τα καταστήματα λιανικής πώλησης που προτίθενται να πραγματοποιήσουν διασυνοριακές πωλήσεις εξ αποστάσεως σε καταναλωτές που βρίσκονται στην Ένωση να εγγραφούν στα μητρώα των αρμόδιων αρχών του κράτους μέλους στο οποίο είναι εγκατεστημένο το κατάστημα λιανικής πώλησης και του κράτους μέλους στο οποίο βρίσκονται οι πραγματικοί ή δυνητικοί καταναλωτές. Απαιτείται από τα καταστήματα λιανικής πώλησης που είναι εγκατεστημένα εκτός της Ένωσης να εγγραφούν στα μητρώα των αρμόδιων αρχών του κράτους μέλους στο οποίο βρίσκονται οι πραγματικοί ή δυνητικοί καταναλωτές. Όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης που προτίθενται να πραγματοποιήσουν διασυνοριακές εξ αποστάσεως πωλήσεις υποβάλλουν στις αρμόδιες αρχές κατά την εγγραφή τους τουλάχιστον τις ακόλουθες πληροφορίες:
α) ονομασία ή εταιρική επωνυμία και μόνιμη διεύθυνση του τόπου δραστηριότητας από τον οποίο θα γίνεται η παροχή των προϊόντων καπνού,
β) την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας παροχής προϊόντων καπνού για διασυνοριακές εξ αποστάσεως πωλήσεις σε καταναλωτές μέσω υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας, όπως ορίζονται στο άρθρο 1 σημείο 2) της οδηγίας 98/34/ΕΚ,
γ) τη διεύθυνση του ιστοτόπου ή των ιστοτόπων που χρησιμοποιούνται για τον εν λόγω σκοπό και κάθε σχετική πληροφορία για τον εντοπισμό του ιστοτόπου.



2. Οι αρμόδιες αρχές των κρατών μελών διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση στον κατάλογο όλων των καταστημάτων λιανικής πώλησης που έχουν εγγραφεί στα μητρώα τους. Όταν παρέχεται πρόσβαση στον εν λόγω κατάλογο, τα κράτη μέλη διασφαλίζουν ότι τηρούνται οι κανόνες και οι διασφαλίσεις που προβλέπονται στην οδηγία 95/46/ΕΚ. Τα καταστήματα λιανικής πώλησης μπορούν να αρχίσουν να διαθέτουν στην αγορά προϊόντα καπνού μέσω διασυνοριακών εξ αποστάσεως πωλήσεων μόνο όταν έχουν λάβει επιβεβαίωση της εγγραφής τους στη σχετική αρμόδια αρχή.

3. Τα κράτη μέλη προορισμού των προϊόντων καπνού που πωλούνται μέσω διασυνοριακών εξ αποστάσεως πωλήσεων μπορούν να απαιτήσουν από το κατάστημα λιανικής πώλησης που τα προμηθεύει να ορίσει ένα φυσικό πρόσωπο ως υπεύθυνο να επαληθεύει — προτού τα προϊόντα καπνού φτάσουν στον καταναλωτή — ότι συνάδουν με τις εθνικές διατάξεις που έχουν θεσπιστεί κατ’ εφαρμογή της παρούσας οδηγίας στο κράτος μέλος προορισμού, αν η επαλήθευση αυτή είναι αναγκαία για να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση και να διευκολυνθεί η επιβολή της νομοθεσίας.EL L 127/24 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 29.4.2014


4. Τα καταστήματα λιανικής πώλησης που πραγματοποιούν διασυνοριακές εξ αποστάσεως πωλήσεις διαθέτουν σύστημα επαλήθευσης ηλικίας, το οποίο επαληθεύει, κατά τη στιγμή της πώλησης, ότι ο καταναλωτής που αγοράζει το προϊόν έχει το απαιτούμενο ελάχιστο όριο ηλικίας που προβλέπεται από το εθνικό δίκαιο του κράτους μέλους προορισμού. Το κατάστημα λιανικής πώλησης ή το φυσικό πρόσωπο που έχει οριστεί κατά την παράγραφο 3 υποβάλλει στις αρμόδιες αρχές του εν λόγω κράτους μέλους περιγραφή των λεπτομερειών και της λειτουργίας του συστήματος επαλήθευσης ηλικίας.

