Με τις τελευταίες μου αγορές σάρωσα πραγματικά όλους τους φθηνούς επισκευάσιμους που μου κίνησαν το ενδιαφέρον (Vision Eternity, Phoenix, A7SS, UFO). Μέσα σε αυτούς είναι και ο UFO.
Αν και τον έχω αρκετές ημέρες, τον είχα στην άκρη μέχρι να προμηθευτώ κατάλληλο κατσαβιδάκι για τα βιδάκια του. Πραγματικά είναι πολύ μικρά και ακόμα και το πιο μικρό κατσαβιδάκι που είχα ήταν αδύνατο να λειτουργήσει....
Αφού λοιπόν βρήκα σχετικά δύσκολα κατάλληλο κατσαβίδάκι ξεκίνησα το στήσιμο. Εννοείται ότι πέταξα αμέσως την μαμίσια αντίσταση η οποία δεν μου γέμιζε το μάτι.
Πρίν κάν περιγράψω οτιδήποτε έχω να πώ ένα πράγμα.... ΑΡΧΑΡΙΟΙ ΜΑΚΡΥΑ!
Περιγράφω λοιπόν το στήσιμο...
Προειδοποίηση: Τα βιδάκια θέλουν πολύ λίγο ξεβίδωμα, το πολύ μια στροφή για να ελευθερώσουν τις πλαινές τρύπες. Λίγο παραπάνω ξεβίδωμα και θα βγούν από το σπείρωμα και το πιο πιθανό τότε είναι να πέσουν και να μη τα βρείτε ΠΟΤΕ! Άρα θέλει απαλές κινήσεις.Ξεκινώ σετάρισμα κλασικό, 5 σπείρες με 2x0.13 στριμένο, πάνω σε διπλό 2mm φιτίλι. Ευτυχώς η απόσταση μεταξύ των πόλων είναι τόσο μεγάλη (η μεγαλύτερη σε αυτού του τύπου ατμοποιητές) που εύκολα κανείς στρίβει την αντίσταση.
Με ένα τσιμπιδάκι περνάω χιαστί τα άκρα του σύρματος στις τρυπούλες και αφού τραβήξω καλά ώστε να τεντώσει η αντίσταση και να πάρει τα μπόσικα βιδώνω ελαφρά τις βιδούλες. Πάλι πολύ απαλά, ισα ισα να φρενάρουν! Μετράω αντίσταση και είμαι πολύ καλά... 1.6-1.7Ω. Βρέχω καλά αντίσταση με υγρό και είμαι έτοιμος...
Πάμε στο κάθετο φιτίλι, τωρα. Το καρφί του UFO είναι πραγματικά τεράστιο. Πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε δοκιμάστε αν το τανκ σας μπαίνει στο καρφί όπως είναι. Σίγουρα χρειάζεται τάνκ με τάπα σιλικόνης αλλιώς με τα πλαστικά δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει....
Χρησιμοποιώ διπλό φιτίλι 2mm μαζί με συνδετήρα (τουλάχιστον 1.2mm) και τα στρίβω όλα μαζί σε mesh 14x14 χιλιοστά. Αφού στρίψω καλά και σφηνώσουν τα φιτίλια μαζί με το άκρο του συνδετήρα, αφαιρώ τον συνδετήρα και κουρεύω το φυτίλι από τη μιά μεριά, έτσι ώστε να εξέχει ελάχιστα, ίσως μισό χιλιοστό. Περνάω το mesh-φυιτίλι από την κουρεμένη μεριά μέσα στο καρφί μέχρι να βρεί την αντίσταση (εννοείται ότι έχω βιδώσει το κομμάτι με το καρφί στη βάση). Στη συνέχεια κόβω το υπόλοιπο που περισσεύει από το καρφί.
Βρέξιμο, γέμισμα tank, τοποθέτηση τανκ και είμαι έτοιμος.....
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
Πρόκειται για τον πιο παρεξηγημένο ατμοποιητή. Εφόσον στηθεί σωστά αποδίδει θαυμάσια! Έχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των πόλων ωστε να πέρνει αντιστάσεις με πολλές σπείρες, έχει φαρδύ καρφί ώστε να τροφοδοτείται επαρκώς, είναι Bottom Feed, τραβάει τον αέρα από κάτω δηλαδη, πράγμα που έχει άμεση σχέση με τη γεύση και είναι ο φθηνώτερος επισκευάσιμος που υπάρχει σήμερα στην αγορά.... Να σημειώσω ότι πρόκειται για έναν ατμοποιητή με Ego σπείρωμα, οπότε δεν χρειάζεται "ποδιά" στις Ego, πρακτικά είναι όμοιος με iMist εξωτερικά.
Ομολογώ ότι δεν περίμενα πολλά πράγματα και τον πήρα πιο πολύ από περιέργεια όμως με εξέπληξε ευχάριστα... Όσοι χρησιμοποιούν Α2Τ ή κάποιο κλώνο δεν θα συναντήσουν κανένα πρόβλημα στο στήσιμο. Για μένα είναι ότι πρέπει για καθημερινή χρήση πάνω στις Ego μου.
Μεγάλη αστοχία η χρήση "σκουλικόβιδων", θα μπορούσαν να βάλουν βίδες με "κεφάλι" πάνω στους ίδιους πόλους.
Αν δεν υπήρχε ο Eternity (που κι αυτός θέλει το ματσακόνιασμα του για να δουλέψει σωστά με τάνκ), θα έλεγα ότι είναι ό καλύτερος κινέζικος επισκευάσιμος tank ατμοποιητής, αλλά αν λάβουμε υπόψη μας τη τιμή του (μόλις 8.50 από atmomixani, σε προσφορά), τότε ναί είναι ο καλύτερος best-value!
ΥΓ: Όποιος έχει πρόβλημα όρασης καλύτερα να τον αποφύγει...
ΥΓ2: Η πορεία του στησίματος που χρησιμοποιώ είναι ελαφρώς τροποποιημένη με αυτή του gewre κυρίως στο κάθετο φυτίλι... αλλά σε γενικές γραμμές είναι παρόμοια....