Λογότυπο μπορεί να σταμπώσει ο καθένας μεν, αλλά...
προηγήθηκε συζήτηση αν συγκεκριμένα ελληνικά καταστήματα φέρνουν ορίτζιναλ σπίνερ. Αθελά σου με αυτό το σχολιο ρίχνεις υποψιες ότι οι συγκεκριμένοι το στάμπωσαν και δε φέρνουν γνήσια. Ξέρεις θετικά αν ισχύει κάτι τέτοιο;
Εγώ δεν έχω λόγους να τους αμφισβητήσω, το μόνο που ξέρω για μαιμούδες είναι κάτι που διάβασα στο φόρουμ της ΦΤ: το νήμα που λένε στους πελάτες τους να μην τους ρωτάνε για τη γνησιότητα των προιόντων τους. Αν θέλετε οπωσδήποτε αυθεντικά, λέει ο εκπρόσωπος της ΦΤ, αγοράστε από αλλού.
Διάβασα επίσης μαρτυρίες πελατών ότι κωλυσιεργούν με διάφορα τεχνάσματα τις επιστροφές χρημάτων σ΄αυτούς που δεν παρέλαβαν παραγγελίες σεπτεμβρίου κι μετά.
Για την κινέζικη προέλευση που λες: Εχω πελάτη μεγαλοεισαγωγέα Κινέζικων προιόντων. Οταν βρει ένα προιόν παίρνει δείγματα από 3-4 εργοστάσια. Χαώδεις οι διαφορές τιμής μεταξύ τους, χαώδεις και οι διαφορές ποιότητας. Εχει τύχει να δοκιμάζουμε μαζί δείγματα και να διαλύεται στα χέρια μας αυτό του φτηνού εργοστασίου. Ή έχει τύχει να ζητάνε τα σοβαρότερα εξ αυτών ένα κατιτίς πάνω στην τιμή, ώστε να βελτιώσουν κάποιο υλικό προς χάρην της ποιοτητας. Αν ο επιχειρηματίας πάρει από το φτηνό εργοστάσιο, θα έχει κράχτη την τιμή αλλά εν γνώσει του ότι η ποιότητα των προιοντων του είναι ευτελής.
Και για να μη μιλάμε θωρητικά μόνο: Προ διμήνου είχα παραγγείλει από ΦΤ μπαταρίες σανσαμσουνγκ και σανlg για 6-7 power bank που ήθελε να κάνω χριστουγεννιάτικα δώρα σε φίλους. (μη μου πεις ότι είναι αυθεντικές, διότι δεν πιστεύω ότι είναι) Από άλλο κινέζο παρήγγειλα σκέτα τα κουτιά συν 2-3 έτοιμα power bank ΜΑΖΙ με μπαταρίες. Στις 20 μέρες οι 2 άλλοι κινέζοι που βρήκα από εβαυ, μου έστειλαν τα κουτιά. Ενα χάθηκε στο δρόμο και στις 35 μέρες ζήτησα επιστροφή χρημάτων και την έκανε άμεσα. Με θράσος 1000 πιθήκων η ΦΤ, μετά από 40 μέρες που ήταν οι μπαταρίες στο ταχυδρομείο τους, αρνήθηκε επιστροφή χρηματων αν δεν περνούσε δίμηνο. Και πάλι, αν στο δίμηνο ξεσκάλωναν απο το ταχυδρομείο τους, θα θεωρούσαν ότι δεν υπάρχει λόγος επιστροφής χρημάτων. Ζήτησα τα χρήματα απο το παυπαλ, πρώτα με απλή αναφορά και μετά με claim. 3 μειλ τους έστειλε το παυπαλ και η ΦΤ μας έγραψε αμφότερους.
Αφού λοιπον το παυπαλ μου έστειλε πίσω τα χρήματα, λαμβάνω μια ωραιότατη απάντηση απο τη ΦΤ στο τικετ μου, όπου με νοοτροπία 8χρονου μου απαντάνε (σαν να μην είχα πάρει τα χρήματα πίσω απο το παυπαλ) ότι αφού πήγα και ζήτησα τα χρήματα από το παυπαλ, δεν μου τα δίνουν τώρα αυτοι, θα παραπέμψουν το θέμα μου στο διευθυντή τους να αποφασίσει κάποια στιγμή αυτός. Παρένθεση: ναι, εκ των υστέρων έσκασε το θέμα με τις μπαταρίες και τα ταχυδρομεία, αλλά αφού η ΦΤ ξέρει ότι γι΄αυτό το λόγο οι μπαταρίες δεν θα ταξιδέψουν ποτέ, γιατι δεν επιστρέφει τα χρηματα;
Αυτό λοιπον, δεν ήταν κίνηση για να έχουν ευχαριστημένους πελάτες. Κοροιδία ήταν. Κι άντε εμένα μου έκοψε. Ξέρεις πόσα κορόιδα ή άπειροι την πάτησαν και περίμεναν αυτές τις περίφημες 8 βδομάδες τους, χάνοντας το δικαίωμα να πάρουν πίσω τα χρήματά τους απο το παυπαλ;;;;
Αλλά κι εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου έξυπνο. Είχε μπαταρίες για power bank φτηνές με 4 ευρώ τη μια κατάστημα στη Θεσσαλονίκη (esmokers) και στην Αθήνα (zerobacco) και δεν το έψαξα. Εκ των υστέρων πήγα τις πήρα ΦΤΗΝΑ κι έκανα επιτέλους τη δουλειά μου. Σκέφτεσαι να είχα βάλει μέσα μπαταρίες για μοντ και πολυβολτικές; Ακόμη θα περίμενα. Εν τω μεταξύ, ξέμεινα από μπαταρία στο μοντ και φορτιστή (από άλλο κινεζικο μαγαζί ο φτηνός xtar και μάλλον μαιμού-στους 4 μήνες είπε το ποιημα) κι εξυπηρετήθηκα σε 24 ωρες και με καλή τιμή από fabvape, έχοντας ταυτόχρονα εγγύηση.
Και ταυτόχρονα πήρα από το ίδιο κατάστημα την σπινερ, πάλι σε 24ώρες. Με το στάνταρ πλέον δωράκι του καταστήματος. Στη βδομάδα τα έπαιξε ο παλιός ego φορτιστής, βρέθηκα στα μέρη τους, πέρασα, έκαναν έλεγχο να δούνε αν φταίει η μπαταρία, δεν έφταιγε και μου ΧΑΡΙΣΑΝ έναν ego φορτιστή.
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους λοιπον:
Οχι, μου έστειλαν δυο παραγγελίες (που δεν ξέρω πότε θα φτάσουν) αλλά μου έστειλαν, δεν έφτασαν, αρνήθηκαν να επιστρέψουν χρήματα.
Οχι, ο οποιοσδήποτε μπορεί να φέρει μαιμού, αλλά ότι ο συγκεκριμένος κινέζος δήλωσε ότι αν θέλω σίγουρα οριτζιναλ να πάω από αλλού
Η σπινερ μου, δεν είχε προβλημα, νόμισα ότι είχε πρόβλημα, παρόλα αυτά ο έλληνας ανταποκρίθηκε άμεσα με κόστος δικό του.
Από κει και πέρα, μεγάλα παιδιά είμαστε, αποφασίζει ο καθένας τι θα πάρει και από πού. Το φόρουμ εξυπηρετεί στο να μοιραζόμαστε εμπειρίες που θα μας βοηθησουν να σχηματίσουμε άποψη.
ΥΓ η εκπτωση στους περισσότερους ισχύει και για ιντερνετ και για μαγαζί