5. Τα καταστήματα λιανικής πώλησης επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα του καταναλωτή μόνο σύμφωνα με την οδηγία 95/46/ΕΚ και δεν αποκαλύπτουν τα εν λόγω δεδομένα ούτε στον κατασκευαστή των προϊόντων καπνού ούτε στις εταιρείες που ανήκουν στον ίδιο όμιλο εταιρειών ούτε σε άλλο τρίτο. Τα προσωπικά δεδομένα δεν χρησιμοποιούνται ούτε μεταβιβάζονται για σκοπούς άλλους από τη συγκεκριμένη αγορά. Αυτό ισχύει επίσης αν το κατάστημα λιανικής πώλησης ανήκει σε κατασκευαστή προϊόντων καπνού.


Σύμφωνα με τα παραπάνω που εμπεριέχονται στην ΕΟ και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η αντίστοιχη προετοιμασία σε Εθνικό επίπεδο (σίγουρα ισχύει για την Ελλάδα και μάλλον και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ δεν είναι έτοιμες) δηλαδή δεν υπάρχει Αρμόδια Αρχή για υποβολή δικαιολογητικών και έγκριση, Μητρώο κλπ, δεν θα μπορεί κανένα site να κάνει διασυνοριακές εξ αποστάσεως πωλήσεις νόμιμα εντός της  ΕΕ σε προιόντα ηλεκτρονικών τσιγάρων και περιεκτών αναπλήρωσης από τις 20/05/2016.

Αυτά όλα αναφέρονται σε πωλήσεις προιόντων καπνού. Αν δεν κάνω λάθος δεν συνυπολογίζονται σε αυτά τα είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου. Άλλωστε και στην οδηγία μέσα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο αναφέρεται ως ξεχωριστή κατηγορία..

Αποσυνδεδεμένος e-manos

  • e-non ατμιστής
  • *
  • Join Date: Ιαν 2016
  • Τόπος: Κερατσίνι
  • Μηνύματα: 26
  • Φύλο: Άντρας
@e-manos Δυστυχως μπερδευεσαι. Το εξηγησα απλα, αλλα παλι δεν το εννοησες. Να το επαναλαβω, αν δεν ψηφιστει απο το εδω κοινοβουλιο δεν ισχυει τ ι π ο τ α.
Νομίζω ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν έχει να κάνει με το εδώ κοινοβούλιο ή καλύτερα μόνο με το εδώ κοινοβούλιο, καθώς ρυθμίζει σχέσεις μεταξύ κατοίκων 2 ή και περισσότερων κρατών της ΕΕ και μη.

Ως παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι υιοθετείτε αύριο από το κοινοβούλιο της Γερμανίας η εν λόγω διάταξη ως έχει ή και λίγο διαφοροποιημένη. Πως θα μπορέσει ο Γερμανός έμπορος (κάτοχος e-shop) να πωλήσει νόμιμα στην Ελλάδα (έχει δεν έχει ψηφίσει το κοινοβούλιο μας στην Ελλάδα) εάν δεν υπάρχουν εδώ ή ακόμα και στη χώρα του οι αντίστοιχες αρμόδιες αρχές για να μπορέσει να ενημερώσει και να πάρει τη σχετική έγκριση που απαιτεί η ΕΟ ????

Πιστεύω (γι αυτό έγραψα και το Post με το άρθρο 18 της ΕΟ) ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί στην Αγγλία στην οποία προφανώς έχουν ψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο της ΕΟ και ο έμπορος που έστειλε το email ψάχνει να βρει που θα κάνει registration "(and of course, registration is impossible)"

Πιστεύω ότι το θέμα είναι σύνθετο και δεν έχει να κάνει με το τι θα πει μόνο το δικό μας κοινοβούλιο καθώς και ότι θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα αφού δημιουργείτε πρόβλημα στην ευρύτερη αγορά της ΕΕ.


Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων

Αυτά όλα αναφέρονται σε πωλήσεις προιόντων καπνού. Αν δεν κάνω λάθος δεν συνυπολογίζονται σε αυτά τα είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου. Άλλωστε και στην οδηγία μέσα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο αναφέρεται ως ξεχωριστή κατηγορία..

Στο άρθρο που αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο υπάρχει η παράγραφος 6 που παραπέμπει στο άρθρο 18 που παραθέτω.

ΤΙΤΛΟΣ III
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Άρθρο 20
Ηλεκτρονικά τσιγάρα
................................
6. Το άρθρο 18 της παρούσας οδηγίας εφαρμόζεται σε διασυνοριακές εξ αποστάσεως πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων και περιεκτών επαναπλήρωσης.



Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων

Αλλωστε απο ποτε οι αποψεις δεν εχουν συμπερασματα :confused1: Δεν ειναι αντιθετες εννοιες μεταξυ τους :nope:

Να προσθέσω επίσης ότι δεν είναι και συνώνυμες ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐ 05, 2016, 16:49 από e-manos »

Αποσυνδεδεμένος BigSur

  • Βρε, βρε! Μια
  • Φουγαροκαραβάνα
  • *****
  • Join Date: Δεκ 2011
  • Τόπος: Αθήνα
  • Μηνύματα: 2968
  • Φύλο: Άντρας
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
"Ευρωπαική Οδηγία" δεν είναι μια απλή οδηγία, είναι Νομοθετική Πράξη της Ευρωπαικής Ένωσης.
Αυτό δεν ισχύει. Η Οδηγία βάζει ένα πλαίσιο αλλά η εφαρμογή του έγκειται στις αποφάσεις κάθε χώρας οι οποίες μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Ο βαθμός αυστηρότητας μπορεί να απέχει πάρα πολύ και η Οδηγία δεν καθορίζει τις πρακτικές λεπτομέρειες έτσι κι αλλιώς. Επιπλέον, παρά τις κυρώσεις υπάρχουν και χώρες που δεν τις λαμβάνουν υπόψη - η Ελλάδα έχει μακριά ιστορία.
Δεν το λέω για να εμπνεύσω κάποια άσχετη αισιοδοξία αλλά χωρίς κρατικούς νόμους δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει.

Αποσυνδεδεμένος antonelos

  • Διακεκριμένο μέλος
  • *****
  • Join Date: Οκτ 2015
  • Τόπος: Ηρακλειο
  • Μηνύματα: 1899
  • Φύλο: Άντρας
  • Ξέρεις απο e-VESPA???
καλα οι δικοι μας ειναι απροβλεπτοι
εδω καταργουν το ολοημερο... :eyesplash:

Αποσυνδεδεμένος e-manos

  • e-non ατμιστής
  • *
  • Join Date: Ιαν 2016
  • Τόπος: Κερατσίνι
  • Μηνύματα: 26
  • Φύλο: Άντρας
"Ευρωπαική Οδηγία" δεν είναι μια απλή οδηγία, είναι Νομοθετική Πράξη της Ευρωπαικής Ένωσης.
Αυτό δεν ισχύει.

http://europa.eu/eu-law/decision-making/legal-acts/index_el.htm

Κανονισμοί, οδηγίες και άλλες νομοθετικές πράξεις

Οδηγίες
Οι οδηγίες είναι νομοθετικές πράξεις που ορίζουν έναν στόχο τον οποίο πρέπει να επιτύχουν όλες οι χώρες της ΕΕ. Ωστόσο, εναπόκειται σε κάθε χώρα να θεσπίσει τους δικούς της νόμους για την επίτευξη των στόχων αυτών. Ένα παράδειγμα είναι η οδηγία της ΕΕ για τα δικαιώματα των καταναλωτών, η οποία ενδυναμώνει τα δικαιώματα των καταναλωτών σε όλη την ΕΕ, π.χ. εξαλείφοντας κρυφές χρεώσεις και έξοδα στο διαδίκτυο, και παρατείνοντας την περίοδο κατά την οποία οι καταναλωτές μπορούν να υπαναχωρήσουν από μια σύμβαση πώλησης.


Όσον αφορά την εφαρμογή συμφωνώ μαζί σου, αλλά όπως ανέφερα στο παραπάνω παράδειγμα μπορεί να επηρεαστούμε ούτως ή άλλως (άσχετα εάν ή πως θα την εφαρμόσουμε εμείς). Το μόνο που ελπίζω εγώ είναι να την τροποποιήσουν ....

Αποσυνδεδεμένος Psitgr

  • e-regular ατμιστής
  • ***
  • Join Date: Απρ 2015
  • Τόπος: Athens
  • Μηνύματα: 761
  • Φύλο: Άντρας
Μετά από συζήτηση σήμερα, με το ιδιοκτήτη μεγάλης ελληνικής αλυσίδας (δεν θα πω ποιος και ποια αλυσίδα, γιατί μου το ζήτησε) , σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα των συζητήσεων , υπολογίζει πως το νομοσχέδιο θα έρθει τέλος καλοκαιριού ( ίσως και ελαφρώς πιο σύντομα) , και η φορολογική επιβάρυνση στα έτοιμα υγρά θα είναι 0,10-0,15 ευρώ/ml . Επίσης μου είπε πως αν δεν αλλάξει κάτι και μείνει σε αυτό το επίπεδο ο φόρος, στα δικά του υγρά θα τον απορροφήσει αυτός και δεν θα ανεβάσει τις τιμές..

Αποσυνδεδεμένος pngtszs1976

  • Φουγαροκαραβάνα
  • *****
  • Join Date: Ιουλ 2014
  • Μηνύματα: 3450
  • ὓβρις→ἂτη→νέμεσις→τίσις
Το μεγαλο πληγμα ειναι οπως ειπε και ο φιλος valsam ειναι στα diy υγρα, ειδικα στις βασεις και το συζητησα κι εγω με ιδιοκτητη καταστηματος και συμφωνησε οτι τουλαχιστον τις βασεις επρεπε να τις αφησουν εστω και με περιορισμο 20mg

Αποσυνδεδεμένος Psitgr

  • e-regular ατμιστής
  • ***
  • Join Date: Απρ 2015
  • Τόπος: Athens
  • Μηνύματα: 761
  • Φύλο: Άντρας
Μα τι είναι αυτά που συζητάτε..?? Δεν υπάρχει περίπτωση να πωλείται βάση 10 ml.. Στην χειρότερη περίπτωση θα κάνουν δεκάδες τα μπουκαλάκια σε ένα κουτάκι και θα την παίρνεις έτσι, με ίδιο κόστος ..  Και μην ακούσω για κόστος τα μπουκαλάκια, στις ποσότητες που ψωνίζουν οι εταιρείες, το κόστος είναι 0,01-0,05 / μπουκαλάκι..

Αποσυνδεδεμένος pngtszs1976

  • Φουγαροκαραβάνα
  • *****
  • Join Date: Ιουλ 2014
  • Μηνύματα: 3450
  • ὓβρις→ἂτη→νέμεσις→τίσις
Μακαρι να ειναι ετσι φιλε μου psit

 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
HALO αρωματα!!! [Αρώματα] 444 96776 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 16:21
από Neopard
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές- Νέες κυκλοφορίες Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 2734 737747 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 16:06
από Aoratix
Υγρά Tom Klark's [Υγρά που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα] 21 12331 Τελευταίο μήνυμα Μαΐ 15, 2025, 20:08
από infernity
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1480 403549 Τελευταίο μήνυμα Μαΐ 09, 2025, 11:47
από Επιτέλους το έκοψα
Τέλος στις γεύσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων [Νομοτεχνικά] 43 6830 Τελευταίο μήνυμα Μαΐ 01, 2025, 14:23
από Chris66
Vape distillery bubblegum Ιδιοκατασκευές υγρών 4 3548 Τελευταίο μήνυμα Απρ 26, 2025, 20:20
από Stavkal
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1836 386183 Τελευταίο μήνυμα Απρ 22, 2025, 18:10
από tony1976
Γενικά για τις δημοσιεύσεις και τις έρευνες γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ 1494 271648 Τελευταίο μήνυμα Απρ 18, 2025, 17:00
από elr4cs
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές. Ερωτήσεις EXPRESS Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 4713 746317 Τελευταίο μήνυμα Απρ 18, 2025, 14:53
από geoliol
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα υγρά γενικά. Βασικές πληροφορίες ΥΓΡΑ (γενικά) 1724 272580 Τελευταίο μήνυμα Απρ 14, 2025, 05:33
από Perry
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4935 705601 Τελευταίο μήνυμα Απρ 07, 2025, 22:31
από Doubt
VOOPOO VINCI SPARK 100 KIT [Ηλεκτρονικά mods] 0 1258 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 19:26
από zamploutos